صفحات
شماره هشت هزار و صد و هشتاد و هشت - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و صد و هشتاد و هشت - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - صفحه ۲۲

اخبــــار

وزیر بهداشت مطرح کرد
پوشش بیمه‌ای کامل خدمات ناباروری

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات انجام شده در حوزه افزایش جمعیت را تشریح کرد و گفت: در حوزه جمعیت، پوشش کامل بیمه خدمات ناباروری را محقق کردیم. ۴،۵ میلیون جمعیت کشور ما نابارور هستند که برای آنها امکاناتی ایجاد کردیم تا بتوانند فرزنددار شوند. در همین راستا ۱۰۳ مرکز جدید درمان ناباروری در کل کشور و در همه استان‌ها ایجاد شده ماست.
بهرام عین‌اللهی به مناسبت آغاز هفته ملی جمعیت اظهار کرد: کاهش قابل توجه مرگ و میر نوزادان و مادران باردار، بهبود  و کنترل بیماری‌های واگیر و حذف این بیماری‌ها که از سوی سازمان جهانی بهداشت به ما اعلام شده است، از دستاوردهای ماست.
عین‌اللهی در بخش دیگری از سخنانش به تکمیل بیمه همگانی رایگان برای شش میلیون نفر از هموطنان با اعتبار ۶۰۰۰ میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت: مزید بر این پوشش رایگان بیمه سلامت مادران باردار و فرزندان شیرخوار تا پنج سالگی، پوشش رایگان مددجویان کمیته امداد را انجام دادیم و صندوق حمایت از بیماران خاص با ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار راه‌اندازی و ۱۵ هزار تخت بیمارستانی طی یک سال و نیم اخیر در کشور بخصوص در مناطق محروم ایجاد شد که معادل ۱۰ درصد کل تخت‌هایی است که در دوران قبل و پس از انقلاب تأسیس شده‌اند. همچنین ۲۰۰۰ خانه بهداشت نیز افتتاح شد.
وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلاتی که امروزه با آن مواجهیم و بر همه ما تکلیف است که در این باره فعالیت کنیم، همین موضوع جمعیت است. متأسفانه رشد جمعیت ما کاهش یافته و از رشد چهار برابری که داشته اکنون به یک برابر رسیده که این یک فاجعه است. وی با بیان اینکه در حوزه جمعیت، پوشش کامل بیمه خدمات ناباروری را محقق کردیم، گفت: ۴،۵ میلیون از جمعیت کشور نابارور هستند که برای آنها امکاناتی ایجاد کردیم تا بتوانند فرزنددار شوند. ۱۰۳ مرکز جدید درمان ناباروری در همه استان‌ها ایجاد شده است. توسعه و ساخت خوابگاه‌های متأهلی که زمینه ازدواج و افزایش جمعیت را فراهم می‌کند نیز در دست انجام داریم.

 

شناسایی و درمان رایگان
۳۸۶ بیمار جدید سل در کشور

رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اتمام بسیج غربالگری سل در کشور گفت: در این پویش ۱۳ هزار و ۴۷۸ نفر دارای علائم سل شناسایی شدند که مشخص شد ۳۸۶ نفر آنها مبتلا به سل ریوی هستند و درمان رایگان آنها نیز آغاز شد.
دکتر مهشید ناصحی درباره غربالگری «سل» ذیل اجرای کمپین واکسیناسیون تکمیلی اتباع غیرایرانی، به ایسنا گفت: برنامه راهبردی کشوری کنترل سل یکی از مداخلات اصلی انجام بیماریابی فعال (غربالگری) سل در جمعیت‌های در معرض خطر بیشتر یا جمعیت‌های آسیب‌پذیر است.
او تأکید کرد: در میان مهاجرین و پناهندگان خارجی نیز آنهایی که به تازگی (طی یک یا دو سال اخیر) از کشورهایی با شیوع بالاتر سل به ایران وارد شدند، بویژه گروه‌هایی که به دلیل ورود غیرقانونی کمتر احتمال دارد به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند، در اولویت پیگیری قرار گرفتند.
ناصحی ادامه داد: از طرفی آن دسته از جمعیت‌های حاشیه‌نشین و آسیب‌پذیر ایرانی که در مناطق با تراکم بیشتر مهاجرین خارجی زندگی می‌کنند نیز از گروه‌های هدف دارای اولویت غربالگری سل هستند.
وی افزود: در نهایت در راستای اجرایی کردن این سیاست کشوری در پاییز سال ۱۴۰۱ طراحی یک مداخله ارزشمند ادغام شده در قالب بسیج بیماریابی تکمیلی و غربالگری سل در محدوده تحت پوشش ۲۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور کلید خورد و در بخش مرتبط با سل، انجام غربالگری سل در ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت مهاجرین و پناهندگان خارجی و جمعیت ایرانی حاشیه‌نشین ساکن در مناطق باتراکم بالای جمعیت مهاجرین هدف‌گذاری شد.
وی افزود: برای این افراد آزمایشات تشخیصی به صورت رایگان انجام شد و نتیجه بررسی‌ها به ۳۸۶ مورد بیمار مبتلا به سل ریوی منجر شد که برای همگی پس از تشخیص، درمان رایگان آغاز شد.

جستجو
آرشیو تاریخی