معاون اول رئیس جمهور:

کشور نیازمند تحول و جهش در تفکر علمی است

روز گذشته معاون اول رئیس جمهور میزبان جمعی از اساتید رشته الکترونیک دانشگاه‌ها بود. به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف در این دیدار، با اشاره به اینکه نقش دانشگاه‌ها در چهار دهه گذشته با وجود مشکلات و گرفتاری‌ها بی‌بدیل بوده است، تأکید کرد: حقوق و دستمزد اساتید و استادیاران با توجه به نقش مهم آنان در توسعه علم و فناوری در کشور کافی نیست و دولت چهاردهم ساماندهی به وضعیت معیشتی آنان را وظیفه خود می‌داند.
معاون اول رئیس‌جمهور به برخی رویکردها و دیدگاه‌های نادرست نسبت به رشته‌های فنی مهندسی در توجه صرف به بخشی از قابلیت‌های این رشته‌ها در اوایل دهه ۶۰ اشاره کرد و صحبت‌های خود را این طور ادامه داد: در دهه‌های میانی انقلاب اسلامی به نقش دانشگاه‌ها در توسعه علم و فناوری و برخی رشته‌ها همانند میکروالکترونیک و الکترونیک توجه بیشتری شد.
عارف با بیان اینکه استکبار جهانی و دشمنان به دلیل شعارها و هویت انقلاب اسلامی و همچنین به خطر انداختن منافع آنان در دنیا در طول دهه‌های گذشته با انقلاب اسلامی دشمنی داشتند و علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه می‌‌کنند، افزود: جنگ ۱۲ روزه دستاوردهای ارزشمندی برای کشور داشت که این جنگ تحمیلی، نبرد علم با علم بود و در بخش‌هایی دست برتر داشتیم که به علم و فناوری اهمیت داده شد.
به گفته معاون اول رئیس‌جمهور، در دنیای امروز علم و فناوری به ویژه فناوری‌های پیشرفته و های‌تک در تمامی زمینه‌ها حرف اول و آخر را می‌زند.
وی با اشاره به اینکه با دوقطبی انقلاب اسلامی و تفکر صهیونی که بیانگر حق علیه باطل و مظلوم در برابر ظالم است، روبه‌رو هستیم، تصریح کرد: جبهه ظلم اقدامات خود را علیه جمهوری اسلامی ایران در میدان آغاز کرد که باید آمادگی‌های لازم را در برابر آنان داشته باشیم.
معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: مزیت کشور نیروی انسانی و جوانان تحصیلکرده و نه منابع زیرزمینی است چرا که جنگ امروز و وزن‌کشی‌های کشورها نسبت به یکدیگر در دنیا بر اساس قدرت نرم است. باید جایگاه صنعت الکترونیک و میکروالکترونیک کشور در این آوردگاه مشخص شود.
عارف با بیان اینکه باید از علم عذرخواهی کنیم،  اظهار کرد: باید غفلت‌ها از توسعه صنعت الکترونیک جبران شود چون راهی جز این نداریم و شاید در ۵ ماه قبل کسی در کشور به اهمیت رشته الکترونیک و میکرو الکترونیک باوری نداشت اما بعد از جنگ ۱۲ روزه اهمیت توجه به این رشته بیش از گذشته مشخص و نمایان شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر اینکه دانشگاهیان باید بیش از گذشته میدان‌داری و پیشتازی کنند، تأکید کرد: اولویت دهه ۶۰ تربیت نیروی انسانی بود اما امروز راهبرد اساسی کشور فناوری‌های نوین است و دانشگاه‌ها باید با تغییر رویکرد و دیدگاه از آموزش‌های کلاسیک به دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ حرکت کنند تا بتوانیم به نیازهای کشور پاسخ دهیم. معاون اول رئیس‌جمهور از اساتید رشته الکترونیک خواست در کنار پیگیری برنامه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی، پیشنهادات، راهکارها و سازوکارهای لازم در توسعه فناوری‌های الکترونیک و میکروالکترونیک را ارائه کنند. چرا که به اعتقاد وی، «باید یک فضای همکاری، همراهی و وفاق در جامعه دانشگاهی کشور شکل گیرد تا با تعامل اساتید و دانشجویان از رشته‌های مختلف و با رویکرد میان رشته‌ای، تمامی تحقیقات دانشگاهی در قالب پاسخگویی به نیازها و عملگرایی محقق شود.»
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تأکید بر اینکه زمینه و شرایط جبران عقب‌ماندگی‌ها در فناوری‌های پیشرفته کاملاً آماده و فراهم است، صحبت‌های خود را این طور ادامه داد: برنامه‌ریزی دولت در تشکیل ستادهای مختلف در حوزه علم و فناوری به گونه‌ای است که با تغییرات مدیریتی در کشور، ضربه و آسیبی به این ستادها وارد نشود و به صورت اصولی و علمی روی این مسائل کار کنیم.
در ادامه نیز اساتید رشته صنعت الکترونیک در راستای تهیه یک برنامه منسجم همراه با اهداف روشن و مدیریت واحد برای تحول اساسی در صنعت الکترونیک در بخش‌های مختلف نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و پنجاه و یک
 - شماره هشت هزار و هشتصد و پنجاه و یک - ۱۳ مهر ۱۴۰۴