رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خبر داد

تدوین ضوابط ساخت پناهگاه در محله های مختلف

غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، از تدوین پیش‌نویس ضوابط ساخت‌وساز در عرصه‌های فرونشست خبر داد و گفت: «این ضوابط بزودی نهایی و ابلاغ می‌شود.»
وی همچنین از برنامه مقاوم‌سازی خطوط ریلی و جاده‌ای خبر داد و گفت: «این برنامه در دستورکار قرار گرفته است. ۴ پروژه در حوزه مطالعات مهندسی ارزش در دست اقدام است. مطالعات ساخت قطعه ۳ آزادراه تهران-‌شمال جزو این پروژه‌هاست که تا آخر سال به پایان می‌رسد.»
 رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ارائه آماری از میزان فرونشست، گفت: «۳۵۰ دشت کشور دچار فرونشست است که در این دشت‌ها ۲۸ درصد چاه‌های برداشت آب واقع است. ۵ درصد مساحت کل کشور فرونشست دارد که ۹۰ هزار کیلومتر عرصه را شامل می‌شود. ۲۰۰ شهر کشور که حدود ۱۵ درصد شهرها را در برمی‌گیرد، دچار فرونشست است.»
راهب همچنین با اشاره به فرونشست در استان تهران، گفت: «در تهران از سال ۱۴۰۲ و همزمان با تشدید کاهش بارش‌ها، افزایش برداشت آب از چاه‌ها اتفاق افتاد و از آن زمان نرخ فرونشست از ۱۶ سانتی‌متر در سال به ۳۲ سانتی‌متر رسیده که بیشترین آن در مناطقی مانند نسیم‌شهر، دشت ملارد، شهریار و مناطقی حدفاصل کرج و تهران است. در استان‌های تهران، البرز، کرمان و اصفهان بیشترین استعلامات مربوط به فرونشست را داریم.»
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، شناسایی ساختمان‌های پرخطر بلندمرتبه و مهم را جزو قوانین بالادستی عنوان کرد که در برنامه هفتم هم به آن اشاره شده است.
به گفته راهب، در تهران ۱۰ هزار و ۶۰۰ ساختمان ناایمن شناسایی شده که ۱۷ درصد این ساختمان‌ها ناایمن با خطر بالا ارزیابی شده‌اند. 
وی افزود: «همچنین دستورالعمل شناسایی ساختمان‌های ناایمن در استان‌های دیگر تدوین و مصوب شده و بزودی این برنامه در کل کشور اجرا می‌شود.»
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، همچنین از ارائه ضوابط احداث پناهگاه و فضای امن در محله‌های مختلف خبر داد و گفت: «ساخت فضاهای امن، اتاق امن و همچنین پناهگاه‌ها در سطح کشور شروع می‌شود.» 

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و هشت
 - شماره هشت هزار و نهصد و هشت - ۲۰ آذر ۱۴۰۴