در اطلاعیه وزارت اطلاعات تشریح شد

ارزش راهبردی و کاربردی اسرار اتمی اسرائیل

وزارت اطلاعات دیروز در اطلاعیه‌ای، درباره عملیات اخیر اطلاعاتی در سرزمین‌های اشغالی توضیحاتی ارائه داد؛ اینکه اسناد به‌دست‌آمده از منظر محتوا، با تنوع موضوعی، دارای ارزش‌های راهبردی، کاربردی، تحقیقاتی و علمی است. بنا بر این اطلاعیه، این اسناد، حاوی اطلاعات متنوعی است که بخشی از آن در حوزه‌های مرتبط با برنامه‌های غیرقانونی و پنهان تسلیحات هسته‌ای، از جمله تأسیسات، تحقیقات، ارتباطات با مؤسسات آمریکایی و اروپایی، برنامه‌های هسته‌ای جاری و آتی رژیم صهیونیستی است و بخش‌های دیگر، در بردارنده‌ اسناد مرتبط با برنامه‌های نظامی و موشکی، اسناد فنی مربوط به پروژه‌هایی با کاربرد دوگانه‌ علمی و فنی است. با اینکه اسامی، مشخصات، تصاویر و آدرس مجموعه مدیران و مقامات و دانشمندان درگیر در این پروژه‌ها را هم شامل می‌شود. طبق اعلام وزارت اطلاعات، این اسناد بیانگر آن است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، در نقش پشتیبان، همکار و پیمانکار، در ارتقای برنامه‌های تسلیحاتی رژیم صهیونیستی فعال هستند، اما به دروغ و با استانداردهای دوگانه، ایران را به حرکت در مسیری غیرصلح‌آمیز متهم می‌کنند. وزارت اطلاعات به این نکته هم اشاره کرده که حجم قابل توجهی از اسناد، مورد استفاده‌ نیروهای مسلح مقتدر ایران و بخش‌هایی از آن، قابل تبادل با کشورهای دوست یا ارائه به سازمان‌ها و گروه‌های ضدصهیونیستی در منطقه خواهد بود. عملیات اطلاعاتی ایران در نفوذ عمیق به زیرساخت‌های امنیتی رژیم صهیونیستی که به دستیابی به حجم گسترده‌ای از اسناد حساس این رژیم منجر شد، یکی از مهم‌ترین تحولات امنیتی منطقه در سال‌های اخیر است.
دستاورد مهم این عملیات، دسترسی به اطلاعات حساس مرتبط با زیرساخت‌های نظامی و هسته‌ای اسرائیل است. این اسناد که شامل نقشه‌های پایگاه‌های نظامی، اطلاعات برنامه هسته‌ای و جزئیات عملیات‌های مخفی است، توانایی ایران برای هدف‌گیری دقیق و برنامه‌ریزی استراتژیک در سناریوهای احتمالی رویارویی با رژیم صهیونیستی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این، امری بود که شورای عالی امنیت ملی نیز در بیانیه دوشنبه شب خود به آن اشاره کرد. به این ترتیب، تهران اکنون می‌تواند با اشراف به نقاط ضعف و قوت طرف مقابل، استراتژی‌های دفاعی و تهاجمی خود را دقیق‌تر تنظیم کند.
به همین دلیل هم بود که حجت‌الاسلام خطیب، وزیر اطلاعات از اسناد به دست آمده به‌عنوان «عامل تقویت‌کننده توان آفندی» کشور یاد کرد و سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز تأکید کرد: «موفقیت عظیم در نفوذ به زیرساخت‌های امنیتی، هسته‌ای و نظامی رژیم صهیونیستی نقطه اصابت موشک‌های ایران را دقیق‌تر خواهد ساخت.»
موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل، سال‌ها به ‌عنوان یکی از نفوذناپذیرترین سرویس‌های جاسوسی شناخته می‌شد. عملیات اخیر ایران ضربه‌ای مهلک به این اعتبار وارد کرد. نفوذ به لایه‌های عمیق اطلاعاتی اسرائیل و استخراج اسنادی که بالاترین سطح حفاظت را داشتند، نشان‌دهنده آسیب‌پذیری سیستم‌های امنیتی اسرائیل مقابل ایران است. زمان‌بندی اعلام این عملیات، که همزمان با تهدیدهای گاه و بیگاه رژیم اسرائیل مبنی بر آمادگی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران انجام شده، به طرف مقابل یادآوری می‌کند که به رغم تمرکز ایران بر گفت‌و‌گوی هسته‌ای، از فعالیت‌های هسته‌ای پنهان رژیم صهیونیستی و مشارکت غربی‌ها در این پروژه بی‌اطلاع نیست.
از سوی دیگر، پیچیدگی و مقیاس این عملیات و البته سوژه هدف آن، نشان‌دهنده توانایی چشمگیر ایران در حوزه اطلاعاتی-امنیتی است؛ موضوعی که فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم به آن اشاره دارد. وی به «ایران» گفت: «در مقطع حساس کنونی، خبر انجام عملیات متهورانه از سوی وزارت اطلاعات، بازتابی از اقتدار و توانمندی نیروهای امنیتی بود، آن هم در شرایطی که صهیونیست‌ها دچار توهم برتری و سیطره اطلاعاتی بودند و خود را بازیگر اصلی امنیتی منطقه می‌دانستند.»
مالکی اضافه کرد: «دستیابی نیروهای اطلاعاتی ایران به سری‌ترین اسناد اسرائیل، در حوزه هسته‌ای و غیرهسته‌ای، گنجینه‌ای را در اختیار دستگاه امنیتی قرار داده است.» او از این عملیات به عنوان «برگ برنده مهم بر سر میز مذاکرات ایران و آمریکا و پشتوانه‌ای برای تیم دیپلماسی» یاد کرد.
بنابر همه این شواهد، این عملیات اطلاعاتی می‌تواند تأثیری بلندمدت بر معادلات منطقه‌ داشته باشد. از یک‌سو، تقویت بازدارندگی ایران و اینکه رژیم اسرائیل را وامی‌دارد تا برای امنیت خود، محتاط‌تر باشد و از سوی دیگر، می‌تواند به ‌عنوان یک الگوی موفق برای دیگر عملیات‌های اطلاعاتی ایران در آینده عمل کند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • خودرو
  • زیست بوم
  • علم و فناوری
  • حوادث
  • ورزشی
  • اجتماعی
  • اطلاع رسانی
  • دولت چه کار می‌کند
  • گفت و گو
  • ایران زمین
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و شصت و یک
 - شماره هشت هزار و هفتصد و شصت و یک - ۲۱ خرداد ۱۴۰۴