اشتغال پایدار مرز نشینان یکی از رهاوردهای سفر رئیس‌جمهوری به استان کرمانشاه بود

کارت کولبری برای ۶۲ هزار کرمانشاهی

کرمانشاه – سفر استانی رئیس‌جمهوری و اعضای هیأت دولت چهاردهم به استان کرمانشاه با امضای تفاهمنامه‌ها و مصوباتی به پایان رسید که بیش از65 همت اعتبار برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را به این استان سوق می‌دهد. با این حال رسیدگی به مشکلات و کاستی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم کرمانشاه در کانون توجه دولت بود.
اختصاص 1700 میلیارد تومان برای بهسازی و نوسازی مدارس و حذف مدارس سنگی و کانکسی در کرمانشاه و همچنین تصویب صدور کارت کولبری برای 62 هزار نفر با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان از رهاوردهای این سفر بود.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تأکید بر حل مشکل کولبری گفت که در این راستا ۶۲ هزار و ۵۰۰ کولبر کرمانشاهی واجد شرایط سرپرست خانوار می‌توانند با دریافت کارت کولبری به تجارت مرزی بپردازند.
 محمدجعفر قائم پناه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمانشاه با حضور رئیس‌جمهوری افزود: «پیش‌بینی شده است که امسال با استفاده از این کارت‌های کولبری ۴۵۰ میلیون دلار کالا از طریق مرزهای استان کرمانشاه وارد کشور شود.»
 وی با اشاره به اختصاص ۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی و تسهیلات بانکی برای توسعه استان کرمانشاه در سفر رئیس‌جمهوری یادآور شد: «امیدواریم که این سفر بتواند گره‌های پیش‌روی توسعه استان را باز کند.»   قائم پناه ادامه داد:«طی دو سال پیش رو یعنی ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ در مجموع ۲۶ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور به استان کرمانشاه اختصاص خواهد یافت، با آنکه ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیز برای توسعه پروژه‌ها در نظر گرفته شده است که بدین ترتیب مجموع اعتبارات و تسهیلات اختصاص‌یافته به استان به ۶۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد. با استفاده از این میزان اعتبارات و تسهیلات؛ هدفگذاری دولت کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در استان کرمانشاه است.»
وی یکی از دغدغه‌های مهم مردم کلانشهر کرمانشاه را پروژه مونوریل این شهر عنوان کرد و گفت: «امیدواریم این طرح بزودی به سرانجام برسد و برای تکمیل آن ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر خواهد شد.»  معاون اجرایی رئیس‌جمهوری همچنین از اختصاص ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه اقتصادی استان خبر داد و یادآور شد:« در ارزیابی‌ صورت‌گرفته، مهم‌ترین مطالبه مردم کرمانشاه اشتغال‌ اعلام شده است.»

دستور ویژه وزیر راه برای مقاوم‌سازی واحدهای مسکن مهر زلزله‌زده اسلام‌آباد غرب
 در جریان سفر ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت‌ماه رئیس‌جمهوری به استان کرمانشاه، یکی از تصمیمات کلیدی و امیدآفرین، ورود قاطع وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم به موضوع مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده مسکن مهر در اسلام‌آباد غرب بود؛ واحدهایی که از زلزله آبان ۱۳۹۶ تاکنون در انتظار رسیدگی و تعیین تکلیف باقی مانده بودند.  
با دستور مستقیم خانم فرزانه صادق‌ و تأکید وی بر تسریع عملیات، پروژه مقاوم‌سازی ۳۶۰ واحد مسکن مهر که در زلزله ۹۶ دچار آسیب شده بودند، با پشتوانه مالی صندوق ملی مسکن و سایر روش‌های تأمین منابع وارد فاز اجرایی شده است ؛ واحدهایی که سال‌ها به دلیل کاستی‌های ساخت و نبود نظارت کافی در زمان احداث، آسیب‌پذیر شده بودند، اکنون با نگاه عدالت‌محور دولت چهاردهم در مسیر بازسازی و مقاوم‌سازی قرار گرفته‌اند.
  قانون ساماندهی تجارت مرزی
در پایانه شوشمی اجرایی شد
 همزمان با سفررئیس‌جمهوری به استان کرمانشاه با حضور سرپرست معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی در پایانه شوشمی، قانون ساماندهی تجارت مرزی در این پایانه اجرایی شد.
 مهران قربانی تأکید کرد: « این قانون گام مهمی در جهت ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان و ساماندهی فعالیت‌های تجاری مرزی است.»  فرماندار پاوه نیز با استقبال از این اقدام گفت: «اجرای این قانون می‌تواند تحول اساسی در معیشت مردم منطقه و توسعه تجارت مرزی ایجاد کند.» این قانون که با هدف نظارت بر فعالیت‌های کولبری، تجارت چمدانی و ملوانی تصویب شده، شامل حمایت‌های بیمه‌ای و تسهیلات ویژه برای فعالان مرزی است. مدیران استانی وعده دادند با اجرای دقیق این قانون، از آسیب‌های اجتماعی ناشی از فعالیت‌های غیررسمی مرزی کاسته خواهد شد.
 
استاندارد‌سازی فضای آموزشی در کرمانشاه
مدیرکل آموزش و پرورش کرمانشاه با اشاره به ضعف زیرساختی فضای آموزشی استان، سفر رئیس‌جمهوری به این خطه مرزی غرب ایران را فرصتی کم‌نظیر برای توسعه و نوسازی مدارس دانست و گفت: «با استفاده از بودجه ۱۷۰۰ میلیارد تومانی برای بخش آموزش، بازسازی مدارس مخروبه و فرسوده سرعت خواهد گرفت.»
 سلیمان محبی اظهار کرد: «هم‌اکنون ۱۹۳ پروژه مدرسه‌سازی برای استان کرمانشاه اعم از طراحی و اجرا در دست انجام است.»
 به گفته وی هم‌اکنون هزار و ۸۴۱ مدرسه کرمانشاه فرسوده یا تخریبی است و با روند کنونی انتظار می‌رود طی سه سال فضای آموزشی استان به سطح استاندارد و قابل قبولی برسد.

 

 

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و یک
 - شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و یک - ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴