دیگه‌چه‌خبر؟

امریکا اعتراف می‌کند، غربگراها انکار!
خبر اول اینکه،  اواخر فروردین ماه گذشته بود که جانت یلن وزیر خزانه‌داری امریکا از تضعیف سلطه دلار به علت ناکارآمدی سازکار تحریم‌‎ها و همگرایی ایران، چین و روسیه سخن گفت. مسأله از بین رفتن هژمونی دلار موضوعی است که مدت‌ها همراه با اخبار برتری اقتصادی چین نسبت به امریکا در آینده نزدیک، به سوژه‌ای مهم در میان سیاستمداران و اصحاب رسانه دنیا تبدیل شده است. با این حال هنوز گویا در داخل کشور، برخی از این اخبار نگران شده و سعی دارند با ترجمه مصاحبه‌های همسو با دولت امریکا، در این زمینه نقشی ایفا کنند. برخی رسانه‌های داخلی در روزهای اخیر در تلاش بودند با انتشار مصاحبه‌هایی از شخصیت‌های داخلی و حتی خارجی، نسبت به سخنان وزیر خزانه‌داری امریکا واکنش نشان بدهند؛ گویی که غربگراهای ایرانی بیش از مقامات امریکایی نگران افول هژمونی دلار هستند!

واکنش توئیتری وزیر خارجه امریکا به اعدام اسیود
خبر دیگر  اینکه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در اظهارنظری مداخله‌جویانه و بدون اشاره به شهدا و قربانیان حملات تروریستی، اعدام حبیب اسیود، سرکرده یک گروهک تجزیه‌طلب را محکوم کرد. آنتونی بلینکن، با انتشار متنی در توئیتر نوشت: «امریکا اعدام ناعادلانه حبیب چعب، شهروند دوتابعیتی سوئدی-ایرانی را محکوم می‌کند. ما برای مقابله با نقض حقوق بشر از سوی ایران در کنار سوئد و دیگر شرکایمان ایستاده‌ایم.» اظهارنظر بلینکن، یک روز پس از مداخله‌گری دیگر همتای غربی وی، کلورلی، وزیر خارجه انگلیس صورت گرفت. هرچند حمایت‌های امریکا و انگلیس از گروهک‌های تروریستی که علیه مردم دست به ترور و اقدام مسلحانه می‌زنند مسبوق به سابقه است، اما تأخیر بلینکن در این ابراز حمایت، نشان‌دهنده پیوستگی‌های امنیتی و چه بسا لجستیکی دولت متبوع وی با این گروهک باشد. در این زمینه، حضور سران سابق و لاحق امریکا در نشست‌های منافقین امری نیست که قابل کتمان باشد.

انفعال امریکا مقابل افزایش فروش نفت ایران
دست آخر اینکه،گزارش‌های رسانه‌های امریکایی نشان می‌دهد سران این کشور نسبت به اعمال تحریم‌ها، از جمله ممانعت از فروش نفت ایران دچار انفعال و بی تصمیمی شده‌اند. تارنمای «واشنگتن فری‌ بیکن» گزارش داد دولت بایدن به مسئولان اجازه توقیف کشتی‌هایی که نفت تحریم شده ایران را حمل می‌کند، نمی‌دهد. در همین حال گروهی از قانونگذاران دو حزبی معتقدند این امر به افزایش ۳۵ درصدی صادرات نفت ایران در سال گذشته کمک کرده. این گروه در نامه‌ای از بایدن خواستند به وزارت خزانه داری دستور دهد تا از توقیف نفت ایران برای باقیمانده این سال مالی حمایت و تأمین مالی شود و توضیح دهد که چرا هیچ بودجه‌ای برای توقیف محموله‌های نفتی ایران که اجرای آشکار تحریم‌های ایران است، وجود ندارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و هشتاد و یک
 - شماره هشت هزار و صد و هشتاد و یک - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲