پیشخوان فرهنگی
کتاب صلح نوروزی برای نوروزیان
دستاورد نوروزنویسیهای تنی چند از اعضای انجمن علمی مطالعات صلح ایران در قالب کتاب صلح نوروزی وارد بازار کتاب شد. این کتاب از کنار هم قرار گرفتن یادداشتهای کوتاه و بلندی آفریده شده که با خواندن آن میتوان چشماندازی از جایگاه صلح در اندیشه نوروزی را دریافت و آن را دستمایه تفکرات عمیقتر و پژوهشهای گستردهتر کرد. صلح و نوروز با یکدیگر پیوندی دیرینه و نسبتی چنان نزدیک دارند که انگار هر کدام را میتوان به جای دیگری به کار برد. بر این باوریم که هم مکتب ایرانی صلح نیازمند اندیشهورزی گستردهتر است و هم آیین ایرانی نوروز میتواند در چهارچوبهای نظری ژرفتر مورد مطالعه قرار گیرد. مجموعه صلح نوروزی تقدیم میشود به نوروزیان، در هر کجای حوزه تمدنی نوروز که هستند و به هر شیوهای که نوروز را جشن میگیرند. به امید آنکه اندیشه صلحدوستی و آیین نوروزی، ما مردمان از هم دور افتاده را بار دیگر به یکدیگر پیوند دهند. این کتاب به کوشش مانا تیشهبار و شیرین تاجیک توسط انتشارات همرخ وارد بازار نشر شده است.
پیکاسو در موزه معاصر تهران
موزه هنرهای معاصر بعد از نمایش موفق از آثار گنجینه با عنوان «چشم در چشم» حالا قرار است مجموعه آثار دورههای مختلف کاری و مجموعه «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی»، اثر درخشان پابلو پیکاسو، به همراه گزیدهای از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه را نمایش دهد. در این نمایشگاه بیش از ۶۰ اثر از پابلو پیکاسو، از دورههای مختلف کاری این هنرمند اسپانیایی، به نمایش گذاشته میشود. این مجموعه شامل ۱۲ اثر آکواتینت از سری «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» است که در کنار تعدادی دیگر از آثار این هنرمند برجسته و همچنین برخی از مهمترین آثار او ارائه خواهد شد. علاوه بر این، آثاری از هنرمندان ایرانی که با آثار پیکاسو مرتبط هستند نیز در این نمایشگاه به نمایش درمیآیند. این نمایشگاه از ساعت ۱۷:۳۰ روز ۲۱ اسفندماه آغاز خواهد شد. علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا پایان ماه مبارک رمضان، همهروزه بهجز ایام تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر و از ۱۴ فروردینماه ۱۴۰۴ تا ۳۱ اردیبهشتماه، همهروزه بهجز دوشنبهها از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر به موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.
بزرگداشت یک بنیانگذار خیریه
اگر میخواهید از زندگی بنیانگذار کنسرتهای خیریه در ایران و اولین کسی که در اروپا کنسرت برگزار کرد بیشتر بدانید میتوانید در برنامهای که برای محمد فلاحی از خوانندگان برجسته موسیقی ایرانی که به «جناب دماوندی» مشهور است حضور پیدا کنید. «جناب دماوندی» از بنیانگذاران کنسرت خیریه است و برای اولینبار اذان را روی گرامافون ضبط کرده است. بزرگداشت محمد فلاحی که با نام «جناب دماوندی» شناخته میشود، به همت خانواده این هنرمند و مؤسسه آوای مهربانی شکل گرفته است. در این مراسم جمعی از هنرمندان، موسیقیدانان، پژوهشگران و علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایرانی همراه خواهند بود. همزمان با این بزرگداشت، فیلم مستندی که حاصل سالها پژوهش کیان فلاحی (نتیجه جناب دماوندی) است، به نمایش درمیآید. همچنین کتاب مجموعه آثار این هنرمند رونمایی خواهد شد که نهتنها تصویری دقیق و کامل از این چهره کمتر شناختهشده ارائه میدهد، بلکه صفحهای جدید در تاریخ موسیقی ایران را میگشاید. مراسم بزرگداشت «جناب دماوندی» روز سهشنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ از ساعت ۲۰ در سالن اصلی فرهنگسرای ارسباران به نشانی تهران، سیدخندان، ابتدای خیابان جلفا برگزار میشود.