رئیس قوه قضائیه با دفاع از برگزاری علنی دادگاه ها:
هیچ متهمی از رسیدگی پرونده دبش خارج نشده است
رئیس قوه قضائیه روز گذشته در سفر استانی به همدان علاوه بر بازدید از کارخانه «صنایع پتروشیمی هگمتانه» با دانشجویان دانشگاه بوعلی دیدار داشت. به گزارش میزان، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پاسخ به انتقادات و پرسشهای تعدادی از دانشجویان، گفت: «من از طرفداران پروپا قرص برگزاری دادگاههای علنی و انتشار مفاد دادگاهها در چهارچوب موازین مندرج در قانون اساسی هستم. اعتقاد دارم تا آنجا که قانون اساسی استثنا نکرده، میتوان دادگاهها را علنی برگزار کرد و این امر بازدارندگی قابل توجهی دارد که این امر، حتی از مجازاتهای شدید نیز بیشتر است.»
طبری تبرئه نشده است
حجتالاسلام محسنی اژهای در ادامه، این ادعا که قوه قضائیه در برخورد با مجرمان تبعیض قائل میشود را حرفی نادرست دانست و گفت: «در این جلسه یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که «طبری» تبرئه شده است. این حرف درست نیست و فرد مزبور تبرئه نشده است.»
رئیس دستگاه قضا گفت: « دفاع من از قوه قضائیه به معنای تأیید همه احکام قضایی صادره نیست. ممکن است خود من معترض برخی از احکام صادره باشم و در مواردی نیز در قبال آنها ماده ۴۷۷ را اعمال میکنم. اما در اینجا باید توجه داشت که در برخی از پروندهها به سبب فقدان ادله مشهود و مستند، قاضی مبتنی بر علم خود حکم صادر میکند، لذا شاهد هستیم که برخی احکام دادگاههای بدوی در مراجع بالاتر نقض میشوند.»
وی ادامه داد: « یکی از دانشجویان محترم چنین گفت که برخی افراد خاص از پرونده موسوم به چای دبش، خارج شدهاند. این حرف برای من مبهم است و من منظور این دانشجو را متوجه نشدم. هیچ فردی از رسیدگی پرونده خارج نشده است. در اینجا باید توجه داشت که برخی از پروندههای قضایی از جمله پرونده موسوم به چای دبش، ممکن است به دلیل حجم بالای پرونده متفرعاتی داشته باشند که این متفرعات در پروندههای جداگانه مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرند.»
پاسخ اژهای به ادعاها در مورد کرسنت
رئیس دستگاه قضا در واکنش به اظهارات یک دانشجو که در مورد نحوه رسیدگی به پرونده موسوم به کرسنت، ادعاهایی داشت، گفت: « در پرونده موسوم به کرسنت، آن افرادی که از دستگاههای نظارتی به عنوان متهم به قوه قضائیه معرفی شدند، محاکمه و در حد چیزی که ثابت شده است، محکوم شدند.»
وی در ادامه پاسخ به این دانشجو اظهار کرد: «شما به عنوان دانشجوی دغدغهمند میگویید شهید رئیسی در دوره مسئولیت خود در قوه قضائیه، عملکرد مطلوبی داشت، اما از سویی دیگر درباره پرونده کرسنت مطالبی را مطرح میکنید. سؤال من از شما این است که مگر پرونده مزبور در دوره شهید رئیسی در دستگاه قضایی مطرح نبود؟ چرا در آن دوره به نتیجه نرسید؟»
اژهای تصریح کرد: « در مورد پرونده موسوم به دبش نیز مطالب ناصوابی مطرح کردید؛ بار دیگر تأکید میکنم که در پرونده مزبور در قبال هر فرد به هر میزان که جرمش ثابت شد، مجازات قانونی اِعمال شد.»
محسنی اژهای تأکید کرد:« ما با فرد فاسد و هر نوع فسادی، بدون تبعیض و بهصورت قاطعانه برخورد میکنیم و تأکید دارم چنانچه در فسادی، ردپایی از کارگزاری حکومتی باشد، برخورد ما شدیدتر خواهد بود. به هر میزان که مرتبه کارگزار دخیل در فساد بالاتر باشد، برخورد ما نیز شدیدتر خواهد بود.»