استاندار خوزستان در گفت‌و‌گو با «ایران» مهمترین راهکارهای دولت برای حل مشکلات را تشریح کرد

بومی‌گزینی و انتقال فعالیت‌های‌ مالی به داخل استان

شیما جهان‌بخش
خبرنگار گروه  ایران زمین

خوزستان، به‌ عنوان قلب اقتصادی ایران، در مرکز توجه دولت چهاردهم قرار گرفته و مسئولان در تلاشند در سایه وفاق و همدلی رنگین‌کمانی از اقوام مختلف که در این استان جای گرفته‌اند چالش‌های دیرینه‌ای نظیر آلودگی‌های زیست‌محیطی، بیکاری، کمبود زیرساخت‌ها و... را حل کنند. سفر هیأت دولت به این استان که در بهمن‌ماه سال گذشته انجام شد آغازگر این مسیر بود و پیام روشنی از عزم دولت در بهبود کیفیت زندگی مردم این استان داشت. حالا در سال جدید، استاندار خوزستان با تأکید بر عزم جدی دولت از پیگیری طرح‌ها و پروژه‌های کلیدی سفر رئیس‌جمهوری و زمان نهایی اجرایی شدن آنها خبر می‌دهد. اراده‌ای که در مقدمه عملیاتی شدن آن تصمیماتی همچون انتقال حساب شرکت‌ها و صنایع فعال در خوزستان به بانک‌های استان در دستورکار قرار گرفته است. تصمیمی که در مقام اجرا سبب می‌شود صنایع و بنگاه‌های عظیم اقتصادی که از منابع و زیرساخت‌های استان استفاده می‌کنند با انتقال گردش مالی‌شان در خدمت پویایی اقتصادی و تقویت سرمایه‌گذاری و تولید استان قرار گیرند.
محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان که انتقال حساب بانکی شرکت‌ها به استان را یکی از راه‌های تأثیرگذار تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی در خوزستان می‌داند در گفت‌و‌گو با «ایران» تصریح کرد: «در حال حاضر حدود یکهزار و ۲۸۰ حساب بانکی شرکت‌ها در خارج از استان وجود دارد، در این شرایط منصفانه نیست مردم خوزستان از آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از فعالیت این شرکت‌ها رنج ببرند و رودخانه‌ها از نظر پساب این شرکت‌ها دچار مشکل شوند اما سود حاصل از گردش مالی حساب‌های بانکی آنها خارج از استان باشد. »
 
ارائه خدمات
منوط به انتقال حساب‌ها
بر اساس اعلام استاندار خوزستان جدیت بیشتر انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌ها به درون استان در سفر بهمن‌ماه سال گذشته هیأت دولت به استان، یکی از درخواست‌هایی بوده که مورد تأیید و تأکید رئیس‌جمهوری نیز قرار گرفته است. همچنان که وزیر نفت هم در آن سفر اعلام کرد، وزارت نفت مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های نفتی را می‌پذیرد و مبالغ آن را پرداخت خواهد کرد. نماینده دولت در خوزستان با ابراز این عقیده که خریدهای این شرکت‌ها هم باید در خوزستان انجام شود تا کسب‌وکارها در استان رونق بگیرد، به «ایران» گفت: «در این زمینه با ارسال نامه‌ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواستار انتقال ۱۲۴ مورد از حساب‌های بانکی مجتمع پتروشیمی امیرکبیر به داخل استان شده‌ام. این اقدام در راستای کاهش تمرکز فعالیت‌های مالی این مجتمع در خارج از استان و حمایت از توسعه اقتصادی محلی انجام شده است.» هر چند این در خواست تا هنگام تهیه این گزارش هنوز محقق نشده است، اما در دستورکار قرار دارد. ضمانت اجرای برنامه انتقال فعالیت‌های مالی این شرکت‌ها نیز به گفته موالی‌زاده منوط شدن ارائه خدمات و تسهیلات به صنایع فعال در استان به انجام و اجرای این خواست است تا شرکت‌هایی که تسهیلات یا کمک‌های دولتی دریافت می‌کنند، حساب‌های بانکی خود را به استان منتقل کنند تا بتوانند از مزایای دولتی بهره‌مند شوند.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی باید خریدهای خود را از واحدهای تولیدی داخل استان انجام دهند، گفت: «متأسفانه برخی دستگاه‌ها کالاهای مورد نیاز خود را از خارج استان تهیه می‌کنند، در حالی که همین محصول‌ها با کیفیت مطلوب در شهرک‌های صنعتی خوزستان تولید می‌شود. در نظر داشته باشید با این کار علاوه بر تقویت چرخه اقتصاد محلی، واحدهای تولیدی و کارگاه‌ها به کارخانه‌های بزرگی تبدیل شده و زمینه اشتغال تعداد زیادی از جوانان فراهم می‌شود.» استاندار خوزستان در این باره ادامه داد: «البته باید شرایطی فراهم شود تا دستگاه‌های اجرایی ترغیب شوند خریدهای خود را از تولیدکنندگان داخلی استان انجام دهند. با توجه به نامگذاری امسال به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری، از تمامی دستگاه‌ها می‌خواهم با حمایت از واحدهای تولیدی، بویژه واحدهای راکد، در تحقق این شعار ملی مشارکت فعال داشته باشند.»

 توافق با مدیران منطقه
برای بومی‌گزینی
استاندار خوزستان همچنین با اشاره به معضل بیکاری به عنوان یکی ازمشکلات اصلی که گریبانگیر مردم استان است، از استخدام نیروهای بومی و توجه به کاهش فاصله‌های اجتماعی به عنوان یکی از اولویت‌های دولت چهاردهم در خوزستان نام برد و مشارکت همه دستگاه‌ها در حل این معضل را لازم و ضروری دانست. موالی‌زاده در این باره گفت: «در حال حاضر از تمام شرکت‌های خصوصی خواسته‌ایم با ارائه گزارش‌های جامع، آمار ایجاد فرصت‌های شغلی را اعلام کنند. البته این استان در حوزه کشاورزی ظرفیت زیادی برای اشتغال جوانان دارد اما از شرکت‌ها خواسته‌ایم در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، تمرکز خود را بر استخدام نیروهای بومی متخصص قرار دهند. همچنین با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور هم مذاکراتی داشته‌ایم تا سازوکارهای آزمون‌ها را به سمتی ببریم که ترجیح با به کارگیری نیروهای بومی باشد.» وی در این راستا از توافق با مدیران منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر برای بومی‌گزینی خبر داد.

 تشکیل ستاد توسعه استان
در سازمان برنامه و بودجه
 موالی‌زاده از تشکیل «ستاد توسعه استان خوزستان» در سازمان برنامه و بودجه و آغاز به کار آن خبر داد و اظهار کرد: «تفویض اختیارات در حوزه‌های مالی و اداری به استان‌ها، نقش کلیدی در کاهش بوروکراسی و تسهیل روند توسعه دارد. دولت مصمم است با واگذاری اختیارات لازم به استان‌ها، زمینه مدیریت چالش‌های محلی با سرعت بیشتری فراهم شود. از این رو برنامه‌های اجرا شده در خوزستان می‌تواند الگویی برای سایر استان‌های مرزی باشد. مکاتباتی با وزارت کشور داشته‌ایم و قرار بر این شده تا یک‌سری اختیارات که مربوط به موضوعات مشترک بین استان‌هاست به خوزستان داده شود.»  وی ادامه داد: «تشکیل ستاد توسعه استان در سازمان برنامه و بودجه نیز که برای اولین بار اتفاق افتاده از مهم‌ترین دستاوردهای استان خوزستان در دولت چهاردهم بوده است. این نهاد با هدف تسریع در پیگیری پروژه‌های زیرساختی و رفع چالش‌های اقتصادی - اجتماعی استان راه‌اندازی شده و بزودی گزارش‌های آن ارائه خواهد شد.» موالی‌زاده در این باره تأکید کرد: «با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، نامه الحاقی برای افزایش اعتبارات ملی خوزستان به هیأت دولت ارسال شده است. این اعتبارات نقش کلیدی در اجرای مصوبات سفر رئیس‌جمهوری و بهبود شرایط زندگی مردم خواهد داشت.»

الزام ارائه گزارش از سوی دستگاه‌های اجرایی
استاندار خوزستان بر ضرورت ارائه گزارش جامع دستگاه‌های اجرایی تا پایان هفته تأکید کرد و گفت: «مشکلات میان‌دستگاهی و پروژه‌های متوقف‌شده باید به‌سرعت بررسی و رفع شوند. در بازدیدهای اخیر که از منطقه ویژه اقتصادی و پروژه‌های عمرانی بندر ماهشهر و بندر امام داشته‌ام، پیشرفت‌های خوبی مشاهده شده اما برخی طرح‌ها به‌ دلیل کمبود اعتبار یا عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها متوقف مانده‌اند که باید برای رفع این چالش‌ها چاره‌اندیشی شود.»
موالی‌زاده همچنین از ترمینال مکانیزه انتقال غلات که توسط بخش خصوصی اجرا شده و پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است، به‌ عنوان «کاری بزرگ» یاد کرد و گفت: «طرح‌های مصوب سفر دولت در حال پیگیری است. کارخانه روغن‌کشی سویا یکی از این طرح‌ها به ‌عنوان یک پروژه دانش‌بنیان، ۹۵ درصد پساب تولیدی خود را بازچرخانی می‌کند و 5 درصد باقی‌مانده را به خوراک دام تبدیل می‌کند. همچنین پروژه تقاطع غیرهمسطح و کمربندی بندر امام هم از دیگر طرح‌های مهم است که تسهیل رفت‌وآمد در منطقه را بهبود می‌بخشد و در بازدید‌های اخیر شاهد پیشرفت قابل قبول این طرح بوده‌ام.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • دولت دارد چه کار می‌کند
  • علم و فناوری
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۱
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸
۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵
۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲
۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹
۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
شماره هشت هزار و هفتصد و ده
 - شماره هشت هزار و هفتصد و ده - ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
۱