با پرداخت بدهی ۲۲۰ میلیون دلاری جمهوری آذربایجان؛

پروژه انتقال آب ارس سرعت گرفت

عارف در تبریز: راهبرد دولت استفاده از ظرفیت مردم است

الهام یوسفی
روزنامه‌نگار

در جریان بازدید روز گذشته معاون اول رئیس‌جمهور از کارگاه خط لوله انتقال آب ارس، اعلام شد که کار اجرای این پروژه 145 کیلومتری با تأدیه و تخصیص بدهی 220 میلیون دلاری جمهوری آذربایجان سرعت گرفت.
محمدرضا عارف صبح دیروز برای سفری دو روزه به استان آذربایجان شرقی وارد تبریز شد و در اولین برنامه با حضور بر مزار شهید آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم امام جمعه فقید تبریز، با قرائت فاتحه و اهدای گل، یاد و خاطره این شهید خدمت و دیگر شهدای سانحه سقوط بالگرد را گرامی داشت. وی در ادامه با حضور در کارگاه خط لوله انتقال آب ارس، میزان پیشرفت آن را بررسی کرد. پروژه انتقال آب ارس، ۱۴۵ کیلومتر طول دارد و شامل اجرای خطوط انتقال، ایستگاه‌های پمپاژ، مخازن ذخیره و تصفیه‌خانه آب است که برای تأمین بخشی از آب آشامیدنی و صنعتی مورد نیاز ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا، به شمول تبریز، جلفا، مرند و شبستر طراحی شده است. این طرح به دلیل مشکلات مالی و تحریم‌ها سال‌ها معطل باقی مانده بود که به تازگی پس از تأدیه و تخصیص بدهی ۲۲۰ میلیون دلاری جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران، اجرای آن سرعت گرفت.
به گفته معاون اول رئیس‌جمهور، در صورت اتمام این پروژه حدود ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب از ارس برای تبریز و دیگر شهرهای استان تأمین می‌شود که می‌تواند مشکلات کم‌آبی منطقه را به مقدار زیادی کاهش دهد.
بهره‌برداری از فاز یک کشت و صنعت مرند
دیروز فاز یک پروژه «کشت و صنعت مرند» با حضور معاون اول رئیس‌جمهور افتتاح شد. عارف در آیین بهره‌برداری از این پروژه که با تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شد، از تلاش‌های مردم منطقه و سرمایه‌گذار طرح که نشان داده‌اند به توسعه کشور علاقه‌مند هستند، قدردانی کرد. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به رشد اقتصادی 8درصدی تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت، دستیابی به این هدف را نیازمند افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید دانست و گفت: «دولت برنامه‌هایی را با اولویت حمایت از بخش خصوصی در دستور کار قرار داده است، زیرا باور دولت بر این است که بخش خصوصی باید میداندار و مسئولیت‌پذیر باشد و دولت نقش تسهیلگر را ایفا کند.» به گفته عارف، تجربه نشان داد که ظرفیت رشد اقتصادی محدود به دولت نیست و هر جا مردم وارد میدان شده‌اند، ظرفیت‌ها نامحدود شده و اهداف به طور کامل محقق شده است. بنابراین، راهبرد اصلی دولت وفاق ملی و استفاده از ظرفیت مردم است.

تعهد دولت به رفع موانع بخش خصوصی
معاون اول رئیس‌جمهور به موانع موجود بر سر راه تولید و سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: «دولت متعهد است هیچ مانعی بر سر راه سرمایه‌گذاران نگذارد و موانع موجود را که ناشی از نظام اداری و دموکراسی حاکم است، سریع‌تر از سر راه بردارد.»
معاون اول رئیس‌جمهور، تأکید کرد: «قانون باید به جای مچ‌گیری، نقش تحصیل‌گری و تسهیل‌گری داشته باشد تا مشکلات به صورت تخصصی و ویژه برطرف شود. این رویکرد، راهبرد اصلی دولت برای بهبود فضای کسب‌ وکار است.»
عارف تولید را مسأله مهم و ضروری برای استقلال کشور دانست و با اشاره به اینکه اگر در یک کالا به خارج وابسته باشیم، این به معنای وابستگی است، اظهارکرد: «اگر ۳۰ تا ۴۰ درصد گندم مورد نیاز کشور از خارج وارد شود، کشور در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌گیرد، بویژه در شرایط تحریم‌های ظالمانه.»
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: «با وجود کمبود آب و شرایط اقلیمی خشک، تولیدات کشاورزی بالایی داشته‌ایم، اما مشکل اصلی ضایعات و حضور واسطه‌های متعدد است که باعث شده زنجیره تولید تا مصرف کامل و منصفانه نباشد.»

وفاق هزینه دارد
معاون اول رئیس جمهور در نشستی با فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی، مهم‌ترین مسأله کشور را بوروکراسی و توجیهات این ساختار دانست و گفت:« باور دولت چهاردهم وفاق ملی بوده و هست، اما این کاری سخت است، هرچند دکتر پزشکیان موفق شد و شهادت می‌دهم که در دولت و کشور با وفاق روبه رو هستیم که البته وفاق هزینه دارد، چرا که فرد باید از منویات خود کوتاه بیاید و هدف از این امر هم این است که می‌خواهیم با هم حرکت کنیم».
عارف ضمن درخواست از فعالان بخش خصوصی و کارشناسان برای ارائه راهکارهای عملی به دولت برای حل مشکلات حوزه‌های مختلف، تصریح کرد:« مهم‌ترین اولویت دولت حل مشکلات معیشتی مردم است و با وجود برخی مجوزها و همکاری‌ها گاهی پاسخگویی به نیازهای معیشتی مردم دشوار است، اما ما امیدواریم، چرا که  دولت مسیر درستی را شروع کرده است و می‌خواهیم پایدار و نه لحظه‌ای، عمل کنیم که در این مسیر به کارآفرینان برجسته نیاز داریم.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و سی و هشت
 - شماره هشت هزار و هفتصد و سی و هشت - ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴