اخبار پلیس

رئیس پلیس راهور فراجا:
راه و خودروی ایمن‌، خطای انسانی را جبران می‌کند
گروه حوادث: رئیس پلیس راهور فراجا افزایش ایمنی راه‌ها و خودرو را عاملی برای جبران خطای انسانی دانست که عامل 90 درصد تصادفات است. 
سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، در آیین افتتاح اولین مرکز تست تصادف کشور که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، گفت: «این مجموعه می‌تواند علاوه بر ارتقای سطح ایمنی، برای کشور اعتبار ملی و بین‌المللی ایجاد کند.»
وی با تشریح رویکرد علمی پلیس در تحلیل تصادفات تصریح کرد: «برآوردها و تحلیل‌های تخصصی نشان می‌دهد بیش از ۹۰ درصد علل وقوع تصادفات به عامل انسانی بازمی‌گردد. متخصصان حوزه ترافیک به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توان خطای انسانی را به صفر رساند؛ از همین رو، یک اصل بنیادین در ایمنی حمل‌ونقل شکل گرفته و آن، جبران خطای انسانی از طریق طراحی ایمن راه و خودرو است.»
وی افزود: «راه نباید به عاملی برای تشدید خطای انسانی تبدیل و یک خطای کوچک راننده به قیمت مرگ یا جراحات شدید تمام شود. در حوزه خودرو نیز همین نگاه حاکم است؛ خودرو باید به‌ گونه‌ای طراحی و تولید شود که هم در مرحله پیش از وقوع تصادف با بهره‌گیری از سامانه‌های ایمنی فعال، احتمال وقوع حادثه را کاهش دهد و هم در مرحله پس از وقوع تصادف، با سامانه‌های ایمنی غیرفعال، از جان راننده و سرنشینان حفاظت کند.»
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به نقش کلیدی مرکز تست تصادف، اظهار کرد: «این مرکز به‌ عنوان یک مجموعه کاملاً علمی و فنی، می‌تواند در تحلیل دقیق تصادفات و ارزیابی عملکرد سامانه‌های ایمنی غیرفعال از جمله کیسه هوا، استحکام ستون‌ها و بدنه و شاخص‌های ضربه‌پذیری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند. مهم نیست که خودرو در تست آزمایشگاهی دچار چه میزان آسیب ظاهری می‌شود؛ آنچه اهمیت دارد، میزان حفاظت از جان راننده و سرنشینان در برابر ضربه به سر، اندام‌ها و سایر نقاط حیاتی بدن است.»
سردار حسینی در ادامه از اهتمام سازمان ملی استاندارد ایران قدردانی کرد و گفت: «مقرر شده است تفاهمنامه‌ای با سازمان ملی استاندارد به امضا برسد و بازنگری‌هایی در فهرست استانداردهای ۸۵‌گانه خودرو انجام شود تا تمرکز بیشتری بر ایمنی واقعی خودرو در شرایط اضطراری و صحنه تصادف صورت گیرد.»
وی با اشاره به وقوع سانحه اخیر در محور اصفهان–نطنز که منجر به جان‌باختن ۱۳ نفر از هموطنان شد نیز گفت: «این حادثه بار دیگر ضرورت توجه جدی به ایمنی راه و خودرو را یادآور می‌شود.»

7 عملیات ویژه برای کشف 4/5 تن مواد مخدر
گروه حوادث: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از کشف حدود ۴ تن و ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی و سنتی و انهدام باند‌های مسلح و حرفه‌ای قاچاق مواد مخدر خبر داد.
سردار ایرج کاکاوند در تشریح جزئیات این خبر، اظهار کرد: «در ادامه طرح‌های مقابله‌ با سرشبکه‌های اصلی قاچاق مسلح مواد مخدر، به‌خصوص مواد مخدر صنعتی و روانگردان، مأموران مرکز عملیات ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با انجام اقدامات اطلاعاتی و میدانی گسترده طی چند ماه موفق شدند، اعضای پنج باند مسلح و حرفه‌ای ورود و حمل مواد مخدر را که اقدام به قاچاق مواد مخدر صنعتی و سنتی از مرزهای شرقی و جنوب‌شرقی به خاک کشورمان و سپس توزیع به استان‌های مرکزی می‌کردند، شناسایی کنند.»
وی افزود: «پس از شناسایی اعضای باندها، مرکز عملیات ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با تشکیل تیم‌های ویژه اطلاعاتی و عملیاتی و اعزام آنها به مناطق هدف، با انجام هفت عملیات مشترک با پلیس مبارزه با مواد مخدر و عوامل انتظامی و مرزبانی استان سیستان‌وبلوچستان و نیز پلیس مبارزه با مواد مخدر ویژه غرب و شرق استان تهران در یک هفته گذشته، موفق شدند باندهای مذکور را مورد ضربه مهلک قرار دهند.» سردار کاکاوند خاطر نشان کرد: «در مجموع، با کشف بیش از ۴ تن و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر شامل یک تن و ۷۲۴ کیلوگرم شیشه، ۲ تن و ۱۸۱ کیلوگرم تریاک، ۱۶۲ کیلوگرم هرویین و ۴۷۵ کیلوگرم مرفین، ۱۵ نفر از قاچاقچیان مسلح و عناصر اصلی فعال در قاچاق مواد افیونی دستگیر شدند و ۱۱ خودروی سبک و سنگین سرقتی با پلاک‌های جعلی از قاچاقچیان کشف و ضبط شد و متهمان با تشکیل پرونده، برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بورس
  • خودرو
  • حوادث
  • ورزشی
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • گفت و گو
  • اندیشه
  • کتاب
  • دولت چه کار می‌کند
  • توسعه
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و سیزده
 - شماره هشت هزار و نهصد و سیزده - ۲۶ آذر ۱۴۰۴