پیشخوان فرهنگی

آموزش نقد فیلم

امروزه هر کس که علاقه یا نظری درباره فیلم‌های سینمایی دارد در شبکه‌های اجتماعی و صفحه شخصی‌اش درباره فیلم‌ها می‌نویسد و حتی خود را منتقد هم معرفی می‌کند. نقد فیلم اما حوزه‌ای تخصصی است که به مهارت و شناخت نیاز دارد. بر اساس سرفصل‌های آکادمیک کتاب «روش تحلیل و نقد فیلم» به تألیف و گردآوری محسن سلیمانی فاخر از سوی نشر ساکو منتشر شد.
 این کتاب در شش فصل، مطابق با سرفصل‌های دانشگاهی تدوین شده و بر اساس نیاز دانشجویان کارشناسی رشته فیلمسازی و تدوین است و به طور خلاصه دربرگیرنده مطالبی همچون معنا، مفهوم و تعاریف نقد، فرآیند نقد، اصطلاحات تحلیل و نقد فیلم، تحلیل صدا و تصویر، انواع سبک‌ها در نقد فیلم و ساختار و معیار متن تحلیلی است.
نویسنده در مقدمه کتاب آورده است: «این اثر بر اساس تجارب، نظریات سینمایی، تقلید و نگاه کردن از روی دست منتقدان و یاد گرفتن از اساتید فن، نگارش و جمع‌آوری شده و حتماً دارای کاستی و کژفهمی‌هایی است، اما امیدوارم که بتواند در حداقل وظیفه خود، به تفکر در فیلم دیدن و شناخت سینما منجر شود. محسن سلیمانی فاخر نویسنده و منتقد سینماست و از سال 80 در رسانه‌های متعددی نقد و تحلیل فیلم نوشته است و این کتاب چهارمین اثر اوست.»

 

آوای خلیج فارس

ویولن از سازهای جذابی است که اجراهای تکنوازی با این ساز همیشه طرفداران زیادی دارد. امین غفاری نوازنده سرشناس ویولن و دارنده مدال طلا از مسابقات جهانی ژاپن به عنوان سولیست ویولن و رهبر قرار است همراه با ارکستر «آوای خلیج فارس» ۲۳ اسفندماه در تالار وحدت روی صحنه برود. غفاری در این کنسرت با همراهی ۱۱ نفر از نوازندگان سازهای زهی قطعاتی کلاسیک و پاپ کلاسیک را از ساعت ۲۱:۳۰ شامگاه پنجشنبه بیست و سوم اسفند ماه در تالار وحدت پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد.
فرشاد شیرانی، امیرعلی سرخانی، درسا رهبری، آراد سلاجقه، فرداد صدقی، احمدرضا شربتی، کیمیا اسعدی، فرید ذاکر، بهنام آیتی، سامان بهشتی، پگاه مظاهری و یونس نصری نوازندگان گروه آوای خلیج فارس هستند. «طوفان» و «والس بهار» به آهنگسازی امین غفاری، «هورا استکاتو» از دینیکو، «گابریل ابوا» اثر موریکونه، «لیبرتانگو» از پیاتزولا، «لیبسلاید» اثر کرایسلر و... از جمله قطعاتی است که برای این اجرا در نظر گرفته شده‌اند.

 

روایت کارتونیست مشهور

جواد علیزاده کارتونیست و کاریکاتوریست که به جای کلمات از زبان تصویر استفاده می‌کند و روح و ذهن او با کاغذ و کلمه پیوند خورده است. در کارتون‌های علیزاده عشق فراتر از سیاست و ایدئولوژی است و کودک درون او زنده و پویاست. مسعود انعامی کارگردان و مستندساز و از طرفداران مجله طنز و کاریکاتور که متعلق به جواد علیزاده بوده فیلمی از زندگی این کاریکاتوریست ساخته است. فیلم داوج پارادیزو به کارگردانی مسعود انعامی در گروه هنر و تجربه قرار است زندگی شخصی و حرفه‌ای جواد علیزاده کارتونیست، کاریکاتوریست و ژورنالیست ایرانی را که بیش از پنج دهه در دنیای مطبوعات و کاریکاتور حضور حرفه‌ای و مستمر داشته است به نمایش گذارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و هفت
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و هفت - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳