پیشخوان فرهنگی
درکی تازه از مرزگذاری در روابط
ما همه در روابط مختلفمان، از حیطه کار و حرفه گرفته تا روابط خانوادگی و عاطفی، در موقعیتهایی قرار میگیریم که حس میکنیم نیازهایمان را نادیده گرفتهاند و گاهی انگار انتظار داریم طرفِ مقابل خودش ذهنخوانی کند و به این نیازها پاسخ لازم بدهد. اما واقعیت این است که چنین انتظاری نه منطقی است، نه عملی و نارضایتیهای عمیق و ماندگاری به بار میآورد. ملیسا اربِن در کتاب مرزهای رهاییبخش با نگاهی همدلانه و البته با طنز و صراحت همیشگیاش نشان میدهد که رویکرد درست در چنین موقعیتهایی، نه کنترل رفتار و گفتار دیگران، بلکه تعیین حد و مرزهای شخصیمان با آنهاست. کتاب از خلال روایتها و توصیههای کاربردی با تکیه بر تحقیقات علمی و تجربیات شخصی نشانمان میدهد که میتوانیم با بیانی روشن و مهرورزانه، پیوسته این مرزها را مشخص کنیم و به دیگران نشان دهیم در صورت تخطی از آنها با چه پیامدهایی روبهرو خواهند شد، البته فراموش نکنیم که این مرزگذاریها نهتنها زندگی ما را بسته و محدود نمیکنند، بلکه با تقویت احساس امنیت و اعتمادبهنفس در حوزههای مختلف زندگیمان، به آن وسعتی میبخشند که در نهایت ما را به معنای واقعی کلمه رها و آزاد خواهد ساخت.
کتاب مرزهای رهاییبخش، توسط ملیسا اربن نوشته شده و با ترجمه ملیکا خوش رزم توسط انتشارات بیدگل وارد بازار شده است.
عکسهای خبری در یک نمایشگاه
دیدن عکسهای خبری از وقایع مختلف که اخبار آن را در رسانهها دنبال میکنیم در یک نمایشگاه به لمس و همدلی کردن با آن وقایع بسیار کمک میکند.
مسابقه عکس استنین، هرسال توسط خبرگزاری اسپوتنیک و با هدف کشف استعدادهای جوان در عکاسی خبری، برگزار میشود و عکاسان ۱۸ تا ۳۳ ساله از سراسر جهان در آن شرکت میکنند. اما حالا آثار برگزیده مسابقه عکس خبری استنین۲۰۲۴ در نمایشگاهی در تهران در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. سال ۲۰۲۴، حدود ۲ هزار اثر از ۳۶ کشور جهان در این مسابقه بینالمللی شرکت کردند. آندری استنین، عکاس خبری اسپوتنیک، سال ۲۰۱۴ در منطقه جنگی جان خود را از دست داد و مسابقات استنین به افتخار وی نامگذاری شده است. تهران در گالری خانه (خانه عکاسان ایران) میزبان شماری از بهترین عکسهای مسابقه سال ۲۰۲۴ استنین است. این نمایشگاه با همکاری خبرگزاری اسپوتنیک و گروه رسانهای مهر برگزار شده و علاقهمندان به عکاسی، از (سهشنبه ۲۳ اردیبهشت) تا پایان همین ماه میتوانند از این نمایشگاه بازدید کنند.
نمایشگاه آثار برتر این مسابقه در سالهای گذشته در چین، آفریقای جنوبی، مکزیک، آرژانتین، اروگوئه، کلمبیا، کنگو، ترکیه، لبنان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، یونان، مجارستان، لهستان، مصر و دیگر کشورها برگزار شده است.
هفت شهر عشق در تالار رودکی
علاقهمندان به غزلیات مولانا میتوانند در روزهای آخر اردیبهشت به تماشای کنسرتی بروند که قرار است در یک گروه کر دیوان شمس را بشنوند.
گروه کر «اردیبهشت» در روزهای پایانی این ماه طی ۲ شب «هفتشهر عشق در دیوان شمس» را با رهبری حمید عسکری در تالار رودکی روی صحنه میبرد.
«هفت شهر عشق در دیوان شمس» را حمید عسکری بر اساس غزلیات مولانا جلالالدین محمد بلخی به صورت کانتات برای کُر آکاپلا و فلوت آهنگسازی کرده و قرار است با گروه کر «اردیبهشت» در تالار رودکی اجرا شود.
در این کنسرت مریم گلزاریان به عنوان نوازنده فلوت و نادر مولایی (تکخوان) گروه را همراهی میکنند.
همچنین مغدی یقنظر به عنوان مشاور وکال، در تولید این اثر حضور داشته است.
این اجرا از ساعت ۲۰ شامگاه ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت به کارگردانی سعید برزی در تالار رودکی برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند جهت تهیه بلیت آن به سایت تیوال مراجعه کنند.