سخنگوی دولت علت قطعی برق خانگی را تشریح کرد
ضرورت تأمین برق صنایع در دوران ناترازی
رضوانه رضایی پور
خبرنگار حوزه دولت
شانزدهمین نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت با خبرنگاران، دیروز در فضایی متفاوت برگزار شد. فاطمه مهاجرانی این بار در منطقه آزاد انزلی پاسخگوی سؤالات خبرنگاران درباره فیلترینگ، ناترازیها، تغییر ساعت اداری و سفر نخستوزیر ازبکستان به ایران بود. این نشست خبری درحالی برگزار شد که روز قبل از آن یعنی دوشنبه پیش، سخنگوی دولت به همراه خبرنگاران از واحدهای تولیدی و صنعتی و بندر کاسپین بازدید کرد و یک مدرسه خیرساز نیز با حضور سخنگوی دولت در بندر انزلی افتتاح شد.
فاطمه مهاجرانی در نشست خبری دیروز، ابتدا به موضوع رفع فیلترینگ پرداخت و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سرانجام برنامه دولت برای رفع فیلترینگ چیست، گفت: «همکاری بسیار خوبی بین سران قوا وجود دارد و جا دارد از تدبیر رهبر معظم انقلاب برای برگزاری جلسات سران قوا تشکر ویژه داشته باشم. معاون اول رئیسجمهوری نیز اعلام کردند که تصمیمسازان و تصمیمگیران کشور به این نتیجه رسیدهاند که مسدودسازی یا فیلترینگ باید برداشته شود و امیدواریم با همکاری خوبی که بین سران قوا وجود دارد، شاهد رفع چنین محدودیتهایی باشیم.»
ناترازی حاصل یک روز و دو روز نیست
«ما با ناترازی حدود ۲۰ هزار مگاواتی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم و این ناترازی حاصل یک روز و دو روز نیست.» با بیان این جمله، سخنگوی دولت توضیح داد که: «ناترازی فعلی ناشی از سالها انجام نشدن سرمایهگذاری، به همراه گسترش شبکههای توزیع در همین زمان و نیز افزایش مصرف است.»
مهاجرانی به این سؤال که «چرا دولت برای جبران ناترازی برق صنایع را قطع نمیکند؟» این طور پاسخ داد: «مقام معظم رهبری امسال را مزین به نام «اقتصاد و تولید» میفرمایند. مسلماً اگر در زمستان گاز و در تابستان برق را برای صنایع قطع کنیم، چیزی به نام تولید باقی نخواهد ماند.»
بنابر تأکید سخنگوی دولت: «رویکرد دولت در چنین شرایطی این است که همه با هم از این وضعیت عبور کنیم، یعنی بهجای اینکه قطع برق را صرفاً به صنایع تحمیل کنیم، بخشی از قطع برق به مصرف خانگی معطوف شده است.» مهاجرانی ابراز امیدواری کرد که «با همراهی مردم و پیوستن به پویش ۲۵ درجه و همچنین تمرکز دولت بر راهبردهای تولید انرژیهای جدید، مانند انرژیهای خورشیدی، بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.»
طبق اظهارات مهاجرانی، دولت برای مقابله با این ناترازی سه محور اساسی را مدنظر خود قرار داده است. نخست، افزایش تولید برق حرارتی که در حال حاضر بنا به اذعان وزیر نیرو حدود 5 هزار مگاوات به آن اضافه شده است. دوم، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر که در دستور کار دولت است و حدود 5 هزار مگاوات تا پایان تابستان از این محل به تولید برق اضافه خواهد شد و سوم، مدیریت مصرف برق که در این راستا نصب نسل جدید کنتورهای هوشمند در دستور کار دولت قرار دارد.
اهمیت نقش مناطق آزاد در توسعه تجارت
سخنگوی دولت در بخش بعدی اظهاراتش به اهمیت نقش مناطق آزاد در توسعه تجارت کشور اشاره کرد. او کاهش تقاضای ارزی، کاهش تحریمها، تمرکز بر شعار سال و رفع محدودیتها را محوریترین برنامههایی دانست که از سوی دولت در مناطق آزاد دنبال میشود. زیرا که به باور مهاجرانی «تمرکز بر جذب سرمایهگذار به منظور افزایش ۱۴۰درصدی صادرات مناطق آزاد در یک دوره زمانی پنج ساله، مدنظر دولت چهاردهم است.»
شاهد داستانسرایی انگلیس هستیم
سخنگوی دولت درباره بازداشت تعدادی از اتباع ایرانی از سوی دولت انگلیس بریتانیا هم اظهار کرد: «شاهد برخی داستانسراییها از سوی دولت انگلیس هستیم، اما هرگونه نقش جمهوری اسلامی درباره این ادعاها را به صورت قاطعانه رد میکنیم و این موضوع را از طریق مجاری دیپلماتیک دنبال خواهیم کرد.»
تغییر ساعت کاری؛ تصمیمی ناگزیر
درباره تغییر ساعت کاری ادارهها به ۶ صبح، سخنگوی دولت توضیح داد که «این تصمیم پس از رد لایحه دوفوریتی تغییر ساعت رسمی در مجلس شورای اسلامی، بهمنظور مدیریت مصرف انرژی اتخاذ شد.» او تأکید کرد که: «دولت تمایلی به این تغییر نداشت، اما شرایط موجود آن را ناگزیر کرد.»
تأکید دولت بر توسعه اقتصاد دریامحور
سخنگوی دولت اشاراتی هم به برنامه دولت برای توسعه اقتصاد دریامحور در استانهای شمالی کشور داشت. وی توضیح داد که «ارتقای موقعیت بنادر امیرآباد در شمال، بندر امام خمینی(ره) و بندر شهید رجایی در جنوب و البته مناطق آزاد اقتصادی از جمله بندرانزلی، در دستور کار دولت قرار دارد.»
اقتصادهای ایران و ازبکستان
مکمل هستند
مهاجرانی به سفر اخیر نخستوزیر ازبکستان به تهران و دیدار با مقامات عالیرتبه کشورمان هم اشاره کرد. او این جمله که «اقتصادهای ایران و ازبکستان مکمل هستند» را جملهای راهبردی دانست که میتواند به گسترش تجارتهای فی مابین بین دو کشور کمک کند. سخنگوی دولت توضیحاتی هم درباره سامانه «فواد» داد که با همت سازمان اداری و استخدامی راهاندازی شده است. مهاجرانی با اشاره به راهاندازی این سامانه با هدف رسیدگی به فوریتهای اداری برای مردم، گفت: «این سامانه در راستای افزایش رضایتمندی مردم از نهادهای عمومی و دولتی طراحی شده است. این طرح بهصورت آزمایشی در استان قزوین اجرا شده و در حال گسترش به سایر نقاط کشور است.»
به گفته سخنگوی دولت «مردم با استفاده از این سامانه میتوانند نارضایتیهای خود را اعلام کنند که این گزارشها به فوریت رسیدگی میشود. این اقدام کمک میکند تا مشکلات اداری مردم در اسرع وقت حل شود.»