در حافظه موقت ذخیره شد...
رشد ۴۳ درصدی مخاطبان نوروزی سینما
همانگونه که پیشبینی میشد، روند استقبال از سینما، برای ۱۳ روز ابتدای امسال، با رشد خوبی مواجه شد تا آمار مخاطبان نسبت به ۱۳ روز ابتدای سال گذشته، با رشد بیش از ۴۳درصدی همراه باشد. طی ۱۳ روز نخست امسال، یک میلیون و ۸۱ هزار نفر به سینما رفتند. این تعداد برای نوروز سال گذشته، ۷۵۵ هزار نفر بود.
پرفروشترین و پرمخاطبترین فیلم اکران نوروزی امسال، کمدی فسیل بود که ۶۶۱ هزار مخاطب داشت و توانست طی ۱۰ هزار و ۱۱۳ سانس، ۳۳ میلیارد و ۸۲۹ میلیون تومان بفروشد.
فیلم کریم امینی در شرایطی به این رکورد رسید که پرفروشترین فیلم نوروز سال گذشته یعنی سگبند، موفق به جذب ۳۱۶ هزار مخاطب شده بود. درواقع پرمخاطبترین فیلم نوروز امسال، بیش از ۲ برابر پرمخاطبترین فیلم نوروز سال گذشته، مورد استقبال قرار گرفت.
پس از فسیل، بخارست با ۱۰۳ هزار مخاطب و ۵ میلیارد و ۳۸۴ میلیون تومان فروش، در رتبه دوم اکران نوروزی امسال قرار میگیرد.
ملاقات خصوصی با ۸۲ هزار مخاطب و گیشه ۴ میلیارد و ۵۰۴ میلیون تومانی، سومین فیلم پراقبال نوروز امسال بود.
غریب با ۷۲ هزار مخاطب و گیشه ۳ میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومانی و عروس خیابان فرشته با ۵۵ هزار مخاطب و فروش ۲ میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومانی در رتبه چهارمین و پنجمین فیلم پراستقبال ۱۳ روز نخست امسال قرار گرفتند.
اکران نوروزی، رکورد بیشترین میزان مخاطب طی ششماهونیم اخیر سینماهای کشور را شکست. همچنین فسیل موفق شد بیشترین تعداد مخاطب روزانه پس از همهگیری کرونا را از آن خود کند.
پردیس کوروش هم بهمانند تمام این سالها، پرمخاطبترین سینمای کشور بود. این پردیس مدرن در برخی از روزهای امسال موفق به جذب بیش از ۱۲ هزار مخاطب شد که با اختلاف، از رقبای خود پیش افتاد.
نکته مهم این اکران ۱۳ روزه آن است که بسیاری بر این باور بودند که با توجه به تقارن ماه رمضان با ایام نوروز، استقبال چندانی از سینماها به عمل نمیآید. به همین علت، این افتتاحیه باشکوه برای اکران امسال، میتواند نویدبخش بازگشت سینمای ملی به دوران پیش از کرونا باشد.
با این آمار، سینمای ایران در جدیترین نقطه بازگشت به ایام پیش از کرونا قرار دارد هرچند که باید بپذیریم هنوز تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد. سینمای ایران در نوروز ۹۷، ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار مخاطب داشت. این آمار برای نوروز ۹۸ به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تقلیل پیدا کرد بنابراین مشاهده میکنیم که آمار میزان مخاطبان در نوروز امسال، حتی از نصف میزان مخاطبان پیش از کرونا هم کمتر است.
محک جدی سینمای ایران اما از عیدفطر امسال رقم خواهد خورد،جایی که قرار است از میان چندین فیلم متقاضی، ۷ تا ۸ فیلم جدید به روی پرده بروند البته باید به این مورد هم اشاره کرد که اولا، تنها ۴ فیلم جدید به ناوگان نوروزی سینماها اضافه شدند که عملا ۳ فیلم آن فروخت. ثانیا، به طور قطع ماه مبارک رمضان، بر میزان مخاطب سینماها، تأثیر منفی میگذارد بنابراین اگر با ۱۳ روز نوروزی عادی مواجه بودیم و به جای ۴ فیلم، ۸ فیلم جدید به روی پرده میرفتند، حتما این آمار با سیر صعودی قابلتوجهی همراه بود.
به هر ترتیب، آنچه مسلم است اینکه حرکت پرشتابی درسینمای ملی آغاز شده که امیدها را نسبت به آینده بیشتر کرده است. آیندهای که با تدبیر در اکران آثار پرمخاطب و حمایت سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش از آثار، سینمای ایران را به قلههای کمتر دستیافته این سالها رهنمون میسازد.