در حافظه موقت ذخیره شد...
در جلسه پیگیری مصوبات با حضور معاون اول رئیسجمهور اعلام شد
گازرسانی به ۱۲۰ روستای سیستان و بلوچستان تا ۲۲ بهمن
مأموریـــــت محرومیــتزدایـــی از سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان و تلاش برای رفع محرومیتها و مشکلات آن، یکی از دستورکارهای جدی دولت سیزدهم بوده است. آیتالله رئیسی، شهریور 1400 یعنی تنها چند هفته پس از ریاست جمهوری به استان سفر کرد و با حضور در روستای مرزی ملاعلی، مسائل و نیازهای منطقه، بویژه در حوزه آب و انرژی را مورد بررسی قرار داد. با وجود این، نقطه عطف مهم در رفع نیازهای استان، پس از تأکیدات رهبر انقلاب به دولت، در جلسه دوم بهمن ماه هیأت دولت مطرح شد. آیتالله رئیسی در این جلسه، مردم سیستان و بلوچستان را مرزبانان صادق دیرین ایران توصیف کرد و با اشاره به مشکلات پیش آمده در تأمین انرژی در این منطقه، به معاون اول مأموریت داد رفع این مشکل را با فوریت پیگیری کند. محمد مخبر، سه روز بعد یعنی پنجم بهمن ماه به این استان سفر و از شهرهای مختلف آن بازدید کرد. حاصل این سفر، مصوبات زیادی در حوزههای مختلف اعم از دامپروری، آبرسانی، انرژی (گازرسانی و تأمین سایر سوختها) بود. اجرای این مصوبات اما با جدیت مضاعف از سوی معاون اول رئیس جمهور دنبال شد. جلسه روز گذشته، بخشی از فرایند اجرایی شدن آنها بود؛ فرایندی که نشان میدهد برخی از طرحها در کوتاه مدت یعنی 22 بهمن امسال و بخشی تا پایان سال اجرا شده و سایر طرحها نیز در فرایند اجرایی قرار دارند.
مصوبات باید با قدرت اجرایی شود
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، محمد مخبر در این جلسه، اهتمام ویژه و تلاش مجدانه دستگاههای اجرایی برای اجرای تصمیمات اتخاذ شده در این سفر را مورد تأکید قرار داد و تأکید کرد: مصوبات این سفر باید حتماً با قوت اجرایی شود تا بخشی از مسائل و مشکلات مردم استان از این طریق مرتفع شود.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه استان سیستان و بلوچستان از تنش آبی جدی رنج میبرد، وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد جزئیات فنی و مسائل کارشناسی مصوبات مرتبط با آبرسانی به استان را در اسرع وقت تعیین تکلیف کنند تا موانع پیش روی اجرای این تصمیمات هر چه سریعتر برطرف شود.
در این جلسه که وزرای نفت و نیرو، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، استاندار سیستان و بلوچستان و سایر رؤسای دستگاههای مربوطه نیز حضور داشتند، برخی موانع اجرایی مصوبات سفر معاون اول رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم جهت رفع این موانع و تأمین اعتبارات مورد نیاز اتخاذ شد.
تصمیمگیری برای تأمین سوخت استان
در این جلسه به منظور تأمین پایدار سوخت مایع مورد نیاز استان، مقرر شد پس از تأیید شورای اقتصاد، خط انتقال فرآوردههای نفتی از کرمان به زاهدان با سرمایهگذاری قریب به 5 هزار میلیارد تومان از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران احداث شود. همچنین با توجه به کمبود جایگاههای سوخت در استان و توزیع نامناسب مکانی این جایگاهها، مقرر شد پس از مکانیابی و اعلام آن از سوی استانداری، ۵۰ جایگاه سیانجی و ۳۰ جایگاه جدید بنزین و نفتگاز با تجهیزات رایگان در استان احداث شده و برای بهرهبرداری در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
در این نشست مقرر شد به منظور تسهیل در انتقال فرآوردههای نفتی از مبادی تولید به انبارهای نفت استان، راه آهن جمهوری اسلامی نسبت به اختصاص ناوگان جدید مخزندار (۴۲۰ دستگاه) برای استان سیستان و بلوچستان اقدام کند که بر اساس گزارشهای ارائه شده ۴۰ دستگاه در دو هفته اخیر اختصاص یافته و ۵۷ دستگاه نیز در هفته جاری عملیاتی خواهد شد و مابقی تا پایان سال تأمین میشود.
تسریع در گازرسانی به شهرها و روستاها
افتتاح خط انتقال گاز پالیزان- سوران- زابلی و پسکوه با اعتباری در حدود ۷۱۵ میلیارد تومان (ریالی) و ۱۲,۵ میلیون یورو (ارزی) تا پایان سال ۱۴۰۲ و بهرهبرداری از خط انتقال گاز ۵۶ اینچ ایرانشهر- چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر با سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیون دلار تا پایان سال جاری از دیگر تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه بود.
گفتنی است بر اساس تصمیمات این جلسه عملیات تزریق گاز در طرح گازرسانی به ۱۲۰ روستا با حدود ۹ هزار خانوار در خاش تا ۲۲ بهمن اجرایی خواهد شد.
تکمیل خط توزیع گاز و گازدار شدن شهرهای ادیمی، دوست محمد، محمدآباد و زهک در منطقه سیستان تا پایان سال جاری انجام خواهد شد و به منظور توسعه گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان مقرر شد عملیات اجرایی پروژه گازرسانی به جنوب استان به طول ۴۵۶ کیلومتر و پروژه احداث تأسیسات تقویت فشار شماره یک و دو روی خط هفتم سراسری تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ آغاز شود.
وام به مردم برای اشتراک گاز
همچنین با توجه با اشتراکپذیری پایین گاز در استان سیستان و بلوچستان مبلغ ۱۵ میلیون تومان وام برای اشتراک گاز هر خانوار در استان از سوی بانک مرکزی تخصیص داده و مقرر شد از محل منابع مسئولیت اجتماعی وزارت نفت، تأمین منابع مالی لازم برای احداث شبکه گاز درون منازل دو هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به صورت رایگان انجام شود که در این رابطه فهرست خانوارهای تحت پوشش از سوی استانداری به وزارت نفت اعلام خواهد شد.
تأمین فوری 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای آبرسانی
در ادامه این نشست تصمیماتی نیز در رابطه با آبرسانی به استان سیستان و بلوچستان اتخاذ و مقرر شد برای طرحهای اضطراری آبرسانی به سیستان و زاهدان، مبلغ دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت فوری تأمین شود.
اختصاص هزار میلیارد تومان برای حفر چاه ژرف
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز مکلف شد نسبت به حفر و تجهیز چاههای آب ژرف در استان سیستان و بلوچستان به صورت پایلوت اقدام و مراحل اجرایی و بهرهبرداری از آن از سوی وزارت نیرو انجام شود که در این زمینه مبلغ هزار میلیارد تومان از سوی وزارت نفت اختصاص داده شد.
جبران خسارت به دامداران و کشاورزان
جبران خسارات وارده از سرما و خشکسالی به کشاورزان و دامداران از دیگر تصمیمات این جلسه بود و مقرر شد محاسبه و بخشودگی هزینههای مرتبط با میزان مصرف بیشتر در بخشهایی از استان که مردم به دلیل سرما و نبود سوخت مجبور به استفاده از وسایل گرمایشی برقی شدهاند، مشابه قیمت آبان لحاظ شود.
جبران خسارات وارده به دام سبک دامداران در مناطقی که دچار سرمازدگی شدهاند و کمکهای بلاعوض و تسهیلاتی به عشایر، کشاورزان و صاحبان گلخانههای آسیبدیده از سرمازدگی با تشخیص و معرفی استانداری انجام خواهد شد.
همچنین در این جلسه مقرر شد یک تیم ویژه به منظور پیگیری تصمیمات این سفر و نیز مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان تشکیل و دو هفته آینده مجدداً در این زمینه جلسهای برگزار شود و گزارشهای مربوطه را ارائه دهند.