پتوی هوای سربی روی نوزادان

معضل آلودگی هوا در دهه‌های اخیر به یکی از نگرانی‌های جدی بهداشتی تبدیل شده است. این نگرانی بویژه در مورد سلامت نوزادان و کودکان حساسیت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا آنها اغلب در برابر خطرات ناشی از سموم محیطی آسیب‌پذیرتر هستند.
یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد ارتباط معناداری بین میزان غلظت سرب موجود در هوا و مرگ‌ومیر نوزادان وجود دارد. غلظت سرب در هوا در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، عمدتاً به دلیل انتشار گازهای صنعتی، چشمگیر است. با وجود کاهش سرب بنزین، همچنان کشورهای توسعه‌یافته از جمله آمریکا، به انتشار مقادیر چشمگیری سرب در هوا ادامه می‌دهند؛ در نتیجه سطح سرب خون کودکان در سرتاسر جهان بالاست.
پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون و کالج بوستون آمریکا و دانشگاه هونان چین به‌تازگی داده‌های مربوط به انتشار سرب در هوا را برای ارزیابی تأثیر آن بر مرگ‌ومیر نوزادان تجزیه‌وتحلیل کردند. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد یک ارتباط آماری معنادار بین غلظت سرب در هوا و میزان مرگ‌ومیر نوزادان وجود دارد که بسیار نگران کننده است.
یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش غلظت‌ سرب در هوا باعث افزایش میزان مرگ‌ومیر نوزادان در ماه اول و سال اول زندگی نوزادان می‌شود. دیگر یافته‌های این تحقیقات هم نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض سرب هوا هم برای جنین داخل رحم و هم برای نوزادان خطرناک است. علاوه بر این، غلظت بالای سرب باعث افزایش مرگ‌ومیر ناشی از وزن کم در هنگام تولد، مرگ ناگهانی نوزادان و مشکلات سیستم تنفسی و عصبی نوزادان می‌شود.
ادسون سِوِرنینی (Edson Severnini)، دانشیار اقتصاد در کالج بوستون و یکی از اعضای گروه پژوهشی، می‌گوید: «محاسبات نشان می‌دهد کاهش انتشار سرب ناپایدار سالانه از مرگ ۳۴ تا ۵۹ نوزاد جلوگیری می‌کند و سودی بین ۳۸۰ تا ۶۷۰ میلیون دلار به همراه دارد.»