با حضور رئیس جمهوری انجام گرفت

افتتاح ۵۷ هزار واحد مسکن حمایتی

۲۰۲ پروژه حمل و نقل، شهرسازی و هواشناسی به بهره برداری رسید

سهیلا یادگاری
گروه اقتصادی

 
آیین بهره‌برداری متمرکز از ۵۷ هزار و ۲۲۶ واحد مسکن حمایتی و ۲۰۲ پروژه حمل‌ونقل، شهرسازی و هواشناسی در سراسر کشور با حضور رئیس‌جمهوری و به صورت برخط برگزار شد.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری، روز گذشته در سومین گام از طرح «در مسیر تحول» دستور افتتاح و بهره‌برداری متمرکز از پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی در استان‌های مختلف کشور و به یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه را صادر کرد.
در این مراسم  ۵۷ هزار و ۲۲۶ واحد مسکن حمایتی شامل ۲۸ هزار و ۱۹۲ مسکن شهری و ۲۹ هزار و ۳۴ مسکن روستایی در نقاط مختلف کشور به‌صورت هم‌زمان و با دستور دکتر پزشکیان به بهره‌برداری رسید.
با دستور رئیس‌جمهوری همچنین ۱۱ هزار و ۷۶۰ قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت واگذار شد و تأمین ۴.۵ هزار هکتار زمین مورد نیاز بخش مسکن انجام شد. 
در بخش حمل‌و‌نقل۸۴ پروژه به ارزش ۱۰۱ هزار میلیارد تومان، در بخش بازآفرینی شهری ۱۲ پروژه به ارزش ۷۹ میلیارد تومان، در بخش شهرهای جدید ۱۱ پروژه به ارزش ۷۵۳ میلیارد تومان و در بخش هواشناسی ۹۵ پروژه به ارزش ۱۸ میلیارد تومان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.
پزشکیان در این مراسم در سخنانی با قدردانی از همت و تلاش مجموعه مدیران و متخصصان وزارت راه و شهرسازی و همچنین مدیران استانی در اجرای این پروژه‌ها بر توجه ویژه به حفظ محیط زیست در برنامه‌های توسعه‌ای تأکید کرد و گفت: «یکی از مشکلات امروز کشور تهدید منابع آبی بویژه منابع زیر زمینی است و لذا به هیچ وجه نباید با اتکای به چاه‌های آب در نقاط مختلف کشور توسعه ایجاد کرد.»
رئیس‌جمهوری در ادامه با توصیه به همه مدیران اجرایی برای درنظر گرفتن ظرفیت‌های محیطی در بارگذاری‌ها به عنوان مسأله‌ای حیاتی و بسیار مهم تصریح کرد: «حتماً باید در سیاست‌های مربوط به توسعه شهری، حفظ تعادل و تناسب میان منابع و مصارف مورد توجه جدی قرار گیرد.»
پزشکیان تأکید کرد:« اگر بخواهیم با حفر چاه به‌دنبال توسعه باشیم، امکان توسعه وجود نخواهد داشت چون اگر ظرفیت چاه‌ها پایان یافت، چه کسی پاسخگو است؟ به‌هیچ وجه با حفر یا استفاده از چاه‌ها به‌دنبال توسعه شهرها نباشیم، چاه‌ها یک سرمایه چندمیلیون ساله هستند و به همین راحتی نمی‌شود از چاه‌ها استفاده کرد. در برنامه‌ریزی‌های توسعه باید به نحوه بهره‌برداری از چاه‌ها توجه جدی شود.»

 ادامه مسیر عدالت‌محوری
در مراسم افتتاح برخط طرح‌های وزارت راه و شهرسازی با حضور رئیس‌جمهوری، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی نیز با قدردانی از حمایت‌ها و همدلی نهادهای مختلف، گزارشی از روند افتتاح طرح‌های عمرانی در دولت چهاردهم ارائه و بر ادامه حرکت در مسیر عدالت‌محوری و مردم‌داری تأکید کرد.
  
بهره‌برداری از مسکن‌های حمایتی
در مراسم افتتاح طرح‌های وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن  ۲۳۵۰ واحد مسکونی در شهر جدید پردیس و ۱۱۴۸ واحد مسکن روستایی در استان گلستان از جمله پروژه‌هایی بود که روز گذشته با دستور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید.
همچنین در این آیین، ۲۰۲ پروژه در حوزه‌های حمل‌ونقل، شهرسازی و هواشناسی به بهره‌برداری رسید؛ پروژه‌هایی که ارزش سرمایه‌گذاری آنها بالغ بر ۱۶۴ هزار میلیارد تومان و ۱۲۵ میلیون دلار اعلام شده است.
این پروژه‌ها شامل بهره‌برداری از قطعه ۷ آزادراه اصفهان- شیراز به طول ۱۲ کیلومتر و ۱۴ پروژه آزادراهی و بزرگراهی و راه اصلی به طول ۱۰۳ کیلومتر به ارزش ۸.۲ همت است که تکمیل کریدور شمال- جنوب شبکه آزادراهی، توسعه اقتصادی منطقه و ایجاد فرصت‌های شغلی را به همراه دارد.
پروژه نوسازی و بازسازی ۲۸۳ دستگاه لکوموتیو، واگن باری و مسافری در استان تهران شامل بهره‌برداری از ۱۷ پروژه حمل‌و‌نقل ریلی از جمله نوسازی و بازسازی ناوگان ریلی، احداث خط دوم و خط فرعی ریلی، توسعه علائم الکتریکی و... به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان نیز با هدف افزایش ایمنی و ظرفیت جابه جایی بار و مسافر و همچنین ارتقای کیفیت خدمات به مسافرین ریلی افتتاح شد.
فاز اول ترمینال نفتی خلیج فارس در بندر شهید رجایی، پل چاه بید در جنوب کرمان، توسعه و بهسازی سطوح پروازی باند فرودگاه بم، اعطای مجوز تأمین زمین شهر سنندج و ساختمان فنی و حرفه‌ای شهر ساوه از دیگر پروژه‌ها بود. همچنین ۵۰ ایستگاه باران سنجی خودکار ارومیه افتتاح و شبکه مانیتورینگ تجمعی داده‌های هواشناسی و جوی در این مراسم راه‌اندازی شد.