رزمایش مرکب «کمربند امنیت دریایی» ایران، روسیه و چین فردا آغاز می‌شود

صف آرایی دریایی متحدان در چابهار

علی عوض خواه
روزنامه نگار

 رزمایش مرکب «امنیت دریایی 2025» فردا در بندر چابهار آغاز می‌شود. این رزمایش با حضور ناو‌ها، شناورهای رزمی و پشتیبانی نیروهای دریایی چین و روسیه و ناوهای نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود. پایگاه رسانه‌ای ارتش اعلام کرد کشورهای جمهوری آذربایجان، آفریقای جنوبی، عمان، قزاقستان، پاکستان، قطر، عراق، امارات و سریلانکا ناظران رزمایش هستند.
محل برگزاری رزمایش‌ دریای عمان و در مسیر خلیج فارس و تنگه هرمز انتخاب شده‌ است، آبراهی استراتژیک برای تأمین نفت بازارهای جهانی که یک پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند. رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین در سال‌های گذشته به طور مستمر و سالانه برگزار شد، اما امسال تفاوت معناداری با 6 رزمایش برگزار شده این سه کشور دارد.

 صف آرایی در دریا
رزمایش مشترک دریایی ایران، چین و روسیه در سال‌های گذشته نیز برای کشورهای غربی و به‌طور مشخص آمریکا به عنوان نماد اتحاد سه کشوری که در جایگاه رقبای اصلی این کشور در نظام بین‌الملل به شمار می‌روند، حساسیت‌برانگیز بود. اما رزمایش امسال را باید پاسخی به تحرکات نظامی آمریکا در دریای سرخ و خاورمیانه قلمداد کرد.
ایالات متحده همزمان با تلاش برای وادار کردن ایران برای انتخاب بین دو راهی مذاکره بر سر توان هسته‌ای یا اقدام نظامی، هفته‌های اخیر را صرف انجام تحرکات نظامی در منطقه کرد. در کمتر از 20 روز، آسمان خاورمیانه شاهد پرواز بمب‌افکن‌های 52-B آمریکایی بود. در پیوست تبلیغاتی این اقدام رسانه‌های رژیم صهیونیستی آن را در چهارچوب تحولات و تهدیدهای منطقه و البته پیامی مستقیم به ایران ارزیابی کردند. در چنین شرایطی رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند را باید در نوع خود، صف آرایی سه متحد و پاسخ آنها به مداخله‌جویی نظامی آمریکا در منطقه ارزیابی کرد.
اسرائیل و آمریکا در ماه‌های گذشته تهدید کرده‌اند حمله نظامی، یکی از گزینه‌های مقابله با توانایی هسته‌ای ایران است. در همین حال برخی از کارشناسان عقیده دارند برگزاری رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در بندر چابهار، در کنار سلسله رزمایش‌هایی که اخیراً نیروهای مسلح ایران برگزار کردند، واکنشی درخور به این تهدیدهاست.
 
پیام سوخو57 به 52-B
اواخر فوریه یک جنگنده نسل پنجم سوخو57 در بندرعباس دیده شد. پس از انتشار تصاویر ماهواره‌ای سوخو57 در بندرعباس، رسانه‌ها گزارش دادند این جنگنده نسل پنجم روسی پس از حضور در نمایشگاه هوایی هند برای طی مسیر بازگشت، جهت دریافت سوخت کافی در بندرعباس فرود آمده است. اما روایت و ارزیابی «نشنال اینترست» متفاوت‌تر بود. این رسانه آمریکایی در گزارشی به قلم «براندون جی ویچرت»، تأکید کرد حضور جنگنده‌ پیشرفته سوخو-57 در ایران چیزی فراتر از یک توقف ساده برای سوخت‌گیری بوده است. نشنال اینترست احتمال داد «حضور جنگنده‌های پیشرفته سوخو-57 در ایران می‌تواند پیامی به آمریکا و رژیم صهیونیستی باشد مبنی بر اینکه که در صورت اقدام علیه ایران، ممکن است روسیه نقش فعال‌تری در دفاع از تهران داشته باشد.» این رسانه آمریکایی همچنین با ادعای اینکه روسیه جنگنده سوخو 35 را به ایران فروخته است، از محتمل بودن فروش سوخو57 نیز به ایران خبر داد. موضوعی که مشخصاً احتمال موفقیت رژیم اسرائیل در هرگونه اقدام نظامی را بشدت کاهش می‌دهد.

 

بــــرش

مسکو: هدف از رزمایش روسیه، ایران و چین تأمین امنیت دریایی است
وزارت دفاع روسیه روز گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمایش «کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۵» با حضور روسیه، ایران و چین در شمال اقیانوس هند آغاز می‌شود.
در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع روسیه در این ارتباط آمده است: هدف از رزمایش روسیه، ایران و چین در شمال اقیانوس هند، تأمین امنیت و حمل‌و‌نقل دریایی است.
به گزارش قرارگاه رسانه‌ای این رزمایش، هفتمین رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی با هدف ارتقای امنیت و تعاملات دریانوردی پایدار در شمال اقیانوس هند و روابط بین نیروی دریایی راهبردی ارتش، نیروی دریایی جمهوری خلق چین و فدراتیو روسیه در طراحی و اجرای عملیات مرکب دریایی انجام می‌شود.
همچنین نشان دادن اقتدار نیروی دریایی ارتش در عرصه‌های بین‌المللی و ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای نیروی دریایی راهبردی در حوزه تمرینات و رزمایش‌های مرکب و توسعه دیپلماسی دریایی کشور نیز از اهداف این رزمایش است.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • اطلاع رسانی
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و هشت - ۲۰ اسفند ۱۴۰۳