دیگهچهخبر؟
گزارش CNN از میانجیگری عربستان بین ایران و آمریکا
خبر اول اینکه، شبکه تلویزیونی آمریکایی CNN در گزارشی مدعی شد عربستان سعودی به دنبال میانجیگری بین ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق جدید هستهای است. این شبکه خبری به نقل از منابع خود گزارش داد، ریاض نگران است تهران تمایل بیشتری به دستیابی به سلاح هستهای داشته باشد و امیدوار است از روابط نزدیک خود با دونالد ترامپ برای ایجاد پل دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن استفاده کند. با این حال، تماسهای CNN با وزارت خارجه عربستان و آمریکا در این زمینه بیپاسخ ماند و نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد نظری در این باره ندارد. عربستان سعودی به طور علنی از توافق هستهای ۲۰۱۵ استقبال کرد، اما بنابر گزارشهای تأیید شده، نگرانیهای خود درباره فعالیتهای منطقهای ایران را نیز ابراز کرده بود.
مقامات سعودی بر این باورند که دستیابی به توافق جدید هستهای، میتواند راهی برای جلوگیری از افزایش تنشها و دستیابی ایران به سلاح هستهای باشد، زیرا بیثباتی بیشتر در منطقه میتواند آسیب جدی به چشمانداز اقتصادی عربستان وارد کند. همچنین کارشناسان معتقدند این ایده ممکن است تنها یک سیگنال برای فاصله گرفتن عربستان از کمپین فشار حداکثری ترامپ باشد و بعید است که فراتر از این برود.
در پایان گزارش CNN این نکته مطرح شده است که بن سلمان ممکن است خود را در نقشی کمرنگ از یک میانجی بین ایالات متحده و روسیه در تلاش برای پایان دادن به بزرگترین جنگ اروپا از زمان جنگ جهانی دوم بیابد.
از سوی دیگر شبکه خبری «العربیه» به نقل از یک مقام ارشد دیپلماتیک اروپایی گزارش داد دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، به دنبال مذاکرات مستقیم و محرمانه با تهران درباره برنامه هستهای این کشور است. این مقام اروپایی افزود دولت امریکا تلاش خواهد کرد تا پیش از اکتبر آینده، یعنی زمان پایان یافتن توافق هستهای فعلی که در سال ۲۰۱۵ با غرب امضا شد و ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، به توافقی با ایران دست یابد.
العربیه به نقل از منبع خود که نامی از او به میان نیاورد، تأکید کرد که «اگر قرار باشد یک دولت امریکایی بتواند به توافقی با ایران برسد، آن دولت، دولت ترامپ خواهد بود.»
میزبانی برزیل از «بریکس» میان تهدیدات آمریکا
دست آخر اینکه، در شرایطی که دونالد ترامپ بریکس را «مُرده» توصیف و آن را تهدید کرد، برزیل در تدارک برگزاری نشست این گروه است.
طبق اعلام اداره روابط عمومی بریکس، نشست بعدی این گروه ششم و هفتم فوریه (پانزدهم و شانزدهم تیر ۱۴۰۴) به میزبانی شهر ریودوژانیرو برگزار خواهد شد. اعلام زمان نشست بریکس در حالی انجام میشود که رئیسجمهوری آمریکا اخیراً مدعی شد به دنبال تهدیدات او علیه این گروه، «بریکس مُرد.» او مدعی شد: «اگر آنان بخواهند با دلار بازی کنند با تعرفه صددرصدی هدف قرار خواهند گرفت.»۱۰ کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی (اعضای مؤسس)، ایران، مصر، امارات، اندونزی و اتیوپی در بریکس عضویت دارند و چندین کشور جهان از قارههای مختلف، خواستار الحاق به این گروه هستند.