سخنگوی وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با «ایران»:

حمله به بیمارستان‎ها مصداق بارز جنایت جنگی است

محدثه جعفری
گروه اجتماعی


دکتر حسین کرمانپور سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به حملات صهیونیستی- آمریکایی به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به «ایران» می‎گوید: «رژیم متجاوز و تروریست صهیونیستی- آمریکایی در روزهای گذشته نه تنها به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی بی‌اعتنایی کردند، بلکه به شکل سیستماتیک در حال هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی، مدارس و مراکز درمانی هستند. به طوری که در اقدامی وحشیانه چند بیمارستان و مرکز اورژانس را در کشور مورد اصابت موشک قرار دادند و سبب تخریب مراکز درمانی و مجروح شدن پرسنل آن شده‌اند.»
دکتر کرمانپور در مورد مجروح شدن نیرو‎های اورژانس کشور توضیح می‎دهد: «نسبت به جنگ 12 روزه این بار دشمن بی‌پرواتر مراکز درمانی را هدف حمله قرار می‎دهد. از روز اول حملات به کشور تا این لحظه -ظهر دوشنبه- در شهرهای سراب، چابهار و همدان سه پایگاه اورژانس 115کشور مورد هدف مستقیم موشک‎های دشمن قرار گرفته که طی این حملات دو تن از تکنیسین‎های اورژانس کشور مصدوم شده‌اند. شاید این سؤال مطرح شود، چرا تعداد مجروحان کم است؟ چون نیروهای اورژانس در این روزها مدام در مأموریت هستند و تعداد کمی در پایگاه‎ها حضور دارند.»
او در مورد آسیب به بیمارستان‎ها و جابه‌جایی بیماران به مراکز درمانی دیگر نیز می‎گوید: «چندین موشک کنار بیمارستان اطفال ابوذر شهر اهواز اصابت کرد که صدای ایجاد شده و موج انفجارها باعث شد، مادران کودکان‎شان را در آغوش بگیرند و از بیمارستان خارج شوند و در دود و غبار ایجاد شده از انفجارها این طرف و آن طرف بدوند. بلافاصله با تدابیری که اتخاذ کردیم 30 دستگاه آمبولانس به محل اعزام و با همدلی مردم منطقه، تمام بیماران به مراکز درمانی دیگر منتقل شدند. تصور کنید برخی از بیماران در آی سی یو بستری بودند و جابه جایی این افراد چقدر می‎توانست جان آنها را به خطر بیندازد، اما خوشبختانه عملیات انتقال بیماران با موفقیت انجام شد.»
دکتر کرمانپور با اشاره به مورد اصابت قرار گرفتن بیمارستان‎های پایتخت نیز توضیح می‎دهد: «در تهران هم شاهد مورد هدف قرار گرفتن چند مرکز درمانی بودیم به طوری که بیمارستان خاتم‌الانبیا ، بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری و بیمارستان گاندی دچار آسیب شدند. در این میان آسیب‎های وارده به بیمارستان مطهری جدی بود و ادامه فعالیت این مرکز دیگر مقدور نبود. به همین دلیل بیماران هر دو بیمارستان خاتم‌الانبیا و مطهری تخلیه شدند و آنها را به مراکز درمانی دیگر منتقل کردیم. متأسفانه یکشنبه شب هم بیمارستان گاندی مورد هدف حملات موشکی دشمن سفاک قرار گرفت که تصاویر منتشر شده از این مرکز درمانی گویای جنایت جنگی است که علیه مردم کشورمان در حال انجام است. بیماران این بیمارستان همان شب با کمک اورژانس 115 به بیمارستان‎های دیگر تهران منتقل شدند.»
دارو و شیرخشک در وضعیت پایدار قرار دارد
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، از آغاز حملات تاکنون بالغ بر چندین هزار مأموریت اورژانسی در سراسر کشور ثبت شده و با توجه به حملات متعددی که یکشنبه شب در تهران انجام شد، تعداد این مأموریت‎ها بسیار افزایش یافته است که در آینده نزدیک تعداد آن اعلام خواهد شد.
او به توزیع دارو و شیرخشک هم در کشور با توجه به نیاز مردم اشاره می‎کند و می‎گوید: «توزیع دارو و تجهیزات پزشکی تابع نظام جمعی است. جنگ 12 روزه تجربه‎ای برای تنظیم تغییرات توزیع این ملزومات ضروری مردم بود که موفق عمل کردیم و اقدامات لازم را این روزها انجام می‎دهیم تا دغدغه‎ای در این زمینه برای مردم ایجاد نشود. در اطلاعیه‎هایی که از طرف وزارت بهداشت منتشر شده است هم به مردم کشور این اطمینان خاطر را دادیم که در حال حاضر ذخایر دارویی، تجهیزات پزشکی، واکسن، فرآورده‎های خونی و شیرخشک در وضعیت پایدار قرار دارد.»