ایران در «ایران»

شالیکاری در مازندران 
بدون تنش آبی 

ساری / بررسی آماری نشان می‌دهد که میانگین بارش اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۵ استان مازندران ۴۸ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۲.۴ میلی متر بوده، حدود ۱۱۴ درصد افزایش داشته است. 
وضعیتی که از آن به‌عنوان بارش‌های بهنگام برای انجام عملیات نشاکاری برنج بدون تنش آبی در شمال در این ماه از سال یاد می‌شود. 
داده‌های هواشناسی مازندران نشان می‌دهد میانگین بارش ۲ ماه فروردین و اردیبهشت سال ۱۴۰۵ استان مازندران ۱۱۶.۷ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۰۴.۰ میلی‌متر بوده، حدود ۱۲ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷۸.۲ میلی‌متر بوده، حدود ۴۹ درصد افزایش داشته است.

 

صید ماهیان ساردین و مرکب 
در آب‌های بوشهر ممنوع شد

بوشهر / مدیرکل شیلات بوشهر گفت: «صید ساردین‌ماهیان و ماهی مرکب از ابتدای خردادماه در آب‌های این استان ممنوع است.»
عقیل امینی اعلام کرد:« براساس بررسی‌های انجام‌شده درباره وضعیت ذخایر ساردین‌ماهیان و با توجه به زمان اوج تخم‌ریزی این گونه، به‌منظور بهره‌برداری پایدار و مسئولانه از ذخایر دریایی، زمان پایان فصل صید این گونه در فصل صید ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ مطابق اعلام پژوهشکده میگوی کشور در بوشهر، اول خردادماه تعیین شده‌است.»
وی افزود: «همچنین براساس بررسی‌های انجام‌شده، صید ماهی مرکب از تاریخ اول خردادماه در آب‌ها و صیدگاه‌های استان بوشهر ممنوع اعلام می‌شود.»

 

تداوم سه ساله کاهش طلاق در آذربایجان‌‌غربی

 ارومیه /مدیرکل ثبت احوال آذربایجان‌‌غربی از تداوم روند کاهشی طلاق در این استان طی سه سال اخیر خبر داد و گفت:«در سال ۱۴۰۴ میزان وقوع طلاق نسبت به سال قبل ۲.۲ درصد کاهش یافته است.»
سعید احمدی افزود:«سال گذشته 8 هزار و ۱۲۶ مورد طلاق در استان ثبت شد که این رقم در مقایسه با سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰۰ مورد کاهش نشان می‌دهد.»
وی ادامه داد:«این در حالی است که در سال ۱۴۰۳ تعداد طلاق‌های ثبت ‌شده 8 هزار و ۳۰۸ مورد بوده است.»
مدیرکل ثبت احوال آذربایجان‌غربی با اشاره به میانگین روزانه طلاق در استان افزود:«بر اساس این آمار، روزانه حدود ۲۲ مورد طلاق در آذربایجان‌غربی به ثبت می‌رسد که همچنان رقم قابل‌توجهی است.»
وی همچنین به وضعیت ازدواج در استان اشاره کرد و گفت:«در سال گذشته حدود ۲۱ هزار و ۵۰۰ مورد ازدواج به ثبت رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۳ حدود ۹ درصد کاهش داشته است.»

 

سیب زمینی گلستان
به آسیای میانه رسید

گرگان /  اولین محموله سیب‌زمینی تازه برداشت‌شده گلستان پس از رفع موانع صادراتی و صدور مجوزهای لازم از طریق گمرک اینچه‌برون راهی بازارهای آسیای میانه شد.
این محموله به وزن ۲۲.۶ تن، پس از انجام مراحل نظارتی و دریافت گواهی‌های سلامت و قرنطینه نباتی از یک مزرعه در شهرستان گرگان به مقصد کشور قزاقستان صادر شد.
صدور مجوز صادرات سیب‌زمینی گلستان همزمان با آغاز برداشت محصول سال زراعی جاری و در راستای حمایت از بهره‌برداران این خطه طی روزهای اخیر از سوی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ و بلافاصله با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی، اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی عملیاتی شد.
براساس آمار جهاد کشاورزی گلستان، امسال پنج هزار و ۶۳۲ هکتار از زمین‌های استان زیر کشت سیب‌زمینی رفته و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۵۵ هزار تن محصول از مزارع استان برداشت شود که بخش عمده آن مربوط به منطقه سرخن‌کلاته گرگان است.
رئیس نمایندگی شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی گلستان و مسئول تنها کلینیک گیاه‌پزشکی قرنطینه نباتی درجه یک استان گفت: «فرآیند صدور گواهی صادرات سیب‌زمینی امسال از طریق این کلینیک انجام می‌شود و اولین محموله صادراتی نیز پس از بررسی‌های تخصصی و آزمایش‌های لازم در مزرعه روستای «ورسن» گرگان تأیید شد.»
حجت‌الله صالح‌المؤمنین اظهار کرد: «برای تسریع در روند صادرات، گروه‌های کارشناسی آماده حضور در مزارع و انجام نمونه‌برداری، بررسی سلامت محصول و صدور تأییدیه صادرات هستند.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و سی و سه
 - شماره نه هزار و سی و سه - ۰۳ خرداد ۱۴۰۵