با موافقت رئیس‌جمهوری کلید می‌خورد

نهضت توسعه مدارس هنر

گروه فرهنگی/ گرچه به قول شاعر «هنر برتر از گوهر آمد پدید» اما هنرمندی در عین ذاتی بودن، بی‌نیاز از آموزش نیست و به کسب دانش و مهارت نیاز دارد. بویژه در جامعه امروز که نسل جوان به یادگیری انواع رشته‌های هنری گرایش دارند. از این حیث ساماندهی به آموزش و آموزشگاه‌‌های هنری همواره یک چالش مهم در این زمینه بوده است که حالا با پیشنهاد معاون هنری و نگاه ویژه و موافقت رئیس‌جمهوری نهضت توسعه مدارس هنر آغاز خواهد شد.
محمدحسین اسماعیلی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک نشست خبری به تشریح برنامه‌ها و اقدامات حوزه آموزش‌های هنری پرداخت و گفت: «به منظور توسعه مدارس هنر گزارش‌های منظمی درباره وضعیت این هنرستان‌ها تهیه می‌شود و این موضوع یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد معاونت هنری در نظر گرفته شده است که تلاش داریم المپیاد هنر را به استاندارد المپیادهای کشور برسانیم تا دانش‌آموزان برگزیده از تسهیلات نخبگان کشور برخوردار شوند.
او از تحصیل بیش از هشت هزار نفر در 64 هنرستان هنرهای زیبا در کشور گفت که این تعداد دانش‌آموز در رشته‌های موسیقی، نقاشی، سینما، نمایش و پویانمایی هستند و همچنین ۱۴۷۰ نفر معلم و استاد به تدریس می‌پردازند که یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها این است که در هر استان یک هنرستان پسرانه و دخترانه ایجاد کنیم و در برنامه هفتم توسعه تکالیفی را برای افزایش هنرستان‌ها و هنرجویانش تعیین کردند.
ثبت برند هنرستان‌های هنرهای زیبا
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های وزارت فرهنگ از ثبت برند هنرستان‌های هنرهای زیبا و آموزشگاه‌های آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در «مرکز مالکیت معنوی سازمان اسناد» خبر داد و آن را نشان‌دهنده تلاش برای حفظ و ارتقای استانداردهای آموزشی این مراکز بیان کرد.
اسماعیلی یکی دیگر از اقدامات مهم در فرآیند آموزش هنر را تدوین استانداردهای آموزشی تا ارزشیابی مهارت‌آموزان بیان کرد که در این راستا تدوین و رونمایی از اپلیکیشن برخط آزمون‌های مهارتی حوزه فرهنگ و هنر صورت گرفته که حلقه پایانی این فرآیند، برگزاری آزمون‌های مهارتی است که افراد پس از گذراندن دوره‌های آموزشی، در آن شرکت کرده و در نهایت گواهینامه‌های معتبر دریافت می‌کنند.
او اضافه کرد: «با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی آموزش‌های فرهنگی و هنری در کشور است، برای برگزاری این آزمون‌ها، شیوه‌ای کارآمد طراحی شد که علاوه بر کاهش خطا و دخالت نیروی انسانی، از صحت و سلامت آزمون‌ها اطمینان حاصل شود. بر این اساس، آزمون‌ها به‌صورت حضوری و برخط برگزار خواهند شد.»

اهدای جایزه مفاخر هنر در هفته معلم
اسماعیلی با بیان اینکه دفتر برنامه‌ریزی هنری جایزه‌ای تحت عنوان «جایزه ملی آموزش هنر» طراحی کرده که این جایزه در سال گذشته ویژه معلمان، مربیان و مدرسان مدارس هنر و هنرستان‌های هنرهای زیبا بود که به‌صورت آکادمیک به آموزش هنر می‌پردازند، اما در سال‌جاری، این برنامه به مربیان و معلمان آموزشگاه‌های هنری سراسر کشور اختصاص دارد.
او طراحی «جایزه ملی آموزش هنر» را برای تقدیر و تجلیل از معلمان هنر ضروری دانست و اظهار کرد: «جایزه ملی آموزش هنر شرایط رقابت سالم و سازنده برای رشد و تعالی نظام تعلیم و تربیت هنری، ترغیب مدیران و مربیان مراکز آموزش هنر برای ایفای رسالت آموزشی خود فراهم می‌کند و انتخاب و تقدیر از مدیران و مربیان برگزیده آموزشگاه‌های هنری و ایجاد انگیزه برای مدیران و مربیان این حوزه را بیان کرد.»
او درباره روند اهدای جایزه هنر نیز گفت: «برگزیدگان در سطح استانی انتخاب و در همان استان تجلیل خواهند شد. سپس منتخبان استانی به سطح ملی راه پیدا کرده و از بین آنها برگزیدگان نهایی انتخاب خواهند شد.»
جایزه دیگری که اسماعیلی برای تقدیر از مفاخر هنر نام برد تقدیر از استادان و مفاخر آموزش هنر کشور است که این جایزه در هفته معلم به شش نفر از مفاخر اهدا خواهد شد.

تدوین 68 استاندارد در زمینه آموزش‌های هنر
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تدوین استانداردهای آموزشی در رشته‌های مختلف هم این طور توضیح داد که یکی دیگر از اقدامات کلیدی استانداردسازی و تولید محتوای آموزشی در رشته‌های هنری مختلف مانند موسیقی، گرافیک، نقاشی، عکاسی، سینما و نمایش است. این فرآیند شامل تدوین استانداردهای شایستگی، استانداردهای آموزشی و استانداردهای ارزشیابی است که در همکاری با خبرگان این حوزه انجام می‌شود. تا کنون حدود ۶۸ استاندارد در رشته‌های مختلف تدوین شده و هدف نهایی، ایجاد تحول در آموزش‌های هنری و ارائه مدارک معتبر به هنرجویان است. در مجموع، این اقدامات می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش هنر، افزایش اعتبار مدارک هنری و همگام‌سازی نظام آموزشی هنر با استانداردهای بین‌المللی کمک کند.
در این مراسم از پوسترهای اپلیکیشن برخط آزمون‌های مهارتی فرهنگ و هنر «سامانه جامع هنرستان‌های هنرهای زیبا سراسر کشور» و دومین دوره اعطای جایزه ملی «سرو ایرانی» رونمایی شد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و چهار - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳