معاون اول رئیس‌جمهور:

حفظ حریم خصوصی مردم مسئولیت اجتماعی و شرعی است

 معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد، حفظ حریم خصوصی، مسئولیت اجتماعی و شرعی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
محمدرضا عارف که در دولت اصلاحات تصدی وزارت پست، تلگراف و تلفن را برعهده داشت که بعدها به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام داد، پیش از این نیز بارها بر اهمیت حفظ حریم خصوصی تأکید کرده است. معاون اول رئیس‌جمهور معتقد است، در دنیای امروز که تکنولوژی و فضای دیجیتال بخش بزرگی از زندگی روزمره ما را تشکیل می‌دهد، حفظ حریم خصوصی به عنوان یکی از حقوق اساسی انسان‌ها باید جدی گرفته شود.
حریم خصوصی در سال‌های اخیر به‌ عنوان یکی از اصول بنیادین حقوق بشر در عصر فناوری اطلاعات جایگاه ویژه‌ای یافته است. با توسعه سریع فناوری‌های دیجیتال و گسترش اینترنت، حفظ حریم خصوصی به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دنیای معاصر تبدیل شده است.
در این میان، حفظ حریم خصوصی در حوزه ارتباطات به‌ویژه اهمیت دارد، زیرا با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از خدمات اینترنتی، اطلاعات شخصی افراد به سهولت جمع‌آوری، ذخیره و تحلیل می‌شود. این روند گرچه می‌تواند فرصت‌های فراوانی به همراه داشته باشد، اما نگرانی‌های جدی نیز ایجاد کرده است. برای مثال، وزارت ارتباطات در برخی موارد از طریق همکاری با ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی و اینترنتی به اطلاعات شخصی کاربران دسترسی پیدا می‌کند؛ اطلاعاتی که ممکن است شامل نام، شماره تلفن، آدرس و سایر داده‌های شناسایی باشد. چنین دسترسی‌هایی در صورت عدم وجود نظارت و قوانین مناسب، می‌تواند تهدیدی جدی برای حقوق فردی و آزادی‌های مدنی به شمار آید. از این‌رو، ضرورت وجود قوانین شفاف و مستحکم به همراه نظارت عمومی بر عملکرد نهادهای مربوطه امری حیاتی است. یکی از حوزه‌هایی که تحت نظارت عمومی قرار دارد، بخش «پست» است که به دلیل اهمیت آن، توجه ویژه‌ای را می‌طلبد. به گفته عارف، در ارسال مرسولات پستی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، فرستنده و گیرنده می‌توانند مرسولات خود را به طور لحظه‌ای رصد کنند که این نشانگر امنیت و رعایت حریم خصوصی خواهد بود.
 
نگاه منفی به بخش خصوصی
محمدرضا عارف که در آیین گرامیداشت روز جهانی پست و رونمایی از پروژه‌های شرکت ملی پست سخنرانی می‌کرد، گریزی هم به ورود بخش خصوصی به اداره کشور زد و محدودیت‌های پیش‌آمده در این مورد را به دلیل مسائل امنیتی و حریم خصوصی دانست. او گفت: «شرکت ملی پست بخشی خوش‌سابقه در میان مردم و دولت است و همواره در میان تمامی گروه‌های مختلف و صحنه‌های انقلاب درخشان بوده است.»
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی از مشکلات در ورود بخش خصوصی به اداره کشور پیش از برنامه سوم توسعه و همچنین برخی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های شرکت ملی پست به دلیل مسائل امنیت، حریم خصوصی و همچنین به عنوان ناموس حاکمیت که باید در اختیار این بخش باشد، بیان کرد: «در زمانی که تصدی وزارت پست و تلگراف را به عهده داشتم و در جلسات شورای نگهبان وضعیت کشور را با دنیا مقایسه کردم، تعهد شخصی دادم که در نهایت ماده ۱۱۳ قانون برنامه سوم توسعه برخلاف برخی روندها شروع شود و پس از آن موانع برداشته شد.»
عارف اضافه کرد: «در ابتدای انقلاب نگاه تمرکز‌گرایی در دولت حاکم بود و نسبت به فعالیت بخش خصوصی نیز نگاه و ذهنیت منفی وجود داشت و از طرفی نیز دنیا با بهره‌گیری از امکانات رو به جلو حرکت می‌کرد، اما بخش قابل توجهی از توانایی‌های کشور برای مقابله با دشمنان به کار گرفته می‌شد که در نتیجه بخش خصوصی رشد نکرده و قابل پیش‌بینی بود که اگر اراده‌ای در بخش میانی کشور در به کارگیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی ایجاد شود، به دستاوردهای ارزشمندی می‌رسیم، اما زمان بسیار زیادی طول کشید تا آن نگاه منفی در کشور به بخش خصوصی رفع شد اما با وجود این کماکان عده‌ای به دنبال نگاه تمرکزگرایی در دولت هستند.»
 
پست از بخش های مهم توسعه در کشور است
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرکت ملی پست ایران از بخش‌های مهم در توسعه کشور است، به دستاورها و اقدمات این بخش در بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته اشاره و تأکید کرد: «شرکت ملی پست همانند سالیان گذشته با حفظ اخلاق و سرمایه اجتماعی خود، تحول علمی را بیش از گذشته در دستور کار قرار دهد و هیچ فناوری پیشرفته و نوظهور را نمی‌توان سراغ گرفت که نقش پست را در آن نادیده بگیریم و در ارسال مرسولات پستی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، فرستنده و گیرنده می‌توانند مرسولات خود را به طور لحظه‌ای رصد کنند که این نشانگر امنیت و رعایت حریم خصوصی خواهد بود.»
 
به خدمت‌گذاری این مردم افتخار می‌کنیم
عارف به جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران اشاره کرد و گفت: «در مرحله دوم جنگ نیز اتکای دشمنان به مردم بود که به صحنه بیایند، اما این مردم ایران بودند که در صحنه کار دشمنان را تمام کردند و زمانی که عملکرد مردم را در جنگ ۱۲‌روزه مشاهده می‌کنیم، به خدمت‌گذاری این مردم افتخار می‌کنیم.»