ایران در «ایران»

آلودگی هوا در دو کلانشهر تشدید شد
ریزگردهای کویر مرکزی بر سر تهران و کرج
گرد و غبار از اواسط هفته گذشته تا همین الان روی آسمان شهرها و مناطقی از کشور خیمه زده است که در روزهای عادی هم وضع خوبی از نظر سلامت هوا ندارند. تهران و البرز در این چند روز در میان ریزگردهایی که رنگ آسمان این دو استان را خاکی و قهوه‌ای کرده به سختی نفس می‌کشند. وضعیت آلودگی هوا در تهران چنان نگران کننده شده که   حسن عباس‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی آلودگی هوا در هفته جاری، اظهار کرد: «ورود توده‌های گرد و غبار به استان تهران و افزایش شاخص‌های آلایندگی، به سطحی نگران کننده رسیده است و ضرورت دارد تمامی واحدهای صنعتی و تولیدی در اسرع وقت نسبت به کاهش فعالیت‌های آلاینده خود اقدام کنند.»
 وی با بیان اینکه شرایط فعلی می‌تواند سلامت عمومی شهروندان به ویژه گروه‌های حساس را به طور جدی تهدید کند، افزود: «انتظار داریم واحدهای آلاینده به طور موقت فعالیت‌های خود را کاهش داده و با به کارگیری تمهیدات فنی، از افزایش انتشار آلاینده‌ها جلوگیری کنند.» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین از شهروندان درخواست کرد تا در این شرایط از ترددهای غیرضروری خودداری کرده و در فضای بسته باقی بمانند.  عباس‌نژاد با اشاره به اینکه نظارت بر عملکرد واحدهای صنعتی در این ایام تشدید خواهد شد، تصریح کرد: «در صورت ‌عدم همکاری و بی‌توجهی به هشدارهای صادر شده، اقدامات قانونی قاطع علیه واحدهای متخلف اعمال خواهد شد.»
 
تشدید آلودگی
تاب‌آوری تهران و البرز نسبت به آلاینده‌های خارج از اقلیم این دو استان پایین است چراکه این دو کلانشهر که با مراکز تولیدی و صنعتی بزرگ محاصره شده‌اند و بیشترین حجم خودروهای کشور در این دو استان تردد می‌کنند، هم اکنون نیز در اکثر روزهای سال با آلاینده‌های صنعتی و خودرویی دست و پنجه نرم می‌کنند. حال تصور کنید که ریزگردهای کویر مرکزی هم وارد این دو استان شوند.
به گفته  معاون مدیریت بحران اداره کل هواشناسی البرز، آلودگی هوا و گرد و غبارهای روزهای اخیر به دلیل عبور بادهای شرقی و جنوب شرقی از روی کویر مرکزی کشور است. علیرضا بالالان فرد درباره استمرار آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار گفت: «به دلیل پایداری جو در نیمه شمالی کشور و جهت وزش بادهای شرقی و جنوب شرقی در ستون پایینی جو، آلودگی در استان ادامه خواهد داشت.»
وی افزود: «بادهای جنوب شرقی و شرقی از روی کویر مرکزی کشور در حال عبور هستند و از کانون‌های آلایندگی می‌گذرند، این بادها در مسیر وزش خود ذرات گرد و غبار را به سمت استان البرز حمل می‌کنند.»
 معاون پیش‌بینی و مدیریت بحران اداره کل هواشناسی البرز بیان کرد: «در استان البرز در برخی از ساعات به خصوص در هنگام عصر و شب این آلایندگی افزایش پیدا کرده و به صورت موقت کاهش کیفیت هوا را خواهیم داشت.»
پیش‌بینی‌های هواشناسی استان تهران از کاهش محسوس دما تا روز دوشنبه حکایت دارد، در حالی که پدیده گرد و خاک تا پایان هفته آینده همچنان بر فراز این کلانشهر ادامه خواهد داشت.
پیش‌بینی‌های هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد که تا امروز دوشنبه هوای این استان با کاهش محسوس دما، به سمت خنک شدن پیش برود اما پدیده گرد و خاک در این کلانشهر تا پایان هفته آینده هم ادامه دارد.
 بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، در پنج روز آینده آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری در ساعات بعدازظهر همراه با افزایش ابر و وزش باد در گستره این استان پیش‌بینی می‌شود.

پایان ارزیابی واحدهای آسیب‌دیده آستانه اشرفیه
رشت-  مدیرکل بنیاد مسکن گیلان گفت: «کار ارزیابی واحدهای مسکونی آسیب دیده از تجاوز رژیم صهیونیستی به شهرستان آستانه‌اشرفیه به انجام رسید.» حامد دائمی اظهار کرد: «هر چند کار ارزیابی از نظر بنیاد مسکن گیلان به پایان رسیده ‌است اما افرادی که خانه‌های آنها دچار خسارت شده و به هنگام ارزیابی کارشناسان حضور نداشتند، می‌توانند به بنیاد مسکن شهرستان آستانه‌اشرفیه مراجعه کنند.»
این مسئول با بیان اینکه برای واحدهای خسارت دیده پرونده تشکیل شده ‌است، اضافه کرد: «حال باید منتظر مصوبه هیأت دولت برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از تجاوز رژیم صهیونیستی باشیم که به محض تصویب، ابلاغ و دریافت اعتبار، اقدامات لازم انجام می‌شود.»
هادی حق‌شناس، استاندار گیلان پیش از این به ایرنا گفته بود: «اطلاعات دقیق حاکی از خسارت به بیش از ۴۰۰ واحد است ضمن آنکه برخی از واحدهای مسکونی دیگر اصلاً وجود ندارند.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و هشتاد
 - شماره هشت هزار و هفتصد و هشتاد - ۱۶ تیر ۱۴۰۴