رئیسجمهوری با حضور میدانی در شهرستانهای اسلامشهر، بهارستان و رباطکریم در جریان مشکلات قرار گرفت
۴ چالش جنوب غرب استان تهران
ایران زمین/ سه شهرستان اسلامشهر، بهارستان و رباطکریم روز پنجشنبه ۹ اسفند ماه میزبان رئیسجمهوری و جمعی از اعضای کابینه بودند. به این ترتیب برنامه سفر استانی دولت چهاردهم به شهرستانهای غرب و جنوب غرب تهران پس از سفر دوم اسفند ماه به شهرستانهای شهریار، شهر قدس و ملارد در بخش دوم سفر و با حضور در جنوب غرب استان تهران تکمیل شد. جنوب غرب استان تهران نیز مانند شهرستانهای غرب تهران مسائلی مشترک مانند تمرکز کارگاهها و کارخانههای تولیدی، چالش تأمین آب، اضافهبار جمعیتی، متناسب نبودن زیرساختهای عمرانی، آموزشی و بهداشتی با جمعیت منطقه، چالش تأمین برق و گاز برای شهرک صنعتی و واحدهای تولیدی و... دارد.
رئیــــــــــــــسجـــــمهـــــــــوری در
شهرستاناسلامشهر از سازمان پژوهشهای صنعتی واقع در بخش احمدآباد مستوفی این شهرستان، مرکز خیریه و نیکوکاری ریحانه احمدآباد و از شرکتهای دانشبنیان واقع در سازمان پژوهشهای صنعتی بازدید کرد. دکتر مسعود پزشکیان همچنین در جریان دومین بخش از سفر دولت وفاق ملی به شهرستانهای استان تهران، با حضور در شهرستان رباطکریم، از شرکتراک، تولیدکننده قفسههای فروشگاهی و صنعتی و شرکت نیکانتک ایرانیان، تأمینکننده پیچ و مهره موردنیاز تجهیزات صنایع پتروشیمی، مستقر در شهرک صنعتی پرند بازدید کرد.
شرکت راک یکی از تولیدکنندگان اصلی قفسهبندیهای فروشگاهی و صنعتی است که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ آغاز کرده است.
در این سفر اولین بوستان بانوان و مجموعه ورزشی، گردشگری و فرهنگی استان تهران در شهر گلستان شهرستان بهارستان با حضور
زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری و مسئولان این شهرستان روز پنجشنبه به بهرهبرداری رسید. همچنین محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه از مراکز و پروژههای درمانی شهرستانهای رباط کریم و بهارستان بازدید کرد.
بررسی میدانی مشکلات
نشست شورای اداری شهرستانهای اسلامشهر، بهارستان و رباطکریم در شهرستان بهارستان عصر پنجشنبه هفته گذشته با حضور رئیسجمهوری، شماری از اعضای هیأت دولت و مسئولان این شهرستانها برگزار شد.
فرمانداران شهرستانهای جنوبغرب استان تهران در این نشست موضوع آب، حملونقل عمومی، بهداشت و فضای آموزشی را از مهمترین چالش، مسائل و مشکلات شهرستانهای خود اعلام کردند و رسیدگی و چارهاندیشی برای حل این مسائل را خواستار شدند. فرماندار شهرستان اسلامشهر در این نشست گفت: «پروژه مترو شهرستان اسلامشهر بهعنوان یک طرح ویژه با ۶۵ درصد پیشرفت که سه همت برای آن هزینه شده و باید ۲ همت دیگر برای تکمیل این پروژه تأمین گردد که این امر توجه و حمایت مسئولان را میطلبد.»
نورالله طاهری ادامه داد: «پروژه بیمارستان شهرستان اسلامشهر اگر افتتاح شود، تنها ۵۰ درصد نیاز تختهای بیمارستانی را تأمین خواهد کرد که تخصیص اعتبار از ماده ۳۸ به این پروژه میتواند به بهرهبرداری آن در کمتر از ۶ ماه کمک کند.»
این مسئول با اشاره به مشکلات و نیازهای شهرستانهای استان تهران اضافه کرد: «شهرستانهای استان تهران با شهر تهران قابل مقایسه نیستند و زیرساختهای آنها نسبت به جمعیتشان فاصله زیادی دارد که برای حل مشکلات موجود، نیاز به نگاه خاصی است.» نماینده مردم شهرستان بهارستان و رباطکریم در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به بیان اولویتهای منطقهای پرداخت و اظهار کرد: «کمبود آب در منطقه بسیار مشهور است و در این منطقه فقط چاهها تأمینکننده آب هستند.»
حسن قشقاوی گفت: «اولویت دوم ما مسأله بهداشت و درمان است، از رئیسجمهوری درخواست دارم که به تجهیزات و طرحهای توسعه بیمارستانها توجه بیشتری شود.»
بزرگترین سرمایه بهارستان
فرماندار شهرستان بهارستان نیز در این جلسه گفت: «شهرستان بهارستان با مساحت ۶۴ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۷۵۰ هزار نفر، بهعنوان یکی از مناطق محروم و پرتراکم کشور شناخته میشود، اما دارای ظرفیتهای بالقوهای است که هنوز بهخوبی مورداستفاده قرار نگرفتهاند، نیروی انسانی جوان و متعهد این شهرستان، از بزرگترین ظرفیتها به شمار میرود.» مراد مرادی افزود: «ظرفیتهای اقتصادی شهرستان، بویژه در زمینه تولید کفش، مبل و منسوجات چوبی بسیار قابل توجه است و نیاز به تأسیس خانه کفش ایران و مجتمعهای اختصاصی مبل در این شهرستان احساس میشود.» وی با اشاره به کمبودهای عمده در حوزههای آموزشی، بهداشتی و درمانی، گفت: «در بازدید از بیمارستان امام حسین(ع)، مشکلات این مرکز درمانی مورد بررسی قرار گرفت و وزیر بهداشت قول مساعد برای رفع این مشکلات را دادند و امیدواریم با حمایتهای دولت، این مشکلات بزودی مرتفع شود.»
چالشهای صنایع
تولیدکنندگان و صنعتگران در گفتوگوی نزدیک و صمیمی با رئیسجمهوری مشکلات تولید و صنعت در منطقه جنوب غرب استان تهران را بازگو کردند.
«برخورداری» تولید کننده حوزه لوازمالتحریر از رئیسجمهوری خواست تا دولت فاصله زمانی فراهمآوری ارز مورد نیاز تولیدکنندگان را برای تأمین مواد اولیه کاهش دهد و با جلوگیری از ورود کالای قاچاق از مناطق آزاد به حمایت از این صنعت بپرازد. همچنین ترخیص سریع و استفاده صددرصدی از ماشینآلات وارداتی از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.
در ادامه میراحمدی مدیرعامل یک شرکت پروتئینی خواستار حمایت دولت از بخش خصوصی شد و خانمحمدی مدیرعامل یک شرکت صنعتی در حوزه تولید نان صنعتی خواستار آن شد تا برای جلوگیری از ایجاد ضایعات ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید نان سنتی دولت از واحدهای تولید نان صنعتی حمایت بیشتری کند تا میزان ضایعات به یک درصد کاهش یابد.
وی اظهار کرد: «در حال حاضر مجموعاً ۸۸ هزار نانوایی در قالب سنتی با پخت نانهای سنگک، تافتون، لواش و... در سراسر کشور وجود دارد که به میزان ۷ میلیون تن آرد را در ۱۱ ماه گذشته مصرف کردهاند که از آن مقدار ۲۰ تا ۳۰ درصد تبدیل به ضایعات میشود.» خادمی از تولیدکنندگان لوله و اتصالات نیز با اشاره به قطع مکرر برق واحدهای صنعتی، پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مشکل برشمرد و در ادامه گفت: «وجود بخشنامههای متضاد، تأمین ارز برای واردات مواد اولیه، مساعدت در معافیت و تغییر کاربری زمینهای واحدهای صنعتی برای گسترش شرکت یا واحد تولیدی، اختصاص یک درصد ارزش افزوده شهرداریها برای اختصاص تصفیهخانه و ایستگاه آتشنشانی در شهرکهای صنعتی از جمله مشکلاتی است که از رئیس محترم جمهور تقاضامندیم در رفع آنها اهتمام لازم را صورت دهند.»
در ادامه شاملو مدیرعامل یک شرکت تولیدی قفسههای فروشگاهی و انبارهای صنعتی نیز درخصوص مشکلات پیشروی شرکت تولیدیاش گفت: «دسترسی به آهنالات و مواد پتروشیمی و نبود ثبات در قیمتها و رفع مشکلات ارزی، فراهمآوری تسهیل در ثبت سفارش، تأمین زمینهای صنعتی با شرایط مناسب، از جمله مواردی است که نیازمند نگاه ویژه رئیسجمهوری است.»