گزارش «ایران» درخصوص وظیفه کمیته داوران در ۳ هفته پایانی لیگ برتر

وسواس بیشتر برای انتخاب تیم داوری

علی خسروی: بیانیه‌ها و نامه‌ها در قضاوت داوران بی تأثیر است

واکنش داور چهارم دربی به شایعه پنالتی استقلال در روزهای گذشته در فضای مجازی نقل قولی از وحید کاظمی، داور چهارم دربی ۱۰۰ پایتخت، با این مضمون منتشر شد: «در رابطه با صحنه دقیقه ۴ (پنالتی) شنیدم که ابوالفضلی ( کمک داور) از طریق هدست به پیام‌ حیدری گفت پنالتی است اما حیدری (داور وسط) گفت خودم به صحنه نزدیکترم.» پس از این موضوع وحید کاظمی ضمن تکذیب این نقل قول اظهار داشت: «به هیچ وجه چنین نقل قولی از طرف من صحت ندارد و آن را به شدت تکذیب می‌کنم.»

محمدمحمدی سدهی
روزنامه‌نگار

ماراتن بیست و دومین دوره مسابقات لیگ برتر فوتبال به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. این در حالی است که هفته بیست و هفتم مسابقات با حساسیت بالا در تهران و اصفهان برگزار شد که این دو دیدار در واقع جنگ صدرنشینان لیگ برای نزدیک شدن به جام قهرمانی بود. در تهران استقلال دربی را با یک گل مقابل حریف سنتی خود واگذار کرد و دیدار سپاهان و ملوان هم با تساوی یک گله به پایان رسید تا پرسپولیس صدر جدول را تصاحب کند. با وجود گذشت چند روز از دیدارهای این هفته تیم‌های استقلال و سپاهان در قالب بیانیه و نامه اعتراضات خود را درخصوص داوری به کمیته داوران اعلام داشتند و حال باید دید در 3 هفته پایانی لیگ این کمیته چه واکنشی نسبت به این اتفاقات خواهد داشت.
 
بیانیه استقلال و سپاهان
باشگاه استقلال با اشاره به اشتباهات داوری علیه آبی‌پوشان در بیانیه‌ای اعلام داشت: «استقلال در طول فصل بارها و بارها شکایت خود را نسبت به وضعیت داوری به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ اعلام کرد و به دفعات اعلام کردیم که هیچ تیمی به اندازه استقلال در این فصل از داوری ضرر نکرده است، ولی نه گوش شنوایی بود و نه اراده‌ای برای تغییر اشتباهات. علی میرزابیگی از کارشناسان داوری در برنامه «ورزشگاه» هم اعلام کرد که شش پنالتی استقلال در این فصل اعلام نشده و استقلال بیشترین ضرر را از این بابت متحمل شده است.» علاوه بر استقلال باشگاه سپاهان هم با ارسال نامه‌ای خطاب به سازمان لیگ، فدراسیون فوتبال و کمیته داوران اعتراض خود را نسبت به قضاوت داور بازی سپاهان و ملوان در لیگ برتر اعلام کرد. در این نامه از فدراسیون فوتبال و کمیته داوران خواسته شده توجه بیشتری نسبت به اشتباهات داوری نشان بدهند. همچنین سپاهان از این کمیته درخواست کرد اقداماتی درنظر بگیرند تا داوران با دقت بیشتری قضاوت کنند تا در هفته‌های حساس باقی‌مانده چنین اشتباهاتی تکرار نشود و سرنوشت قهرمانی را تحت تأثیر قرار ندهد.
 
خسروی: کمیته داوران کار خودش را انجام می‌دهد
علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال درخصوص نگرانی‌های تیم‌ها درخصوص مسائل داوری به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «همیشه این نگرانی در هفته‌های پایانی وجود داشت و حالا با توجه به رقابت میلیمتری برای قهرمانی، این حساسیت‌ها بیشتر و بیشتر شده است اما تیم‌ها بدانند که کمیته داوران کار خودش را انجام می‌دهد. این کمیته در این هفته‌های پایانی آماده‌ترین داورها را از نظر جسمانی، ذهنی و... برای بازی‌های مهم انتخاب می‌کند تا این داوران بهترین قضاوت‌ها را داشته باشند. تیم‌ها در این هفته‌های پایانی باید کار خود را بکنند و بدانند که این بیانیه‌ها و نامه‌ها در قضاوت داوران تأثیری ندارد.»
او صحبت‌های خود را این گونه ادامه می‌دهد: «نگاه‌ها به مسائل داوری یکسان نیست و داوران به گونه دیگری به موضوع داوری نگاه می‌کنند؛ آنها می‌خواهند بهترین قضاوت‌ها را داشته باشند. این صحبت‌هایی که در رسانه‌ها درخصوص صحنه‌های حساس بازی می‌شود، به دلیل تفسیرهای مختلف افراد است که البته در دنیا هم این ناهماهنگی‌ها وجود دارد. در روزهای گذشته یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) جلسه‌ای برگزار کرد که در این جلسه خواستار این بود که بالاخره با موضوع خطای هند چه کاری باید بکنند؟ جالب اینجاست که بازیکنانی همچون وحید ‌هاشمیان و مهدی مهدوی‌کیا هم در جلسه یوفا حضور داشتند. این یعنی هنوز موضوع خطای هند کاملاً برطرف نشده است و هر کس به زعم خود این خطا را اعلام می‌کند.»
این عضو کمیته داوران در ادامه به ادعای استقلالی‌ها درخصوص خطای هند گئورگی گولسیانی در دربی اشاره می‌کند و می‌گوید: «هرکسی تفسیرهای مختلف درخصوص خطای هند گولسیانی دارد و این تفسیرها متفاوت است. سال 2021 قانون به این صورت بود که زمانی توپ به بدن بازیکن و پس از آن به دست بخورد، هندی اتفاق نیفتاده است. برخی از خطاها را می‌بینیم که var هند تشخیص داده در صورتی که خطایی اتفاق نیفتاده است.»
خسروی درخصوص ادعای آبی‌پوشان درخصوص اینکه 6 پنالتی آنها در این فصل گرفته نشده است، بیان می‌کند: «تیم‌های دیگر هم چنین ادعایی دارند که چند پنالتی آنها توسط داوران گرفته نشده است و این تنها مختص به یک تیم خاص نیست. گراهام پل، داور نامدار انگلیسی می‌گوید که فوتبال را به خاطر همین چالش‌ها دوست دارم و در واقع این اشتباهات داوری هم جزو جذابیت‌های فوتبال است.»

 

بــــرش

فنایی: وظیفه کمیته داوران در این هفته‌ها بسیار سنگین‌تر است
محمد فنایی، داور مطرح و بازنشسته فوتبال کشورمان هم در پاسخ به این سؤال خبرنگار «ایران» که کمیته داوران چگونه می‌تواند در 3 هفته باقیمانده اشتباهات داوری را به حداقل برساند، می‌گوید: «نقش کمیته داوران در 3 هفته باقیمانده بسیار حساس است و این کمیته با توجه به خصوصیاتی که داوران دارند، باید داورانی را انتخاب کند که کمتر تنش داشتند. در این بین کمک داوران هم نقشی حساس دارند و باید کمیته داوران در چیدمان داوری وسواس بیشتری به خرج دهد. وظیفه کمیته داوران در این هفته‌ها بسیار سنگین‌تر است.»
او صحبت‌های خود را این گونه ادامه داد: «داوران باید در کمال آرامش باشند و استرس نداشته باشند برای همین باید کمیته داوران امکانات را در اختیار این داوران قرار دهد تا با آرامش کامل در مسابقه حاضر شوند. علاوه بر این استفاده از داوران باتجربه هم باید یکی از اولویت‌های کمیته داوران برای انتخاب داور باشد. کمیته‌های انضباطی و قضایی هم باید از ناظران ویژه برای بازی‌های مهم استفاده کنند و کمیته انضباطی هم با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کند که برای خاطیان این دیدارها بیشترین مجازات را در نظر خواهد گرفت تا در این 3 هفته شاهد بی نظمی در هیچ حوزه‌ای نباشیم.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک
 - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲