آغاز اجرای طرح سوختگیری با کارت بانکی از تیرماه

در راستای اجرای تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۴ و با هدف توسعه خدمات هوشمند در حوزه انرژی، طرح اتصال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی از تیرماه سال‌جاری به صورت آزمایشی در تعدادی از جایگاه‌های عرضه سوخت کشور اجرایی خواهد شد. 
بر اساس قانون بودجه، وزارت نفت موظف شده است با همکاری بانک مرکزی زیرساخت‌های لازم برای انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی را فراهم کند. این اقدام در راستای تسهیل فرآیند سوختگیری، افزایش شفافیت در توزیع سوخت و ارتقای نظارت بر مصرف فرآورده‌های نفتی دنبال می‌شود.
یاسر میرزایی، معاون سیاست‌گذاری سازمان بهینه‌سازی، در برنامه میز اقتصاد «شبکه خبر» با اشاره به زمان اجرای این طرح گفت: «قرار است از تیر ماه در چند جایگاه این طرح به صورت پایلوت اجرایی شود.»  میرزایی درباره نحوه اجرای این طرح نیز توضیح داد: «سهمیه سوخت هر شخص روی کارت بانکی وی تعریف می‌شود و هر فرد در هر مراجعه به جایگاه، براساس سهمیه سوختی که روی حساب بانکی‌اش مشخص است و میزان سوختگیری که انجام داده، هزینه را توسط کارت بانکی حساب می‌کند.» یکی از اهداف اصلی این طرح، افزایش شفافیت در مصرف سوخت و کاهش استفاده از کارت‌های جایگاه عنوان شده است. معاون سیاست‌گذاری سازمان بهینه‌سازی در این باره گفت: «در حال حاضر به ‌علت استفاده از کارت جایگاه در روند سوختگیری، امکان نظارت بر اینکه چه کسی چقدر سوخت استفاده کرده وجود ندارد، اما در روش سوختگیری با کارت بانکی، استفاده از کارت اضطراری جایگاه صفر و این مشکل حل می‌شود.»
وی همچنین با اشاره به مزایای این طرح برای شهروندان افزود: «استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری به مردم کمک می‌کند تا از طریق برنامه‌های تلفن همراه و برخط از شرایط سهمیه سوخت خود اطلاع داشته باشند.»
به گفته شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، اجرای این طرح به معنای حذف کارت سوخت نخواهد بود و این کارت همچنان در چرخه سوختگیری کشور باقی می‌ماند. به گفته مسئولان این شرکت، تا زمان تکمیل زیرساخت‌ها و اجرای کامل طرح انتقال سهمیه به کارت‌های بانکی، استفاده از کارت هوشمند سوخت ادامه خواهد داشت و هیچ برنامه‌ای برای حذف آن وجود ندارد.
 اجرای این طرح می‌تواند با تسهیل دسترسی مردم به خدمات سوخت‌رسانی، به ثبت دقیق‌تر اطلاعات مصرف، افزایش شفافیت در شبکه توزیع سوخت و بهبود نظارت بر تخصیص یارانه انرژی کمک کند. همچنین با کاهش استفاده از کارت‌های جایگاه، امکان مدیریت بهتر مصرف و مقابله مؤثرتر با تخلفات احتمالی در حوزه توزیع سوخت فراهم خواهد شد. مرحله آزمایشی این طرح از تیرماه در چند جایگاه منتخب آغاز می‌شود و پس از ارزیابی نتایج، درباره نحوه توسعه و اجرای سراسری آن تصمیم‌گیری 
خواهد شد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و چهل و هفت
 - شماره نه هزار و چهل و هفت - ۲۳ خرداد ۱۴۰۵