صفحات
شماره هشت هزار و یکصد و هفده - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و یکصد و هفده - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۹

اخبار

تولیدکنندگان روغن در دو ماه پایانی سال افزایش نرخی را اعمال نکردند

رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران و مواد پروتئینی تهران گفت: بعید است که تولیدکنندگان بخواهند در دو ماه پایانی سال افزایش نرخی را اعمال کنند و به نظر می‌رسد که سازمان حمایت تا پایان امسال با هیچ افزایش نرخی موافقت نکند.
داود فکوری با اشاره به آرامش حاکم بر بازار روغن گفت: گزارشی مبنی بر گرانی و افزایش نرخ روغن به ما ارائه نشده است و تولیدکنندگان خللی در روند تولید و توزیع ایجاد نکردند.  وی با بیان اینکه تقاضا برای مصرف روغن در بازار تغییر محسوسی نکرده است، افزود: قیمت‌ها نیز مانند سابق است و تولیدکنندگان در دو ماه پایانی سال افزایش نرخی را اعمال نکردند. فکوری با اشاره به نرخ انواع روغن خوراکی مایع و جامد در بازار، تصریح کرد: ۵ کیلویی جامد ۳۶۵ هزار و ۴۰۰ تومان، ۸۱۰ گرمی مایع ۵۹ هزار و ۴۰۰ تومان، یک کیلو و ۳۰۰ گرمی مایع ۹۶ هزار و ۳۰۰ تومان و یک کیلو و ۶۰۰ گرم مایع ۱۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان خرید و فروش می‌شود. رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران و مواد پروتئینی تهران ادامه داد: حذف ارز ترجیحی بر واردات کالا‌های اساسی افزایش نرخ محصولات را به همراه آورد. افزایش نرخ روغن کاهش مصرف را به همراه داشت از این رو تولیدکنندگان متقاعد شدند که ۱۰ درصد نرخ‌ها را کاهش بدهند و این کاهش ۱۰ درصدی تاحدودی توانست بازار را از شرایط رکود خارج کند. به عنوان مثال روغن ۸۱۰ گرمی که در اردیبهشت امسال ۱۴ هزار تومان بود بعد از حذف ارز ترجیحی قیمت آن به ۶۲ هزار تومان رسید طبیعی بود که این افزایش نرخ ریزش مصرف را به همراه می‌آورد. او در پاسخ به این پرسش که افزایش نرخ نیما باعث بالا رفتن هزینه واردات می‌شود آیا این موضوع در نهایت برقیمت روغن در بازار تأثیر می‌گذارد، گفت: بعید است که تولیدکنندگان بخواهند در دو ماه پایانی سال افزایش نرخی را اعمال کنند و به نظر می‌رسد که سازمان حمایت تا پایان امسال با هیچ افزایش نرخی موافقت نکند باید منتظر ماند و دید که در سال آینده چه تصمیماتی از سوی مسئولان اخذ می‌شود. روغن یکی از کالا‌های اساسی سبد خانوارهاست قابل تصور نیست که قیمت این محصول همچنان رو به جلو باشد چراکه دیگر بازار کشش افزایش نرخ را ندارد و افزایش نرخ‌ها روی محصول روغن اعمال شده است.

گزارشی از کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نداشتیم

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به وضعیت شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تمام کشورهای همسایه و منطقه گفت: تا امروز هیچ کانونی از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است.
به گزارش ایسنا، حامد زارعی در جمع خبرنگاران و در حاشیه هشتمین کنگره بین‌المللی دامپزشکی طیور درخصوص سلامت و کیفیت گوشت‌های وارداتی گفت: حتماً پروتکل‌های بهداشتی در قرنطینه‌ها، واردات  و در مجوزهایی که این گوشت‌ها برای واردات کسب می‌کنند توسط سازمان‌های دامپزشکی کشور و  مسئولین فنی بهداشتی نظام دامپزشکی در نظر گرفته شده و گوشت‌هایی که از مرزها وارد می‌شود تمام مجوز‌های لازم بهداشتی را کسب کرده‌اند. وی ادامه داد:سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد پروتکل‌های خاص خود را دارند که هر کدام بر اساس آنها بر کیفیت و سلامت مواد غذایی نظارت می‌کنند. رئیس سازمان نظام دامپزشکی درخصوص مجوزهای مسئولان فنی و اینکه قرار بود این کارشناسان حقوق‌شان را به جای کارفرما از دولت بگیرند و آیا چنین چیزی محقق شده است، گفت: این موضوع چند وجهی و مورد مناقشه در سال‌های قبل بوده است. مسئولان فنی و کارفرمایان درگیر این موضوع هستند. یکی از اصلی‌ترین اهداف ما در سازمان نظام دامپزشکی نیز همین است که  مسئولان فنی و بهداشتی را ساماندهی کنیم. وی افزود: چیزی که در حال حاضر اجرا می‌شود نه از لحاظ حرفه‌ای و نه از لحاظ حق و حقوق این افراد قابل توجیه نیست، زیرا ناظر ما حقوقش را از کسی می‌گیرد که بر آن نظارت می‌کند و این درست نیست. مقاومت‌های زیادی در این حوزه است. سازکارهایی که از لحاظ قانون کار، بیمه و مالیات اتفاق می‌افتد نیز در این حوزه‌ها سنگ‌اندازی می‌کند. زارعی تصریح کرد: اقداماتی را در این زمینه شروع کردیم. آیین‌نامه‌های آن در حال تدوین است.
جلسات و مذاکرات با کارفرمایان انجام شده و در حال پیاده‌سازی نظام رتبه‌بندی مسئولان فنی هستیم که بر اساس رتبه‌بندی جدید حقوق‌های متفاوتی نیز خواهند داشت.  همچنین بنابر سابقه، توانایی‌ها و صلاحیت‌ها و جایی که مشغول بکارند حقوق متفاوت دریافت خواهند کرد. وی عنوان کرد: برنامه داریم تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اینکار را انجام دهیم. دولت و رئیس جمهور بشدت پیگیر این موضوع هستند زیرا یکی از اصول فسادستیزی و کمک به عدالت‌محوری همین موضوع است. رئیس سازمان نظام دامپزشکی در ادامه گفت: علی رغم اینکه مسئولان فنی ما از حقوق کمی برخوردارند و تحت فشار قراردادهای تحمیلی برخی کارفرمایان هستند تخلفاتی که به ما ارجاع می‌شود کمتر از سایز حوزه‌ها است؛ صفر نیست ولی بسیار کم است.  همچنین حدود ۸ تا  ۱۰ هزار مسئول فنی در تمام کشور مشغول فعالیت هستند. زارعی در پاسخ به آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنگارا گفت: هر دو بیماری خطرناک هستند و برای صنعت طیور مشکلاتی ایجاد می‌کنند. تنها مرجع رسمی انتشار آمار ابتلا و تلفات سازمان دامپزشکی است. اما در کشور امسال با تشکیل ستاد ملی آنفلوانزا، کانون‌های آنفلوانزای فوق حاد در کشور نداشتیم. علی رغم اینکه تمام کشورهای همسایه و منطقه درگیر شدند ما درگیری خاصی نداشتیم و در مورد بیماری آنگارا نیز به همین شکل است. وی از افتتاح اولین پارک علم و فناوری تخصصی حوزه دامپزشکی بزودی خبر داد.

اجرای کامل هوشمندسازی جلوی ریزش‌های احتمالی آرد در واحدها را می‌گیرد

جلال محمود زاده، نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توجه به تورم فعلی و گرانی کالاهای اساسی، مصرف نان در شهرهای کوچک و محروم و همچنین از سوی دهک‌های ضعیف و متوسط جامعه بالاست، لذا با آزادسازی قیمت و توزیع آرد به قیمت تمام‌شده، مردم‌ توان خرید ندارند.
به گفته وی تعدادی از واحدهای نانوایی به خاطر عدم نظارت، آرد سهمیه‌ای خود را در بازار آزاد عرضه می‌کنند که اجرای کامل هوشمندسازی تا حدودی جلوی این امر را می‌گیرد. محمودزاده می‌گوید: اجرای هوشمندسازی نان و پرداخت از طریق کارتخوان، تا حدودی جلوی ریزش را می‌گیرد.
نایب رئیس اول کمیسیون با تأکید بر پرداخت یارانه نان گفت: با توجه به شرایط اقتصادی مردم و افزایش مصرف نان، هم اکنون امکان جراحی اقتصادی در گروه کالایی آرد و نان در کشور نیست. طی ماه‌های اخیر، بسیاری از واحدهای نانوایی به دلیل اتمام سهمیه آرد، ساعات کمتری کار می‌کنند درحالی که مسئولان بارها اعلام کرده‌اند که هیچ تغییری در سهمیه آرد واحدهای نانوایی ایجاد نشده است و تنها با اجرای هوشمندسازی جلوی سوءاستفاده‌های احتمالی گرفته می‌شود که انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر فاز دوم این طرح اجرا شود تا شاهد هدر رفت مقادیر قابل توجه آرد در سطح کشور نباشیم.

 

جستجو
آرشیو تاریخی