رئیس‌جمهوری در دیدارهای دیپلماتیک دوجانبه تأکید کرد

آمادگی تهران برای ارتقای همکاری‌ها


رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان در حاشیه هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، در مجموعه‌ای از دیدارهای دوجانبه با رئیس شورای اروپا و نخست‌وزیران هلند، نروژ، پاکستان، عراق، لبنان، ارمنستان و بنگلادش و همچنین رئیس‌جمهوری سوئیس، درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه و راه‌های تقویت دیپلماسی و همکاری‌های اقتصادی و سیاسی گفت‌وگو کرد. دیدارهایی که طیفی از روابط ایران با اروپا، همسایگان و کشورهای آسیایی را دربر گرفت. از تأکید بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و اجرای توافقات دوجانبه تا رایزنی درباره جنگ، امنیت منطقه‌ای، دیپلماسی و کاهش تنش‌ها.

از برخی کشورها بی‌عملی دیدیم ولی بی‌طرفی نه
رئیس‌جمهور پزشکیان در دیدار با «آنتونیو کوستا» رئیس شورای اروپا، با اشاره به صحبت‌های دبیرکل ناتو در خصوص کمک کشورهای اروپایی به آمریکا در جریان جنگ علیه ایران تصریح کرد: «انتظار داریم کشورهای اروپایی در رفتارهای خود تجدیدنظر کنند و استقلال خود را حفظ کنند. ما در جنگ اخیر از برخی کشورها بی‌عملی دیدیم ولی بی‌طرفی ندیدیم.» رئیس شورای اروپا هم در این دیدار خواستار نقش‌آفرینی در موضوع منطقه شد که دکتر پزشکیان پاسخ داد: «اروپایی‌ها با قرار گرفتن پشت سر آمریکا خودشان را از این نقش‌آفرینی محروم کردند.»

تأکید بر تعمیق همکاری‌های دوجانبه تهران- اسلام آباد
مسعود پزشکیان و شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان هم در دیداری درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه، روند اجرای توافقات پیشین و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کردند. پزشکیان روابط ایران و پاکستان را روابطی پایدار و مبتنی بر اشتراکات گسترده دانست و بر عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای تعمیق و گسترش همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه تأکید کرد. در ادامه این دیدار، تحولات جاری منطقه و پیامدهای آن برای صلح و امنیت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. وضعیت تنگه هرمز، تحولات شبه‌جزیره عربستان و دیگر موضوعات مرتبط با امنیت منطقه‌ای از جمله محورهای گفت‌وگوی دو طرف بود. همچنین موضوعات مرتبط با توافقات و تفاهمنامه‌های میان دو کشور، روند گفت‌وگوهای منطقه‌ای و تلاش‌های دیپلماتیک و میانجیگرانه برای کمک به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات مورد بررسی قرار گرفت.
شهباز شریف همچنین با اشاره به اهمیت اجرای تفاهمنامه اسلام آباد، آمادگی پاکستان را برای تداوم ایفای نقشی سازنده و صادقانه در حمایت از صلح و ثبات منطقه‌ای اعلام کرد.

تسریع در اجرای پروژه‌های مشترک ایران و عراق
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و علی فالح الزیدی نخست‌وزیر عراق هم در دیداری با مرور روند مناسبات تهران و بغداد، بر اراده مشترک دو کشور برای تعمیق و توسعه روابط در حوزه‌های مختلف تأکید کردند و آخرین وضعیت اجرای توافقات و تفاهمات صورت‌گرفته میان جمهوری اسلامی ایران و عراق را مورد بررسی قرار دادند. پزشکیان و الزیدی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گسترده موجود در روابط دو کشور، بر ضرورت تسریع در اجرای توافقات و پروژه‌های مشترک، رفع موانع پیش‌رو و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری، انرژی، حمل‌ونقل، زیرساختی و سایر زمینه‌های مورد علاقه طرفین تأکید کردند.

ایران خواهان استقلال
و پیشرفت لبنان است
مسعود پزشکیان با نواف سلام نخست‌وزیر لبنان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان استقلال، توسعه، ثبات و پیشرفت ملت لبنان است، اظهار کرد: «ایران همواره بر ضرورت تقویت همکاری و تعامل میان کشورهای منطقه و حل‌وفصل مسائل از مسیر گفت‌وگو و احترام متقابل تأکید داشته است.»
در این دیدار، دو طرف همچنین درباره آخرین تحولات منطقه، تحولات لبنان و ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای در راستای صلح، ثبات و امنیت پایدار گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.
رئیس‌جمهور پزشکیان همچنین با «راب یتن» نخست‌وزیر هلند دیدار و درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و آخرین وضعیت ناشی از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران گفت‌وگو کرد ودر تشریح آخرین وضعیت و پیامدهای حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، بر مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره گفت‌وگو و دیپلماسی تأکید کرد و گفت: «ما اهل گفت‌وگو بوده‌ایم و هستیم، اما اگر توصیه‌ای وجود دارد، باید به طرف آمریکایی منتقل شود؛ چراکه در مقاطع مختلف، پس از برگزاری مذاکرات، روند گفت‌وگوها از سوی آمریکا مختل شده و در نهایت شاهد آغاز جنگ بوده‌ایم و جمهوری اسلامی ایران نیز در برابر این اقدامات از خود دفاع کرده است.»
نخست‌وزیر هلند نیز در این دیدار با اشاره به سابقه روابط دوجانبه ایران و هلند، بر ضرورت یافتن راهکارهایی برای عبور روابط دو کشور از وضعیت کنونی تأکید کرد.
همچنین پزشکیان در دیدار با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، گفت: «پیگیری توافقات دوجانبه، بویژه در موضوع مسیرهای ترانزیتی منطقه، در صدر سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی قرار دارد و ما بر اجرای این توافقات اصرار داریم.»
نخست‌وزیر ارمنستان نیز در این دیدار با تأکید بر تسریع در اجرای توافقات فیمابین گفت: «این توافقات باعث توسعه کشورهای منطقه و ایجاد صلح می‌شود.»
تأکید ایران بر گفت‌وگو، احترام به قوانین بین‌المللی و حقوق ملت‌ها
 مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «یوناس گار استوره» نخست‌وزیر نروژ، با اشاره به دفاع مقتدرانه ملت ایران در برابر تجاوز و فشارهای خارجی تأکید کرد که اعمال فشار و توسل به زور نمی‌تواند ملت ایران را تسلیم خواسته‌های غیرقانونی کند.در این دیدار، طرفین با بررسی ابعاد و پیامدهای تحولات اخیر، درباره آثار و تبعات تداوم درگیری و ناامنی بر منطقه و جامعه جهانی تبادل نظر کردند.در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پزشکیان با «گای پارملین» رئیس‌جمهوری سوئیس هم دیدار داشت. رئیس‌جمهوری با اشاره به تداوم برخی اقدامات مغایر با تعهدات بین‌المللی از سوی آمریکا، بر ضرورت احترام همه طرف‌ها به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها، اصل منع توسل به زور و حل‌وفصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و سازوکارهای مسالمت‌آمیز تأکید کرد.رئیس‌جمهوری تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران با دفاع از حقوق و منافع ملی خود، آمادگی دارد روابط و همکاری‌های خود را با تمامی کشورها بر مبنای احترام متقابل، منافع مشترک، حسن همجواری، برابری حاکمیتی و رعایت اصول و قواعد پذیرفته‌شده بین‌المللی گسترش دهد.» رئیس‌جمهوری کشومان همچنین با «طارق رحمان» نخست‌وزیر بنگلادش، دیدار و درباره مهم‌ترین موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کرد.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • علم و فناوری
  • اندیشه
  • ایران زمین
  • اجتماعی
  • صفحه آخر
  • کتاب
  • خودرو
  • حوادث
  • گزارش
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و سی و دو
 - شماره نه هزار و صد و سی و دو - ۰۴ مهر ۱۴۰۵