حجتالاسلام حججی نماینده مردم میانه در اولین دوره مجلس شورای اسلامی
حاشیههای افتتاح مجلس اول
اخراج دو نماینده
به سبب ارتباط با رژیم شاه و سفارت امریکا
وقتی سفارت امریکا در تهران به تصرف دانشجویان پیرو خط امام در آمد از این لانه جاسوسی اسناد و مدارک زیادی درباره افراد مختلف کشف شد و از جهاتی سرنوشت انقلاب را بیمه کرد، از جمله اسناد و مدارکی حاکی از سوءسابقه و ارتباط و همکاری با رژیم شاه و سفارت امریکا در تهران درباره آقایان قشقایی و خسروبجی به دست آمد و سبب ردصلاحیت و اخراج آنان از مجلس شد. نمایندگان مجلس به اتفاق این دو نفر را ردصلاحیت کردند.
افتتاح مجلس
در سال ۱۳۵۹ روز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی، مصادف با ۱۳ رجب، ولادت باسعادت مولای متقیان امیرمؤمنان علی(ع) بود. نمایندگان به توافق رسیدند که این روز مبارک را ماده تاریخ افتتاح مجلس و مجلس را مظهر عدل امام علی(ع) قرار دهند. در تاریخ هم هست که در زمان مظفرالدین شاه چون مجلس ملی به دستور او تأسیس شده به نام مظفرشاه و عدل مظفر شهرت یافت و ماده تاریخ آن مجلس تعیین گردید.
انقلاب ما، انقلاب قرآنی است
یکی دیگر از خاطراتی که از اولین جلسات مجلس دارم این است که در یکی از جلسات شعبه که شهید محمدعلی رجایی هم در آنجا تشریف داشت به نمایندگان پیشنهاد کردم که قبل از شروع جلسات مجلس، آیاتی از قرآن و بخشی از خطبهها و نامههای امام علی(ع) در نهجالبلاغه قرائت و تلاوت شود. هیچ وقت یادم نمیرود وقتی این پیشنهاد را مطرح کردم عدهای از نمایندگان با حالت تمسخر و هیاهو اعتراض کردند و اظهار داشتند، آقای حججی، مگر این جا مجلس فاتحه و مجلس ترحیم است؟ در این هنگام مرحوم شهید بزرگوار رجایی که در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، بلند شدند و از بنده حمایت کردند و گفتند این بهترین پیشنهاد است برای اینکه ما برای تحقق دستورهای قرآن و احکام اسلام، انقلاب کردیم و انقلاب ما، انقلاب قرآنی است و قرآن باید در تمام عرصههای این کشور حضور داشته باشد و مجلس مهمترین آنهاست. به هر حال این پیشنهاد اولی با رأی نمایندگان به تصویب رسید، اما پیشنهاد دوم درباره قرائت نهجالبلاغه رأی نیاورد.
نامگذاری
«مجلس شورای اسلامی»
در مورد نامگذاری مجلس هم در آن روزهای اول بحثهای زیادی در میان نمایندگان
در گرفت. آقایان ملیگراها و وابسته به نهضت آزادی، اغلب بهعنوان «مجلس شورای ملی» تأکید داشتند و در این خصوص در تلاش و تکاپو بودند که کارهایشان به نتیجه نرسید. در مقابل رأی اکثریت قاطع نمایندگان که از روحانیون متعهد و شخصیتهای غیرحوزوی انقلابی و پیرو خط امام و انقلاب بودند، به تصویب مجلس رسید و مجلس با نام «مجلس شورای اسلامی» مشغول تدوین قانون شد.
مجلس بیآلایش و تمجید از سوی حضرت آیتالله خامنهای
در دوره اول، مجلس بسیار ساده و بیآلایش بود. نمایندگان با امکانات کم، کارهای بسیار مهم انجام میدادند. بنده در طول هفته در جلسات مجلس و کمیسیون شرکت میکردم. پنجشنبهها به حوزه انتخابیهام میآمدم و از وضع و اوضاع آن اطلاع مییافتم و چون
امام جمعه شهرستان میانه هم بودم، روز جمعه اقامه نماز جمعه میکردم و تا آخر شب در خدمت مردم بودم. بعدازظهر روز شنبه هم از میانه به تهران حرکت میکردم و صبح روز یکشنبه در جلسات مجلس حاضر بودم. یک روز حضرت آیتالله خامنهای که در آن وقت نماینده مجلس بودند به من فرمودند شما هر آخر هفته مرتب به میانه میروی و برمیگردی، از چه وسیلهای استفاده میکنی؟ گفتم وسیله ویژهای ندارم، از امکانات عمومی استفاده میکنم. خیلی تعجب کردند و گفتند کار بسیار خوبی است و بنده را خیلی مورد تشویق و محبت قرار دادند.