سخنگوی دولت از برنامه‌ریزی برای هدفمندتر شدن حمایت‌های معیشتی خبر داد

حذف برخوردارها برای حمایت از آسیب‌پذیرترها

 
 سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با رسانه‌ها، به نشست تهران و دیدار چهار جانبه ایران، پاکستان، عربستان و ترکیه اشاره کرد و آن را حاصل امنیت درون‌زای منطقه‌ای دانست که ایران همواره بر آن و امنیتی که باید توسط کشورهای منطقه ایجاد شود، تأکید داشته است. فاطمه مهاجرانی با تأکید بر ضرورت عبور از وضعیت نه جنگ و نه صلح، مجموعه‌ای از برنامه‌ها و اقدامات دولت را در حوزه‌های سیاست خارجی، معیشت مردم، تجارت مرزی و اصلاحات اقتصادی تشریح کرد. محور اصلی این اظهارات را می‌توان در دو رویکرد دنبال کرد؛ اول تلاش برای کاهش فشارهای بیرونی از طریق دیپلماسی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و دوم مدیریت پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بحران‌ها با تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و حفظ ثبات در بخش‌های مختلف کشور.
به گفته او رئیس‌جمهوری نیز در دیدارهای پیش رو بر ضرورت عبور از شرایط نه جنگ و نه صلح و دستیابی به صلحی پایدار و عزتمندانه تأکید خواهد کرد. از نگاه دولت استمرار بلاتکلیفی سیاسی علاوه بر ایجاد نگرانی‌های امنیتی می‌تواند بر تصمیم سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به اقتصاد ایران اثر منفی بگذارد و زمینه برنامه‌ریزی بلندمدت در بخش‌های مختلف را محدود کند. از همین رو دستیابی به توافقی که منافع ملی را تضمین کند در کنار آمادگی برای شرایط احتمالی به یکی از محورهای مهم مواضع اعلام‌شده دولت تبدیل شده است.
در عرصه اقتصادی نیز حمایت از معیشت خانوارها و اصلاح نظام توزیع یارانه‌ها در کانون برنامه‌های اعلام‌شده قرار دارد. سخنگوی دولت از افزایش ۵۰ درصدی مبلغ کالابرگ برای برخی دهک‌ها خبر داد و توضیح داد که همزمان دو مسیر برای هدفمندتر شدن حمایت‌ها دنبال می‌شود. حذف افراد برخوردار از دریافت برخی یارانه‌ها و افزایش حمایت از خانوارهای آسیب‌پذیرتر. به گفته مهاجرانی بررسی داده‌های مورد نیاز برای اجرای این سیاست با همکاری دستگاه‌های مسئول در جریان است و افزایش اعتبار کالابرگ نیز با هدف جبران بخشی از افت مصرف مواد غذایی خانوارها انجام شده است. این رویکرد در کنار تأکید دولت بر حکمرانی داده‌محور نشان می‌دهد که هدفگذاری اعلام‌شده صرفاً افزایش یا کاهش پرداخت‌ها نیست بلکه شناسایی دقیق‌تر مشمولان و توزیع منابع بر اساس اطلاعات معتبر نیز در دستور کار قرار دارد.
 
مرزهای زمینی باز و تردد در جریان است
در حوزه تجارت و حمل‌ونقل نیز دولت از ادامه فعالیت مرزهای زمینی و پیگیری دیپلماتیک برای کاهش محدودیت‌ها خبر داده است. مهاجرانی با اشاره به فشارهای واردشده بر مسیرهای دریایی و زمینی اعلام کرد که تردد در مرزها ادامه دارد و همکاری پاکستان نیز در این زمینه دنبال می‌شود. او همچنین از تلاش برای تقویت زیرساخت‌های گمرکی سخن گفت. اقدامی که با توجه به نقش مسیرهای تجاری در تأمین نیازهای کشور می‌تواند در تسهیل رفت‌وآمد کالا و کاهش اختلال در مبادلات اهمیت داشته باشد. در همین حال دولت بر ضرورت حفظ آمادگی نهادهای مختلف در برابر سناریوهای احتمالی تأکید کرده و عبور از بحران‌ها را نیازمند حفظ انسجام داخلی و پیگیری همزمان مسیرهای دیپلماتیک دانسته است.
بخش دیگری از اظهارات سخنگوی دولت به موضوعاتی اختصاص داشت که مستقیماً با زندگی روزمره شهروندان ارتباط دارند یعنی از افزایش تعرفه اینترنت و کیفیت خدمات اپراتورها تا قیمت بلیت قطار، واردات خودرو و مدیریت مصرف سوخت. مهاجرانی اعلام کرد که با افزایش 40 درصدی تعرفه اینترنت در ستاد تنظیم بازار موافقت شده است و در عین حال تأکید کرد دریافت هزینه از مشترکان باید با ارائه خدمات متناسب همراه باشد. او همچنین بابت اطلاع‌رسانی ناکافی درباره افزایش قیمت بلیت قطار عذرخواهی کرد و بر ضرورت اصلاح روند اطلاع‌رسانی تغییرات قیمتی تأکید گذاشت. در حوزه سوخت نیز دولت شناسه‌دار کردن کارت‌های سوخت جایگاه‌ها را یکی از ابزارهای مقابله با قاچاق و مدیریت منابع عنوان کرد.
در کنار این موارد افزایش پرداخت تسهیلات ازدواج طی ماه‌های مرداد، شهریور و مهر و پیگیری عدالت آموزشی از دیگر موضوعاتی بود که در نشست سخنگوی دولت مطرح شد. مهاجرانی همچنین از تأمین واکسن مورد نیاز کشور تا سال 1407 خبر داد و درباره محله‌محوری گفت که تحقق این سیاست الزاماً به ایجاد نهادهای تازه و اختصاص بودجه مستقل وابسته نیست. 
 
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • علم و فناوری
  • اندیشه
  • کتاب
  • اجتماعی
  • صفحه آخر
  • همچنین در نسخه برخط می خوانید:
  • حوادث
  • خودرو
  • ایران زمین
  • دولت چه کار می‌کند
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و شصت
 - شماره نه هزار و صد و شصت - ۰۶ آبان ۱۴۰۵