ایران در «ایران»
زارعان چوب گیلان از قانون منابع طبیعی مستثنی میشوند
رشت - استاندار گیلان گفت: «طبق مصوبه جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان روستاییانی که به زراعت چوب و درخت اشتغال دارند از قانون منابع طبیعی محدودیتها و ممنوعیتها در صدور مجوز حمل چوب صنوبر مستثنی میشوند.»
هادی حقشناس اظهار کرد: «با توجه به آنکه گیلان از جمله استانهایی است که با توجه به شرایط آبوهوایی و نیز برای حفظ منابع طبیعی به کاشت، داشت و برداشت درخت از جمله صنوبر اشتغال دارند اما بر اساس مصوبه منابع طبیعی برای صدور مجوز برداشت و یا حمل چوب برای این زارعان شأن و جایگاهی وجود ندارد.» وی ادامه داد: «تعداد زیادی از نیروهای منابع طبیعی برای صدور مجوز قطع درخت در روستاها حضور دارند در حالی که میتوان از ظرفیت آنها در راستای حفاظت و حراست از جنگل بهره برد از اینرو این ستاد روستاییانی را که به زراعت چوب اشتغال دارند از قانون منابع طبیعی مستثنی کرد.» وی تصریح کرد: «همچنین منابع طبیعی استان گیلان مکلف است سالانه پنج میلیون اصله نهال را به صورت رایگان در نهالستانها تولید و به صورت رایگان در بین مردم توزیع کند.» استاندار گیلان اضافه کرد: «ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمایت لازم را از کاشت نهال در عرصههای منابع طبیعی خواهد داشت.»
قیمت کیوی فروکش میکند
ساری- افزایش بیسابقه قیمت کیوی در آستانه شب عید، شوک بزرگی به بازار میوه وارد کرده است. عدهای کاهش تولید را از دلایل گرانی این میوه میدانند اما مسئولان مازندرانی اعلام کردهاند با توزیع گسترده محصولات ذخیرهسازی شده، بهزودی شاهد فروکش کردن قیمت این محصول خواهیم بود.
«هادی باقری»، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در توضیح این وضعیت به دلایل کاهش تولید کیوی در استان اشاره کرد و گفت: «امسال باغداران با شرایط اقلیمی سختی مواجه شدند. سرمای ناگهانی و تغییرات شدید دما در مقاطع حساس رشد کیوی، باعث کاهش عملکرد باغها شد.» وی ادامه داد: «حتی در برخی مناطق، میزان کاهش تولید حتی به ۶۲ درصد هم رسید. این کاهش تولید، در کنار افزایش هزینههای تولید، یکی از مهمترین عوامل افزایش قیمت در بازار است.» باقری در ادامه به افزایش چشمگیر هزینههای تولید اشاره کرد و افزود: «برای درک بهتر شرایط باغداران، باید به افزایش هزینههای تولید هم توجه کنیم. قیمت نهادههای کشاورزی، از کود و سم تا هزینههای کارگری و نگهداری، در 2 سال اخیر چند برابر شده است. هزینه تأمین آب و نگهداری باغات نیز افزایش چشمگیری داشته است. علاوه بر این، با کاهش حجم تولید، باغداران نتوانستند مانند سالهای گذشته محصول مازاد را برای صادرات کنار بگذارند که همین مسأله بازار داخلی را تحت تأثیر قرار داد.»