محمدرضا عارف:

حج و اربعین مکمل یکدیگرند


 
جلسه تقدیر از دست‌اندرکاران مراسم اربعین به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. این جلسه همچنین با حضور وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و ارتباطات و فناوری اطلاعات، استانداران آذربایجان غربی، ایلام، خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان، رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، رئیس جمعیت هلال احمر و نمایندگانی از فراجا، سپاه، وزارت کشور، بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و سایر دستگاه‌های مسئول برگزار شد و در پایان نیز عارف با اهدای لوح از دست‌اندرکاران این مراسم تقدیر کرد.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت:«اربعین نقش مهمی در همبستگی آزادگان جهان، امت اسلامی و شیعیان دارد که امروز نمونه آن را در همبستگی دو ملت ایران و عراق مشاهده می‌کنیم. استکبار جهانی در دهه‌های گذشته، ایران و عراق را رودرروی یکدیگر قرار داد و جنگی خانمانسوز را طراحی کرد تا نهضت انقلاب اسلامی را که بر پایه اربعین بنا شده بود، از بین ببرد، اما دشمن مشترک انسانیت، آزادی، شجاعت و اخلاق شکست خورد و پیوستگی عمیقی میان دو ملت ایران و عراق برقرار شد.
وی با بیان اینکه اربعین یک اجتماع معنوی و ارزشمند و در زمره اجتماعات بزرگ انسانی در دنیاست، افزود:«ما بر این باوریم که مراسم حج و اربعین به‌عنوان بزرگ‌ترین اجتماعات اسلامی، تناقضی با یکدیگر ندارند و نباید القا شود که این دو در مقابل هم قرار دارند. برخلاف تلاش دشمن برای اختلاف‌افکنی در امت اسلامی، حج و اربعین در یک راستا و مکمل یکدیگر هستند. ما به وحدت امت اسلامی اعتقاد داریم، در حالی که دشمن به دنبال ایجاد فاصله در امت اسلامی است.»
عارف خواستار آغاز برنامه‌ریزی برای اربعین سال آینده بر اساس آسیب‌شناسی مراسم‌های برگزار شده شد و بر برنامه‌ریزی منسجم و متصل سفر اربعین با مناسبت‌های آخر ماه صفر با هدف ارتقای خدمات به زائران تأکید کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و دو
 - شماره نه هزار و صد و دو - ۲۹ مرداد ۱۴۰۵