افزایش نظارت ویژه و قانونمند شدن حراج‌های نوروزی

مردم با آرامش بیشتر به استقبال سال نو می‌روند

گروه اقتصادی
eghtesad@irannewspaper.com

همواره با نزدیک شدن به ایام پایان سال و نزدیک نوروز باستانی، بازارهای فروش فوق‌العاده برای تأمین مایحتاج عمومی مردم رونق می‌گیرد. البته در این میان تخلفاتی مبنی بر گرانفروشی، ارائه محصولات بی کیفیت و غیره توسط برخی اصناف صورت می‌گیرد که نارضایتی‌هایی را به همراه دارد. برای کاهش این دغدغه، نهاد‌های مسئول تنظیم بازار بیشتر از گذشته وارد عمل شده تا کمترین اجحاف برای مردم در این ایام صورت گیرد .

ضرورت اخذ مجوزهای لازم
بر اساس این گزارش، باتوجه به مسائلی که مطرح شد و همچنین  افزایش تقاضا برای برخی کالاها و خدمات طی هفته‌های پایانی سال، معاون بازرسی و نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان طی نامه‌ای خطاب به رئیس اتاق اصناف ایران، خواستار نظارت ویژه بر فعالیت واحدهای صنفی برگزارکننده فروش فوق‌العاده و حراج شد. اکبر تقوی شوازی معاون بازرسی و نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به اتاق اصناف ایران اعلام داشت: افزایش تقاضا برای برخی کالاها و خدمات طی هفته‌های پایانی سال، موجب می‌شود تا برخی از واحدهای صنفی به منظور جلب مشتری و عرضه و فروش بیشتر کالا، اقدام به فروش فوق‌العاده و حراج کنند. این در حالی است که در پاره‌ای از موارد، این اقدام بدون اخذ مجوزهای لازم از اتحادیه صنف مربوطه صورت پذیرفته و غالباً زمینه اجحاف به مصرف‌کنندگان را فراهم می‌آورد.
 
جلوگیری از فروش فوق‌العاده غیرقانونی
تقوی شوازی افزوده است: با عنایت به مفاد آیین‌نامه اجرایی ماده ۸۴ قانون نظام صنفی و به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مصرف‌کنندگان، ضرورت دارد با هماهنگی ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استان‌ها، نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی شرکت‌کننده در جشنواره فروش فوق‌العاده و حراج در دستور کار اتاق‌های اصناف سراسر کشور قرار گیرد. همچنین با  کنترل فاکتورهای فروش، از تخلفات ناشی از حراج و فروش فوق‌العاده غیرقانونی در واحدهای صنفی جلوگیری و نتیجه اهم اقدامات به این سازمان منعکس شود. به گفته  معاون بازرسی و نظارت بر خدمات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هر واحد صنفی که قصد فروش فوق‌العاده و حراج برای کالاهای خود را دارد باید لیست کالاهای مذکور را به همراه قیمت آنها و همچنین میزان تخفیف و مدت زمان مورد نظر به اتحادیه صنفی مربوطه ارائه دهد تا اتحادیه مربوطه آنها را بررسی و در صورت تأیید نسبت به صدور مجوز فروش فوق‌العاده برای واحد صنفی مربوطه اقدام کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و صد و بیست و پنج
 - شماره هشت هزار و صد و بیست و پنج - ۲۰ بهمن ۱۴۰۱