در سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان خراسان رضوی چه گذشت؟

اعتراض تند میدری به بازنشستگی‌های پیش از موعد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز پنج‌شنبه به استان خراسان رضوی سفر کرد.
خبرسازترین برنامه آقای میدری در این سفر، سخنرانی او در همایشی تحت عنوان «وفاق برای سرمایه‌گذاری و ایران ماهر» بود که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست بازنشستگی زودهنگام را یک معضل جدید در کشور و آسیب‌زا برای جوانان، کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی دانست و گفت: «هم اینک ۹۵ درصد از بازنشستگان کشور در حالی که کمتر از ۶۰ سال دارند، بازنشسته می‌شوند. عادلانه نیست که فرد ۴۰ یا ۵۰ ساله بازنشسته شود، بعد حق بیمه ندهد و دوباره وارد بازار کار شود.
نکاتی دیگر از سخنرانی آقای وزیر در این نشست را بخوانید:
  سن بازنشستگی در دهه ۳۰ تاریخ ایران ۶۵ سال بود، اکنون این سن برای اعضای صندوق کشوری ۵۲ سال و در نیروهای مسلح ۴۷ سال است. این نتیجه فشارهایی است که گروه‌های مختلف به دولت آوردند و دولت آن را پذیرفت.
  صندوقی به نام صندوق وکلا در کشور وجود دارد و با اینکه اعضای صندوق کم هستند اما هیچ کسری بودجه‌ای ندارد، زیرا معتقد است که هر فردی تا زمانی که وکالت می‌کند نمی‌تواند بازنشسته شود.
  اما در مورد مشمولان مشاغل سخت و زیان آور زمانی که فرد بازنشسته می‌شود، تازه زمان پول درآوردنش می‌رسد.
  اینکه حق بیمه ۹۰۰ هزار نفر را دولت باید پرداخت کند یا حق بیمه چهار میلیون نفر نصف شده است، از دیگر معضلات جدید در حوزه کار و رفاه اجتماعی است.
  در قانون برنامه هفتم توسعه آمده است که باید دهک سنجی شود، اما به محض اینکه بخواهیم این کار را انجام دهیم با انبوهی از اعتراضات مواجه می‌شویم...وقتی با انبوهی از جمعیت معترض روبه رو می‌شوید، سیاست‌گذار عقب‌نشینی می‌کند زیرا مقابلش مردم عادی مثل خبرنگار، بازنشسته و کارگر هستند.
  امسال در مجلس شورای اسلامی مصوب شد که فرزندان ایثارگر و همسران شهدا هشت سال زودتر بازنشسته شوند، اسم ایثارگر مقدس است اما این قانون قابلیت اجرا ندارد.
  متأسفانه زودبازنشسته شدن فرهنگ بدی است که در کشور در حال ترویج است، در این بخش جوانان، کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی بیشترین آسیب را می‌بینند.
  سازمان تأمین اجتماعی خواهان اصلاح برخی قوانین مانند قوانین مشاغل سخت و زیان آور است اما برقراری این عدالت با منافع کوتاه مدت گروه‌هایی در تضاد است.
  اگر این وزارتخانه را از بنگاه‌داری ۷۰۰ شرکت زیرمجموعه نجات دهیم اقتصاد ایران به حرکت درمی آید، بخشی از صنعت دارو، صنعت فولاد، صنعت پتروشیمی، صنعت سیمان، معادن مهم کشور دست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است. چون این شرکت‌ها بد اداره می‌شوند کل اقتصاد ایران را متأثر کرده است، مدیریت این شرکت‌ها، کار دولتی‌ها نیست و متخصصان را می‌طلبد.
  زمانی که این شرکت‌ها سودآور نبودند به دولت منتقل شدند، ما به دنبال پیدا کردن مقصر نیستیم، اما واحد فروکروم جغتای تا زمانی که دولت آن را اداره می‌کرد ۱۳۰ نفر نیرو داشت اما از زمانی که مدیریت آن به بخش خصوصی واگذار شد تعداد نیروهایش به ۴۰۰ نفر رسیده است.
  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا زمانی که این حجم از شرکتها را در اختیار دارد، نمی‌تواند سیاست‌گذاری کند، در جریان شرکت فولاد خراسان شاهد بودید که چه بلبشویی در خصوص تغییر مدیرعامل بوجود آمد.
دیگر برنامه‌های میدری در این سفر بازدید از اداره بهزیستی شهرستان شاندیز و طرح توسعه اورژانس اجتماعی این شهرستان، بازدید از روند عملیات ساخت مرکز اداری و حمایتی بهزیستی در شهرک گلبهار و دیدار با مقامات محلی شهرستان چناران در محل فرمانداری این شهرستان بود.
میدری در برنامه اخیر اعلام کرد: دستورالعمل جدیدی برای بیمه کارگران ساختمانی تدوین شده تا توزیع خدمات به صورت عادلانه‌تر در سطح شهرستان انجام شود و سهمیه‌ها به افراد حقیقی تعلق گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در بازدید از درمانگاه تأمین اجتماعی این شهرستان و در نشست با مدیران بیمارستان و مسئولین حوزه درمان به فعالیت‌های دکتر «نجات حسینی»، عضو انجمن جراحان پلاستیک و از خیرین کشور اشاره کرد و گفت: «حضور خیرین جراح ترمیمی پلاستیک می‌تواند زمینه ارائه خدمات رایگان به بیماران محروم استان خراسان رضوی را فراهم کند.»
آقای میدری همچنین در جمع فعالان اقتصادی و مدیران قوچان هم سخنرانی کرد و گفت: «مصرف نادرست آب، برق و گاز نه تنها منجر به آسیب در بخش خانگی و تولیدی شده بلکه اشتغال و آینده صنعت را نیز با تهدید جدی مواجه کرده است.»
میدری با تأکید بر اینکه مقصر دانستن دولت یا افراد مشکل را حل نمی‌کند، تصریح کرد: «نباید به دنبال مقصر گذشته باشیم، بلکه باید راه‌حل ارائه دهیم؛ اکنون طرحی برای تغییر بخاری‌های گازی با همکاری کمیته امداد و بهزیستی آغاز شده که از شهریور شروع می‌شود و تا آبان ادامه دارد.»
همچنین در جریان این سفر عملیات اجرایی فاز دوم شعبه لطف‌آباد بندر خشک و هاب لجستیکی شمال‌شرق کشور آغاز شد. با اجرای این پروژه ملی، ۸ هکتار زمین جهت ساخت انبار مسقف و غیر مسقف و بارانداز تسطیح و آماده‌سازی می‌شود و به ظرفیت موجود این پایانه مرزی افزوده خواهد شد.