مقامات ایران با محکومیت هتک حرمت پاپ توسط ترامپ اعلام کردند

قدردانی از ایستادگی شجاعانه پاپ لئو

مراجع عظام و مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از ایستادگی شجاعانه پاپ لئو در برابر جنایت‌های آمریکا و اسرائیل علیه ایران، هتک حرمت حضرت عیسی(ع) و توهین به رهبر مسیحیان جهان توسط ترامپ را محکوم کردند.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در این رابطه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «عالیجناب پاپ لئوی چهاردهم به نمایندگی از ملت بزرگ ایران، توهین به جنابعالی را محکوم می‌کنم و اعلام می‌دارم هتک حرمت عیسی(ع)، پیامبر صلح و برادری برای هیچ آزاده‌ای قابل قبول نیست. از ‌الله برای شما سربلندی آرزو می‌کنم.»
به گزارش ایرنا، رئیس مجلس شورای اسلامی از ایستادگی شجاعانه پاپ لئوی چهاردهم در برابر جنایت‌های جنگی آمریکا و رژیم اسرائیل قدردانی کرد و با اشاره به طنین‌انداز شدن شعار «پاپ یعنی من هیچ ترسی ندارم» این شعار را روشن‌کننده راه و الهام‌بخش همه کسانی دانست که از سکوت و نادیده‌گرفتن کشتار بی‌گناهان امتناع می‌کنند.
آیات عظام از جمله آیت‌الله نوری همدانی و آیت‌الله فاضل لنکرانی در بیانیه‌هایی از مواضع دینی و انسانی رهبر کاتولیک‌های جهان و اعلام انزجار او از جنگ‌افروزی ترامپ قدردانی کردند.
در همین راستا، روز گذشته نیز نمایندگان مسیحیان آشوری، کلدانی و ارامنه در مجلس در بیانیه‌ای، توهین رئیس‌جمهوری متوهم آمریکا به پاپ را تعرض به انسانیت خواندند. در بیانیه مشترک شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی ایران، آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران، گقارد منصوریان نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران، تأکید شده است: «هتک حرمت به رهبران دینی و مقدسات، نماد صلح و برادری برای هیچ آزاده‌ای قابل قبول نیست.» در عین حال، آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران، اهانت رئیس‌جمهوری آمریکا به پاپ لئوی چهاردهم را واکنش عصبی واشنگتن به مواضع حق‌طلبانه و ضدجنگ رهبر کاتولیک‌های جهان دانست و اظهار کرد: «زمان‌سنجی عالیجناب پاپ لئوی چهاردهم در نقد صریح سیاست‌های جنگ‌طلبانه ایالات متحده و هشدار نسبت به تبعات ویرانگر درگیری با ایران، حرفی کاملاً درست، شجاعانه و برخاسته از بطن حقیقت بود.» او در ادامه «توهین بی‌شرمانه و متوهمانه رئیس‌جمهوری آمریکا به رهبر کاتولیک‌های جهان» را محکوم کرد و گفت: «این هتاکی تنها یک لغزش کلامی نیست، بلکه پرده‌برداری از چهره واقعی کسانی است که تاب شنیدن صدای صلح و برادری را ندارند و به آموزه‌های عیسی مسیح(ع) و تمام انسان‌های آزاده‌ای که به دنبال جهانی عاری از خشونت هستند دهن‌کجی می‌کنند.»
مواضع توهین‌آمیز و هتک حرمت پاپ از سوی ترامپ پس از آن بود که پاپ لئو در مراسمات مذهبی هفته‌های اخیر در مخالفت صریح با جنگ آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران موضع گرفته و درباره آنها که «جنون جنگ» دارند، گفته بود: «خدا دعای جنگ‌افروزان را نمی‌شنود.»؛ مواضعی که با اظهارات توهین‌آمیز ترامپ مواجه شد، اما واکنش پاپ این بود که «من هیچ هراسی از دولت ترامپ یا از بیان بلند پیام انجیل ندارم. این همان چیزی است که معتقدم برای انجام آن اینجا هستم و کلیسا برای آن وجود دارد.» با این حال موج اعتراض مسیحیان جهان به رئیس‌جمهوری آمریکا بویژه هنگامی تشدید شد که ترامپ تصویری ساخته شده با هوش مصنوعی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» منتشر کرد؛ تصویری که ترامپ را در قامت و لباس عیسی مسیح(ع) نشان می‌داد. اما رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به موج اعتراضات اگر چه آن تصویر را حذف کرد اما مدعی شد که قصد داشته خودش را در آن تصویر به عنوان یک پزشک صلیب سرخ نشان دهد و حاضر نیست از رهبر مسیحیان جهان عذرخواهی کند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار
 - شماره نه هزار - ۲۶ فروردین ۱۴۰۵