سید حسن خمینی در دیدار مدیران و خبرنگاران «ایرنا»:
اعتماد شرط اول پیروزی در خبر است
یادگار امام خمینی اعتماد را شرط اول پیروزی در کارزار خبر دانست و گفت: «کسی که خبر دروغ بیان میکند، بازنده میدان است.»
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی چهارشنبه شب - هشتم اسفندماه - طی سخنانی در دیدار با مدیرعامل و جمعی از مدیران، خبرنگاران، تصویربرداران و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، به موضوع خبررسانی در دنیای امروز اشاره کرد و افزود: «در دورهای سازمانهای جاسوسی دنیا باید جمعآوری خبر میکردند.
اما امروز جریانی شکل گرفته که شما باید در فضای کثرت خبر تحلیل بدهید و بگویید کدام یک از این خبرها درست و کدام غلط است و به خبر وزن بدهید.»
یادگار امام اضافه کرد:« دورهای که مردم خبر را بشنوند گذشته است، امروز مردم خبر را میبینند. البته باز گونههایی از اخبار هست که کماکان باید خبرنگار جست و جو کند و خبر را استخراج کند. دوره ما دوره کثرت اخبار است و اخبار مهم از شدت زیادت، گم میشود.
در این شرایط از یک خبرگزاری مثل خبرگزاری جمهوری اسلامی با قدمت ۹۰ ساله و یک سرمایه عظیم، انتظار میرود هیچ وقت در هیچ شرایطی دروغ نگوید، زیرا در چنین آشفته بازاری، اولین شرط «اعتماد» است.»
وی با تأکید بر اینکه دروغ یک سمّ مهلک است و به محض اینکه یک مجموعهای متهم به دروغ شود، ارزش آن به کلی از بین میرود، گفت: «به طور عادی هیچ مجموعهای نمیتواند از جانبداری به طور صد درصد مبرا باشد؛ اما دروغ نگوید.»
سید حسن خمینی با بیان اینکه ما جنگ روانی را با دروغ گفتن اشتباه گرفتهایم، در حالی که اول از همه خود دروغگو در جنگ بازنده است، تأکید کرد: «امروزه نیاز ما این است که شما بتوانید یک جمعبندی از خبر ارائه کنید؛ به تعبیری ارزش افزودهای به خبر اضافه کنید.»
من باید قانع شوم که چرا باید بین این همه خبرگزاری، خبر را از شما بگیرم؟ اول اینکه چون از شما سابقه دروغگویی ندیدهام. اگر تا حالا دروغ نگفتهاید، اعتماد من به شما بیشتر از کسی است که از او سابقه دروغگویی دارم.
دوم اینکه به سراغ شما میآیم، برای اینکه شما ارزش افزودهای به این اضافه کردهاید؛ یعنی یک جمعبندی کردهاید و بستهای از خبر ارائه دادهاید. سوم اینکه یک پیشبینی هم از آینده داشته باشید. اینجا کار سختتر میشود و شما به اندازه خبرنگار به تحلیلگر نیاز دارید.»
پیش از سخنان یادگار امام، حسین جابری انصاری مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی و نگاه و مدرسه امام محصولی از تلفیقها و موازنهها بود و موازنه بین جمهوریت و اسلامیت در قالب «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» خودنمایی میکند، گفت: «با این نگاه تلاش میکنیم که خبرگزاری جمهوری اسلامی پل ارتباطی فعال و دو سویهای بین ملت ایران و دولت باشد.
ما به همان میزان که باید صدای دولت را به ملت منتقل کنیم، باید صدای ملت را هم به دولت منتقل کنیم.»