رضا کیانیان در یک گفت‌و‌گو از خاطراتش در فیلم فجر گفت:

من جشنواره را تحریم نمی‌کنم

حاسدان و ناقدان، من و حاتمی کیا را جدا کردند

در روزهای گذشته برخی بازیگران با انتشار متن‌هایی در  فضای مجازی مدعی شدند از سال های گذشته اصلاً به جشنواره فیلم فجر نمی‌رفتند و امسال هم به‌صورت ویژه این رویداد فرهنگی را تحریم کرده‌اند؛ متن‌هایی که نه خطاب به دبیر جشنواره بلکه خطاب به‌دنبال‌کنندگانشان در فضای مجازی نوشتند. در رویه‌ای خلاف این طیف استاد علی نصیریان بازیگر پیشکسوت در متنی خطاب به دبیر جشنواره به‌دلیل مشکلات جسمی، سنی و عوارض روحی  از حضور در جشنواره فیلم فجر عذرخواهی کرد.

نشریه روزانه جشنواره فیلم فجر روز گذشته مصاحبه‌ای از رضا کیانیان بازیگر باسابقه سینمای ایران منتشر کرد که خاطرات وی را از جشنواره مرور کرده بود. وی در بخشی با اشاره به اینکه سال‌هاست در جشنواره فیلم فجر حاضر نمی‌شود اما این رویداد فرهنگی را به‌دلیل اعتقادبه گفت‌و‌گو هیچگاه تحریم نمی‌کند سخن گفته است.
وی در این باره گفته است: از زمان دولت احمدی‌نژاد من به جشنواره نرفتم. باید بگویم در دهه‌های قبل جشنواره‌های فیلم فجر، کیفیت بهتری داشت و فیلم‌های بهتری تولید می شد. از زمان احمدی‌نژاد جشنواره از رونق افتاد. من جشنواره را تحریم نمی‌کنم. مثل دوران ۸۸ که تلویزیون را تحریم نکردم، چون تلویزیون برای ماست و آن را تحریم نمی‌کنم. من به تلویزیون می‌گفتم اگر برنامه زنده داشته باشی می‌آیم. من جشنواره فیلم فجر را تحریم نمی‌کنم و معتقدم باید بگذارم کسانی که به جشنواره اعتقاد دارند، آن را برگزار کنند. برخی نمی‌توانند مخالف خود را تحمل کنند ولی من می‌توانم مخالف خود را تحمل کنم، حتی اگر در قدرت باشم هم می‌توانم مخالف خود را تحمل کنم.
وی خاطرنشان کرد: من سال هاست جشنواره نمی روم و این به علت مخالفت با مدیران و دولت فعلی نیست. آنهایی که ادعای آزادی دارند و تمرین آزادی می‌کنند باید بگذارند مخالف آنها هم حرف خود را بزند، اگر بگذارند مخالف حرف خود را بزند، گفت‌و‌گو اتفاق می‌افتد؛ همان چالشی که سال‌هاست در کشور ما فراموش شده و... برای گفت وگو در کشور هیچ وقت دیر نیست. بگذارید جشنواره کار خودش را بکند و بعد آن را نقد کنید. من زمان روحانی هم به جشنواره نرفتم. جشنواره قبلاً محل رفتن منتقدان مطرح بود و الان سال‌هاست که منتقدان مطرح در جشنواره حضور ندارند.
کیانیان همچنین درباره اولین حضور خود در جشنواره فیلم فجر هم گفت: فیلم «آژانس شیشه ای»زمان دولت هاشمی رفسنجانی ساخته و زمان آقای خاتمی نمایش داده شد؛ فیلمی که هم مورد ستایش روزنامه کیهان به‌عنوان منتهی الیه جناح راست قرار گرفت و هم مورد تأیید روزنامه‌های اصلاح‌طلبی مثل جامعه و...همه از این فیلم تعریف می‌کردند و در مورد کمتر فیلمی این اتفاق می‌افتد. خود ما هم انتظار نداشتیم و حتی کارگردان فیلم انتظار نداشت اینقدر فیلمش مورد استقبال طیف‌های مختلف قرار بگیرد. در این فیلم حاتمی کیا اجازه داد که نظراتم را درباره این نقش بگویم. من در واقع هم بازیگردان فیلم بودم و هم مشاور فیلمنامه؛ فیلمنامه‌ای که از یک نامه شروع شد. همان نامه که حاج کاظم به همسرش فاطمه نوشت و کم کم رشد کرد و شد فیلمنامه «آژانس شیشه‌ای». من حدود ۳۵ روز با بازیگران تمرین کردم. در آن مدت، در حین دوره تمرینات، آخرین تصحیح های فیلمنامه روی آن انجام شد. اگر فیلمنامه‌ای  که چاپ شد، با فیلمی که ساخته شد مقایسه کنید، متوجه تفاوت‌ها وظرایف می‌شوید. من در طول ساخت «آژانس شیشه‌ای» در کنار حاتمی کیا بودم و هر روز نکاتی را یادآوری می‌کردم ،چون دستیارش بودم. او خیلی بازتر از حال بود و به پیشنهادها گوش می‌کرد و البته متأسفانه همان هم باعث شد تا ما از هم جدا بشویم! به خاطر اینکه حاسدان و ناقدان به ابراهیم حاتمی کیا گفتند که فیلم «آژانس شیشه‌ای» فیلم تو نیست و فیلم رضا کیانیان است! متأسفانه! من البته در همه مصاحبه‌ها می‌گفتم که این فیلم، فیلم آقای حاتمی کیاست و من دستیار او بودم ،ولی آن کسانی که دوست نداشتند این همکاری ادامه پیدا کند، باعث شدند که این همکاری ادامه پیدا نکند ولی حاصل خوبی داشت. در این فیلم، هم حرف این طرف خوب زده می‌شد و هم حرف آن طرف زده می‌شد. من به حاتمی کیا گفتم تو به لحاظ عاطفی می‌توانی طرفدار حاج کاظم باشی ولی بگذار من به لحاظ عقلانی طرفدار سلحشور باشم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و یکصد و هفده
 - شماره هشت هزار و یکصد و هفده - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱