اخبار

خرازی:
از مذاکره واقعی فراری نیستیم
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه ما از مذاکره واقعی فراری نیستیم، گفت: «با روحیه ایرانی و انقلابی سازگار نیست که در برابر تحکم دیگران کوتاه بیاییم، تنها اگر شرایط مذاکره واقعی یعنی مذاکره مبتنی بر اصل برابری و احترام متقابل فراهم شود، مذاکره می‌کنیم.» سیدکمال خرازی دیروز در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا»، درباره مذاکره با ترامپ در شرایط اعمال فشار حداکثری اظهار کرد: «اکنون چاره‌ای جز صبر حداکثری نیست، مگر اینکه شرایطی فراهم شود تا طرف مقابل نیز تمایلی به مذاکره واقعی و نه تحکمی نشان دهد که در حال حاضر این‌طور نیست و فضا کاملاً یک‌طرفه است.»
وی افزود: «روش ترامپ این است که یک طرفه تحکم کند و انتظار داشته باشد دیگران فقط دستور او را گوش کنند. این رویکرد را در مورد اروپا هم شاهد هستیم، اما این شیوه با روحیه‌ ایرانیان و انقلابیون سازگار نیست.» خرازی با بیان اینکه آنان باید آمادگی خود را برای مذاکره براساس احترام متقابل و اصل برابری نشان دهند، ادامه داد: «در آن صورت مذاکره امکان‌پذیر خواهد بود؛ اما حالا شرایط برای مذاکره با آمریکا مهیا نیست.»
خرازی در واکنش به دوقطبی سازی درباره مذاکره، تأکید کرد: «بایستی شرایط مذاکره فراهم شود، در حالت تحکم نمی‌توان مذاکره کرد، مذاکره در چنین شرایطی به معنای تسلیم خواهد بود.»
وی با بیان اینکه باید ابتدا شرایط مذاکره واقعی فراهم شود، ادامه داد: «ما از مذاکره فراری نیستیم؛ پیش‌تر نیز بارها مذاکره کرده‌ایم اما با روحیه انقلابی و ایرانی ما سازگار نیست که در برابر زیاده‌خواهی‌ها و تحکم دیگران کوتاه بیاییم. بایستی مقاومت کرد تا آنان نه با فشار، بلکه براساس اصل برابری و احترام متقابل پیش بیایند و شرایط لازم مذاکره فراهم شود.»

رئیس سازمان انرژی اتمی:
آژانس حرفه‌ای رفتار کند
و از سوگیری سیاسی بپرهیزد
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز گذشته در حاشیه جلسه دولت درباره گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: «این گزارش دو بخش خواهد داشت؛ یک بخش به مباحث پادمانی و بخش دیگر به برجام مربوط می‌شود که براساس قطعنامه ۲۲۳۱ تنظیم شده. کشورهای اروپایی فشار را تشدید کرده‌اند تا آژانس گزارشی جامع ارائه دهد. آژانس اعلام کرده این گزارش در نوبت بعد تهیه خواهد شد. امیدواریم آژانس  رفتار حرفه‌ای داشته باشد و از سیاسی‌کاری و سوگیری خودداری کند.» او افزود: «در این هفته از یک دستاورد مهم هسته‌ای رونمایی کردیم که به موضوع دستیابی به گاز هلیوم مربوط می‌شود که با مشارکت یکی از دانشگاه‌ها، پایلوت‌مان را رونمایی کردیم.» وی ادامه داد: «کارخانه اولیه‌ای که مصرف مورد نیاز کشور را تولید خواهد کرد، ظرف سال آینده عملیاتی خواهد شد و این یک گام مهم است تا بتوانیم زنجیره ارزش را از ذخایر ملی کشور فراهم کنیم.»
اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حالی‌ است که  گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شده که جمهوری اسلامی طی سه ماه گذشته به‌ طور قابل‌توجهی ذخایر اورانیوم با غنای بالا را افزایش داده است و بر اساس معیارهای آژانس، این میزان در صورت ادامه روند غنی‌سازی، می‌تواند به‌طور نظری برای ساخت 6 بمب هسته‌ای کافی باشد. بر اساس این گزارش که روز گذشته منتشر شد، جمهوری اسلامی از زمان اعلام تسریع در روند غنی‌سازی در ماه دسامبر، میزان اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد خود را که به سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد نزدیک است، به‌شدت افزایش داده است.  طبق یکی از دو گزارش آژانس که به کشورهای عضو ارسال شده و رویترز آن را مشاهده کرده، ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی جمهوری اسلامی در قالب اورانیوم هگزافلوراید (UF6) طی سه ماه اخیر ۹۲.۵ کیلوگرم افزایش یافته و به ۲۷۴.۸ کیلوگرم رسیده است. در گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده است که افزایش قابل توجه تولید و انباشت اورانیوم غنی‌شده بالا از سوی جمهوری اسلامی، باعث ایجاد نگرانی‌های جدی شده است. این گزارش در حالی منتشر شده که «گروسی» اخیراً اعلام کرده است، گزارش جامعی را که بنا به قطعنامه شورای حکام مقرر شده درباره فعالیت‌های هسته‌ای منتشر کند، به اواخر بهار آینده موکول کرد، اما در گزارش جدید خود به جزئیات تازه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران پرداخته است.  

برگزاری هشتمین نشست کمیسیون مشترک ایران و مالزی
«داتوک سری محمد حسن» وزیر امور خارجه مالزی که به تهران سفر کرده است، روز گذشته با حضور در محل وزارت امور خارجه با سیدعباس عراقچی دیدار و گفت‌وگو کرد. در پی این دیدار، رایزنی‌های هیأت‌های دو کشور به ریاست این دو دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی و مالزیایی برگزار شد.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اطلاع رسانی
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و نه - ۰۹ اسفند ۱۴۰۳