تحول اقتصادی با اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا با تأثیر بر بخش‌های مختلف تجاری کشور می‌تواند تحول اقتصادی چشمگیری را به دنبال داشته باشد.
هادی تیزهوش تابان با اشاره به امضای موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اظهار داشت: انجام چنین توافقاتی تأثیر بسزایی به طور خاص بر فضای تجاری و به طور عمومی بر اقتصاد می‌گذارد که با استفاده مناسب از این فرصت مهم، می‌تواند منجر به جهش و تحول در بخش‌های مختلف کشور شود.
او تصریح کرد: تولیدکنندگان ایرانی در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی محصولاتی را تولید می‌کنند که مورد نیاز کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و از سوی دیگر کالاهایی وارداتی از این کشورها به ایران شامل مواد اولیه و مایحتاج حوزه تولید می‌شود که این موضوع بسیار مورد اهمیت بوده و می‌تواند بهره‌وری این موافقتنامه را افزایش دهد.
تیزهوش تابان با بیان اینکه اجرای این موافقتنامه نیازمند اقداماتی است، تاکید کرد: فراهم آوردن پیش‌نیازها برای اجرای این توافق به‌تنهایی می‌تواند زمینه‌ساز بهبود و رشد اقتصادی در کشور شود. به عنوان مثال مبادلات پولی و زیرساخت‌ها و لجستیک، موضوعاتی هستند که باید به آنها پرداخته شود که در صورت بی‌توجهی نه‌تنها این موافقتنامه بلکه توافقاتی از این دست نیز نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. او با اشاره به تحریم‌ها در حوزه مبادلات پولی علیه ایران و فدراسیون روسیه، تأکید کرد: در این زمینه باید سازکارهایی برای استفاده مناسب از دوگانه ریال و روبل اندیشیده شود تا شرایط برای تجارت این دو کشور تسهیل شود. از سوی دیگر این موضوع می‌تواند نیاز و تقاضای موجود برای دلار و یورو را تا حد معناداری کاهش دهد و به تصمیم‌سازان و سیاست‌گذاران برای مدیریت این بازار کمک خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با تأکید بر اینکه شرایط موجود در حوزه زیرساخت‌ها و لجستیک پاسخگوی حجم تجارت کشور نیست،‌ خاطرنشان کرد: بر همین اساس هرگونه تحول و توسعه در حجم تجارت ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا مشروط به توسعه زیرساخت‌های تجاری است زیرا از سوی دیگر می‌تواند حوزه سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران خارجی را متحول کند. او افزود: طی کردن این مسیر می‌تواند تأثیر مطلوبی بر توسعه عمرانی کشور بگذارد و به تبع آن،‌ حوزه دیگر اقتصادی را متحول کند که نتایج مطلوبی را برای کشور به همراه خواهد داشت. تیزهوش تابان اظهار داشت: با توجه به رویکرد سازمان توسعه تجارت ایران و پیگیری‌های سایر مقامات و مسئولان کشور، امیدواریم این موافقتنامه به نحو مطلوبی اجرایی شود.


 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و یکصد و شانزده
 - شماره هشت هزار و یکصد و شانزده - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱