اخبار

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش به «ایران» 
تا امروز 198 دانش‌آموز شهید شده‌اند
غزل رضایی ثانی/ طبق آخرین آمار آموزش و پرورش، دانش‌آموزانی که طی حملات وحشیانه صهیونی-امریکایی به شهادت رسیده‌اند به 198 شهید رسیده که بنا به گفته رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در میان آنها تعدادی معلم و پرسنل آموزشی نیز هستند. حسین صادقی در گفت وگو با «ایران»  می‌گوید: «طبق آخرین آمارها در آموزش و پرورش، تعداد شهدای دانش‌آموز و معلمان به 198 نفر رسیده است. همچنین 154 نفر مجروح شده‌اند و بیش از 66 مدرسه آسیب دیده و تخریب شده است. البته به طور کلی 152 مکان و فضایی که متعلق به آموزش و پرورش بوده از جمله مدرسه، سالن ورزشی و مراکز آموزشی نیز خسارت‌های جدی داشته‌اند.»
صادقی درباره شهادت سه خواهر و برادر دانش‌آموز می‌گوید: « در استان آذربایجان غربی سه دانش‌آموز که با هم خواهر و برادر بودند به نام‌های عبدالرضا، دنیا و نیکا زمانی در حمله ناجوانمردانه و وحشیانه  صهیونی- آمریکایی به شهادت رسیدند. در میان دانش‌آموزان شهید یک نوآموز به نام ابوالفضل گلستانی از ورامین نیز گزارش شده است. »
 او درباره مدارس آسیب‌دیده تهران می‌گوید: « مدارس متعددی در تهران آسیب‌های جبران ناپذیری دیده‌اند؛ از جمله مدرسه هدایت و مدرسه آل یاسین واقع در منطقه ۴ ، مدرسه علامه حلی۵ در منطقه ۶ شهر تهران که آسیب به شدت زیادی دیده است به گونه‌ای که امکان حضور در آن وجود ندارد. همچنین در منطقه 7 تهران مدرسه شهید همدانی به شکل جدی آسیب دیده است. مدرسه شهید محلاتی در منطقه ۱۲ نیز  خسارت‌های زیادی دیده است. به طور کلی بیش از 66 مدرسه در شهر تهران آسیب‌های جدی دیده‌اند و تمام شیشه‌های کلاس‌های درس و سالن‌ها شکسته است.»
صادقی درباره وضعیت مدارس سایر شهرهای کشور  نیز توضیح می‌دهد: «مدرسه عصمت در ناحیه یک ارومیه به شدت آسیب دیده، علاوه بر آن آسیب جدی به اردوگاه دانش‌آموزی امام‌خمینی واقع در شهر خمین و آسیب به مدرسه سیاح مقدم در پرند  نیز گزارش شده است. ناگفته نماند تنها مدرسه‌ای که صددرصد تخریب شد، مدرسه شجره طیبه در میناب بود. به تازگی نیز مدرسه حجاب سقز در کردستان‌ آسیب‌ زیادی دیده است.»
 رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش تأکید می‌کند به غیر از کادر سرایداری هیچ فرد دیگری در این مدارس  حضور نداشته است. او می‌گوید: «فقط سرایدارها در مدارس بودند که خوشبختانه آسیب ندیده‌اند، اما در مدرسه حلی 5 ، فرزند و همسر سرایدار مدرسه مجروح شده‌اند. مدرسه علامه حلی 5 از این جهت آسیب زیادی دیده که ساختمان پلیس دیپلماتیک در خیابان پشتی آن واقع بوده است.»
 او از نوسازی و تجهیز مدارس و آماده کردن آن برای حضور دانش‌آموزان خبر می‌دهد: «مدارس تا انتهای جنگ باید به شکل غیرحضوری باشند، اما طبق دستور وزیر آموزش و پرورش باید سریعاً تعمیر شوند. البته شاید مدارسی مانند علامه حلی 5 را کلاً  از نو بسازیم. وزیر دستور داده  هزینه ساخت و تعمیر مدارس سریعاً ارزیابی شود و تا پایان فروردین همه مدارس آسیب دیده بازسازی شوند. اگر احیاناً روند بازسازی مدارس طولانی شد، ما از مدارس معین یا نزدیک‌ترین مدرسه به مدارس تخریبی استفاده می‌کنیم، تا دانش‌آموزان به روند آموزش و یادگیری خود ادامه بدهند.»
او درباره جزئیات آمار دانش‌آموزان شهید می‌گوید: «در شهرستان لامرد یک معلم و چهار دانش آموز و در شهر شیراز یک دانش‌آموز شهید و 32 دانش آموز مجروح شده اند که 24 نفر دختر و 8 نفر پسر هستند. در استان کرمانشاه شهرستان روانسر یک دانش‌آموز به شهادت رسیده و در استان ایلام نیز یک معلم و دو دانش آموز شهید شده‌اند. همچنین در تبریز یک دانش‌آموز شهید و یک دانش‌آموز مجروح شده‌ است. در مراغه نیز یک دانش‌آموز شهید شده است. در شهر تهران یک معلم در منطقه یک و سه دانش‌آموز در منطقه 14 به شهادت رسیده‌اند. علاوه بر این، دو دانش آموز مجروح در منطقه 7 و دو همکار ستادی مجروح شده‌اند.»
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: «در استان اصفهان نیز یک معلم به شهادت رسیده است. در شهرستان‌های استان تهران  یک معلم و یک دانش‌آموز در کهریزک و یک معلم بازنشسته در قرچک ورامین به شهادت رسیده‌اند. همچنین در استان قزوین از مدرسه امام رضا(ع) در آبیک، یک دانش‌آموز شهید شده و از مدرسه گل‌های انقلاب شهرستان بوئین زهرا نیز یک دانش‌آموز به شهادت رسیده است. در شهریار نیز یک دانش‌آموز و یک معلم به شهادت رسیده‌اند. در کردستان نیز یک دانش آموز شهید شده است. دو دانش آموز هم در کرمان به شهادت رسیده اند.»

وزارت علوم :
شهادت 10 دانشجو تأیید شده
اما  آمار نهایی نیست
غزل رضایی ثانی/ طبق اعلام وزارت علوم  ده دانشجو طی حملات وحشیانه آمریکایی-صهیونی اخیر به شهادت رسیده اند. محمدعلی دادگسترنیا، در گفت‌وگو با «ایران» درباره شهادت شماری از دانشجویان می گوید:« هنوز آمار نهایی و قطعی از تعداد شهدای دانشجو در دست نیست،‌اما بر اساس اطلاعات اولیه و گزارش‌های دریافتی، تاکنون شهادت ده دانشجو تأیید شده است. فرآیند بررسی و جمع‌آوری اطلاعات همچنان ادامه دارد و احتمال به‌روزرسانی آمار در روزهای آینده وجود دارد.»
مدیر روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اسامی برخی از این دانشجویان شهید می‌گوید:« بر اساس گزارش‌های موجود، نرجس شیخ‌پور شیرازی، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه شهید بهشتی؛ شاهرخ مهدیان، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه ایلام؛ سیدعلی یوسفی، دانشجوی دانشگاه قم؛ سامان خسروانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه پیام‌نور مرکز کوهدشت استان لرستان؛ سیاوش بیرانوند، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه پیام‌نور واحد دره‌شهر استان ایلام؛ محمدمهدی ازگلی، دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه تهران؛ محمدمهدی شریفی، دانشجوی مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ و سیدعلی یوسفی، دانش‌آموخته رشته معارف اسلامی، الهیات و ارشاد دانشجویانی هستند که در این حملات به شهادت رسیده‌اند.» 
مهدی ایوبی دانشجوی رشته تربیت بدنی مرکز آموزشی شهید صیاد نزاجا و جابر حسینیان دانشجوی رشته کاردانی روابط عمومی مرکز آموزش علمی کاربردی آران و بیدگل در راه دفاع از میهن به شهادت رسیده اند.
او درباره محل شهادت این دانشجویان توضیح می‌دهد:« هنوز اطلاعات دقیق و کاملی درباره جزئیات محل شهادت این دانشجویان در دست نیست. با این حال، برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که تعدادی از این شهدا در شرایطی بسیار مظلومانه جان خود را از دست داده‌اند؛ از جمله شاهرخ مهدیان که به همراه همسر و فرزند خردسالش در این حمله به شهادت رسیده اند.»
دستیار رسانه‌ای وزیر علوم همچنین با اشاره به اقدامات حمایتی وزارت علوم می‌گوید:« در وزارت علوم تلاش می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن با خانواده‌های این عزیزان ارتباط برقرار کنیم و ضمن ابراز همدردی و عرض تسلیت، هرگونه موضوع و مسأله‌ای را که در حوزه وظایف و مسئولیت‌های این وزارتخانه قرار می‌گیرد، برای بازماندگان پیگیری و ساماندهی کنیم تا بخشی از آلام و دغدغه‌های آنان کاهش یابد.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • اجتماعی- گزارش
  • کتاب
  • ایران زمین
  • زیست بوم-علم و فناوری
  • اندیشه
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و هفتاد و هشت
 - شماره هشت هزار و نهصد و هفتاد و هشت - ۱۸ اسفند ۱۴۰۴