پس از ۱۸ سال

مترو پرند در هفته دولت افتتاح می‌شود

مدیرعامل شرکت مترو تهران در گفت‌و‌گو با ایسنا از افتتاح ایستگاه مترو پرند و ۱۹ کیلومتر مسیر ریلی که در امتداد خط یک قرار دارد خبر داد و گفت: یکی از شهرهای اقماری اطراف تهران که در سال‌های اخیر رشد جمعیت پرشتابی را تجربه کرده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۵ تعداد ساکنان آن به مرز ۷۰۰ هزار نفر برسد، شهر جدید پرند است.
محسن هرمزی با بیان اینکه ایستگاه مترو پرند با یک خط رفت و یک خط برگشت، در هفته دولت افتتاح خواهد شد، افزود: هزینه پروژه به ارزش امروز، بیش از 4هزار میلیارد تومان است؛ پروژه‌ای که از سال ۱۳۸۴ مطالعات آن آغاز شد و امسال در اختیار شهروندان قرار ‌می‌گیرد.
وی گفت: پروژه تکمیل خط مترو تهران - پرند در واقع محدوده ۱۹ کیلومتری بین فرودگاه امام خمینی(ره) تا شهر جدید پرند را شامل می‌شود، چرا که امتداد خط یک مترو تا فرودگاه امام خمینی(ره) قبلاً ایجاد شده و مسافرگیری در این قطعه، در حال انجام است. تست سرد این خط هم تیرماه سال گذشته صورت گرفت.
هرمزی درباره دیگر ایستگاه‌های مترویی که قرار است در سال‌جاری افتتاح شود، گفت: یکی دیگر از این ایستگاه‌ها، ایستگاه‌های میدان کتاب و یک کیلومتر مسیر تونلی خط ۷ است. از نکات بارز معماری این ایستگاه، طراحی مینیمال آن است که در عین زیبایی ایستگاه، هزینه‌های اجرا و بهره‌برداری آن را هم کاهش ‌می‌دهد.
وی افزود: البته شاخص ایرانی – اسلامی بودن در معماری این ایستگاه هم لحاظ شده است. حتی نوع نورپردازی سالن‌ها و معابر داخلی ایستگاه‌ نیز متفاوت از گذشته بوده و این امر ضمن تلطیف فضاهای زیرزمینی، چشم‌انداز بصری آن را هم زیباتر می‌سازد.
هرمزی همچنین از افتتاح 3 ایستگاه و ۵.۵ کیلومتر مسیر شمالی از خط ۶ یعنی ایستگاه‌های شهر زیبا، شهران، شهدای کن در سال‌جاری خبر داد و افزود: خوشبختانه با تأمین منابع مالی لازم و تمرکز ویژه مدیریت شهری بر موضوع تکمیل حداکثری ایستگاه‌های باقی‌مانده خطوط موجود شبکه مترو تهران، زمینه افتتاح پروژه‌های متعددی در خط ۶ فراهم شده است.
وی تأکید کرد: خط ۶ مترو از ایستگاه دولت آباد در جنوب شرق تهران آغاز و با گذر از زیر معابر مهم شهری، در انتها به ایستگاه شهدای کن در شمال غرب پایتخت می‌رسد. هم اکنون ۲۷ کیلومتر مسیر پیوسته و ۱۷ ایستگاه این خط در حال بهره‌برداری است که ارتقا یابد.
هرمزی همچنین به افتتاح 7 ایستگاه از خط ۶ مترو اشاره کرد و گفت: اگر روند تأمین منابع مالی قابل قبول باشد، می‌توان در ادامه فرایند تکمیل ایستگاه‌های خط ۶، شاهد بهره‌برداری از 7 ایستگاه دیگر به نام‌های خراسان، شهدای هفدهم‌شهریور، سرباز، بهار شیراز، شهید نجات‌اللهی، آیت‌الله کاشانی و آبشناسان در اواخر سال ۱۴۰۲ باشیم. وی افزود: از این 7 ایستگاه، 2 ایستگاه در قطعه شمالی و 5 ایستگاه در قطعه جنوبی خط ۶ قرار دارند. در حال حاضر پیشرفت عملیات ساختمانی این 7 ایستگاه به طور میانگین در حدود ۷۰ درصد است.
جستجو
آرشیو تاریخی