در اولین مقصد سفر منطقه‌ای علی لاریجانی رقم خورد

امضای تفاهمنامه امنیتی ایران و عراق

اولین سفر منطقه‌ای علی لاریجانی پس از حضور مجدد او در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی در بغداد و با امضای تفاهم امنیتی دو کشور آغاز شد. این تفاهم در نشستی با حضور «محمد شیاع صبار حاتم السودانی» نخست‌وزیر عراق، میان دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی به امضا رسید.
لاریجانی پیش از آغاز سفر منطقه‌ای به مقصد عراق و لبنان در تبیین پیام و اهداف این توافق با بیان اینکه «امنیت ایران در گرو امنیت همسایگان است»، گفت: «نگاه ایران در روابط با همسایگان این‌گونه است که امنیت ایرانیان نقطه اصلی است، اما به امنیت همسایگان هم توجه دارد و مثل برخی کشورها نیست که فقط امنیت را برای خود می‌دانند ولی دیگر ملت‌ها را در منطقه نادیده گرفته و له کرده‌اند.» وی در گفت‌و‌گو با مشاور امنیت ملی عراق، با یادآوری تجربه همکاری دولت‌های ایران و عراق برای برگزاری هر چه شایسته‌تر مراسم و پیاده روی اربعین، اظهارکرد: «مردم عراق شجاع و سخاوتمند هستند و جاده کربلای امروز گواه سخاوت عراقی‌هاست.» الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق نیز در این دیدار بر موضع قاطع و اصولی دولت عراق مبنی بر تلاش مجدانه برای جلوگیری از هرگونه نقض امنیتی با هدف تجاوز یا حمله به هر یک از کشورهای همسایه آن و رد استفاده از خاک و حریم هوایی عراق برای تضعیف امنیت منطقه تأکید کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که در ادامه سفر منطقه‌ای خود از عراق به بیروت می‌رود، درباره مواضع مشخص جمهوری اسلامی ایران در این سفر، به خبرنگاران گفت: «در لبنان مواضع ما از قبل هم روشن است، نظر ما این است که وحدت ملی در لبنان موضوع مهمی است که باید در همه شرایط حفظ شود.» وی افزود: «استقلال لبنان همیشه برای ما مهم بوده است، تقویت روابط تجاری بین دو کشور نیز از دیگر موضوعات مهم مورد نظر ماست.»
دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به مواجهه تاریخی دو کشور ایران و لبنان با رژیم صهیونیستی، گفت‌و‌گوهای در سطح عالی مقامات تهران و بیروت را برای ایجاد ثبات در منطقه مؤثر دانست. انتخاب بغداد و بیروت به عنوان مقاصد اولین سفر منطقه‌ای علی لاریجانی پس از تصدی دبیری شورای عالی امنیت ملی ایران، اهمیت بالایی دارد و از تقویت دیپلماسی منطقه‌ای جمهوری اسلامی در شرایطی حکایت دارد که برخی بازیگران فرامنطقه‌ای در خیالات خود رؤیای کاستن از تأثیرگذاری ایران در منطقه و قطع شبکه ارتباطی جبهه مقاومت را تصویر می‌کنند؛ خیالاتی که باطل بودنشان با انعقاد تفاهمنامه برای تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و عراق و اراده دوجانبه برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری تهران و بیروت مشخص می‌شود. 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و یازده
 - شماره هشت هزار و هشتصد و یازده - ۲۱ مرداد ۱۴۰۴