پزشکیان در همایش گرامیداشت هفته هلال احمر عنوان کرد
تجلیل از یاریدهندگانی که به مذهب و ملیت نگاه نمیکنند
دیروز همایش گرامیداشت هفته هلال احمر، با حضور و سخنرانی رئیسجمهوری در سالن اجلاس سران برگزار و از 9 تن از برگزیدگان جمعیت هلال احمر قدردانی شد. به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در این همایش از خدمات امدادی و فداکاریهای داوطلبانه جمعیت هلال احمر تجلیل کرد و گفت: «انسانهایی که در لحظه خطر، بدون توجه به نژاد، مذهب یا ملیت افراد، جان خود را برای نجات دیگران به خطر میاندازند، مصداق واقعی انسانیت و آن انسانی هستند که در دین ما آمده است.»
به این ترتیب، برپایه اظهارات رئیسجمهوری مدیران و بویژه داوطلبان فعال در جمعیت هلال احمر را میتوان «مصداق واقعی انسانیت» برشمرد. به این دلیل که آنان تنها به فکر نجات جان انسانها هستند، فارغ از اینکه میزان ثروت او چقدر باشد یا به چه دین و آیینی معتقد باشد. نزدیکترین نمونه از خصلت «دیگرخواهی» جمعیت هلال احمر در حادثه انفجار بندر شهید رجایی دیده شد. از 6 اردیبهشت ماه تا پایان لکهگیریهای ناشی از حریق، هلال احمر جزو اولین نیروها و سازمانهایی بودند که به محل حادثه رسیدند. همچنان که هنگام وقوع هر زلزلهای در هر سطحی، اول گروههای ارزیاب هلال احمر به منطقه اعزام میشوند و خسارتها را برآورد و برحسب میزان خسارت، اعم از جانی و مالی، سایر مراحل امدادی را برنامهریزی میکنند.
در سیل و دیگر سوانح شهری و روستایی و استانی و کشوری، باز هم نیروهای داوطلب هلال احمر پیشگام هستند. در هر بحرانی، هلال احمر اولین نیرویی است که وارد میشود و آخرین نیرویی است که در پایان بحران از آن خارج میشود.
به تازگی پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد که «از ۴ سال گذشته تاکنون تعداد داوطلبان جمعیت هلال احمر از ۴۶۰ هزار نفر به 3 میلیون و 500 هزار نفر رسیده است.» وی با تأکید بر اینکه «هلال احمر یک سازمان، دستگاه یا وزارتخانه نیست» گفت که «همه گروهها، جریانها، ادیان و مذاهب میتوانند در آن حضور پیدا کنند.» به این ترتیب همچنان که هلال احمر به یاری افراد فارغ از نژاد و مذهب آنان میشتابد، در عضوگیری هم خود به همین صورت عمل میکند. تجلیل رئیسجمهوری از این جمعیت را باید بر برپایه چنین زمینه و سابقهای ارزیابی کرد.
رئیسجمهوری دیروز سخنان خود را با قرائت اشعاری از سعدی و مولوی آغاز کرد و با اشاره به مضامین این اشعار، تأکید کرد: «باور به همدلی، مهربانی و فریادرسی در فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی ریشهدار است.» وی افزود: «سعدی میفرماید بنی آدم اعضای یکدیگرند و مولوی هم تأکید میکند که در نگاه آسمانی، «سقف حرم و مسجد و میخانه یکی است»؛ این یعنی در برابر انسانها، تفاوتی وجود ندارد.»
رئیسجمهوری در ادامه با اشاره به دعای معروف ماه مبارک رمضان گفت: «وقتی از خدا میخواهیم «اللهم اشبع کل جائع»، یعنی سیر شدن همه گرسنگان، و «اکس کل عریان»، یعنی پوشاندن همه بیلباسان، این خواسته باید در رفتار ما تجلی یابد. اگر از خدا چنین طلبی داریم، باید خود نیز در این مسیر گام برداریم.»وی در بخش دیگری از سخنانش، از رفتار متناقض برخی دولتهای مدعی حقوق بشر انتقاد و تصریح کرد: «در دنیایی زندگی میکنیم که برخی با ادعای تمدن و آزادی، انسانهای بیگناه را بمباران میکنند و سپس از تریبون رسمی درباره صلح و دموکراسی سخن میگویند، از دموکراسی، آزادی، صلح و امنیت حرف میزنند، اما در میدان عمل، به درندهترین حیوانات بدل میشوند و معلوم نیست در درونشان چه جانوری وجود دارد.» پزشکیان با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی، تأکید کرد: «انسانیت را نمیتوان با پول و مقام خرید. عزیزان هلال احمر دنیا و رفاه خود را فدا میکنند تا دیگران زندگی بهتری داشته باشند. این روحیه والا، ارزشمندترین دارایی بشر است.»
رئیسجمهوری با قدردانی از تلاشهای امدادگران، مدیران، نمایندگان و داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: «با همدلی و اتحاد میتوانیم دردها و گرفتاریها را از جامعه، منطقه و جهان ریشهکن کنیم. ما باید فریادرس همه انسانهای نیازمند در شهر و کشور و کل دنیا باشیم.»