دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان کدام کشور است؟

ایران؛ جایگاه فولادی خود در جهان را حفظ کرد

از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا پایان ماه مارس، ایران 7.1 میلیون تن فولاد تولید کرده در حالی که ایتالیا در همین مقطع، 5.6 میلیون تن فولاد تولید کرده است؛ بدین ترتیب در سال ۲۰۲۳ همانند سال 2022 ایران دهمین تولیدکننده فولاد دنیا است.
این جایگاه در شرایطی حفظ شده که برخی از رسانه‌ها ادعا کرده بودند که ایران از بین 10 کشور بزرگ تولیدکننده فولاد دنیا خارج شده و کشورهای رقیب جای آن را گرفته‌اند. اما در گزارش ماهانه جدید انجمن جهانی فولاد که جدول آن نیز آمده است تأکید شده که ایران همچنان دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان است.
در گزارش‌ انجمن جهانی فولاد که براساس میزان تولید در ماه مورد گزارش ارائه شده و به عبارت دیگر این جدول بر مبنای میزان تولید در ماه مورد گزارش و نه کل تولید تجمیعی سال رتبه‌بندی شده است. لذا طبیعی است که تولید تجمیعی، مقیاس دقیق و کامل‌تری برای سنجش تولید فولاد کشورها است، تا ارقام ماهانه که تحت تأثیر نوسانات مقطعی قرار می‌گیرد.
بر همین اساس، در ماه مارس ۲۰۲۳ که تولید فولاد ایران به دو علت کاهش تأمین گاز و هم‌زمانی با تعطیلات عید نوروز کمی کاهش یافته و به 2 میلیون تن رسیده بود، از تولید فولاد ایتالیا در همین ماه (2.2میلیون تن) کمتر بوده است.
گفتنی است قرار گرفتن در بین 10 تولیدکننده بزرگ فولاد جهان، بالاترین رشد تولید در بین این کشورها طی سال 2022 (با رشد 8 درصد) و احراز رتبه 9 تولید جهان در ماه ژانویه سال‌جاری میلادی (نیمه دی تا نیمه بهمن ماه) با بالاترین نرخ رشد که معادل 27.7 درصد بوده است از جمله دستاوردها در این حوزه است.
در فروردین ماه امسال در مجموع ۸۶۸ هزار تن مقاطع تخت فولادی تولید شده است که نسبت به ۸۱۰ هزار تن تولید در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ رشد هفت درصدی داشته است.
پس از آن محصولات فولادی نیز با رشد پنج درصدی از یک میلیون و ۷۴۹ هزار تن در فروردین ماه سال گذشته به یک میلیون و ۸۳۰ هزار تن رسیده و پنج درصد معادل ۸۱ هزار تن بر تولید این محصول افزوده شده است.
طبق آمار، در فروردین ماه امسال به ترتیب دو میلیون و ۸۹۱ هزار تن شمش فولاد (فولاد میانب) و سه میلیون و ۲۴۲ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده است که نسبت به دو میلیون و ۸۰۵ هزار تن شمش فولاد و سه میلیون و ۱۵۷ هزار تن آهن اسفنجی تولیدی در فروردین ماه ۱۴۰۰، هر یک سه درصد افزایش تولید داشته‌اند.
در نهایت در اولین ماه از سال ۱۴۰۱ قریب ۹۶۲ هزار تن مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و سایر مقاطع) تولید شده است که نسبت به ۹۳۹ هزار تن تولیدی در مدت مشابه سال گذشته دو درصد افزایش تولید را ثبت کرده‌ است.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و شصت و هفت
 - شماره هشت هزار و صد و شصت و هفت - ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۲