رهاورد سفر استانی دولت به سواحل خلیج فارس چه بود؟
۶ ۱میلیارد دلار اعتبار برای توسعه استان بوشهر
ایران زمین - چشمانداز توسعه در استان بوشهر حالا پس از پایان چهارمین سفر استانی دولت چهاردهم به این خطه روشنتر شده است، چراکه چند پروژه زیرساختی مهم در این استان که بهدلیل کمبود اعتبار متوقف شده بود، در مسیر تکمیل و بهرهبرداری قرار میگیرند. تکمیل محور ارتباطی کنارتخته - دالکی، احداث باند دوم بزگراه فیروزآباد به جم و اختصاص اعتبار ویژه برای اتصال ریلی بوشهر به راهآهن شیراز تنها بخشی از رهاورد سفر رئیسجمهوری به استان بوشهر است که در سفر رئیسجمهوری رقم خورد.
پس از سفر به استان خراسان شمالی، استان خوزستان و دو سفر به استان سیستان و بلوچستان، استان بوشهر میزبان رئیس جمهوری، چهار تن از معاونان رئیس جمهور و سه تن از وزرای دولت وفاق ملی بود. در جریان این سفر هر یک از وزرا و معاونین رئیس جمهور، به عنوان نمایندگان دکتر پزشکیان به چند شهرستان استان بوشهر رفته و رئیس جمهوری نیز چندین دیدار با گروه ها و اقشار مختلف و همچنین چندین بازدید را در برنامه داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، این سفر در مجموع ۳۱ مصوبه داشت که برخی از مهمترین این مصوبات عبارتنداز: توسعه اقتصاد دریامحور و کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب، تخصیص ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار دولتی، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی همچنین ۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان بوشهر در سفر استانی، اختصاص حدود ۸ میلیارد دلار برای بنادر و پتروشیمی و ۸ میلیارد دلار برای تکمیل فاز دوم و سوم نیروگاه هستهای بوشهر ، رفع محرومیت از فضاهای آموزشی استان بوشهر تا مهرماه سال آینده به گونهای که هیچ روستا و منطقهای از استان بوشهر بدون فضا و تجهیزات آموزشی کافی وجود نداشته باشد.اهتمام دولت برای رفع مشکلات بهداشتی و درمانی استان و تأمین دارو و تجهیزات موردنیاز در مراکز درمانی بوشهر، بهرهبرداری از خطوط ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ و واحد ABS شرکت توسعه پلیمر پاد جم، آغاز دو عملیات اجرایی در فازهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای بوشهر، تحویل ۱۰ فروند شناور گاردساحلی و راهنمابر به اداره بنادر و دریانوردی و آغاز ساخت ۶ فروند شناور آتشخوار. معاون اجرایی رئیسجمهور در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان بوشهر که با حضور رئیسجمهوری برگزار شد، افزود: در این سفر، اعتبارات عمومی و تسهیلات بانکی به مبلغ ۲۰ همت و ۶ میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری در استان پیشبینی شده است. وی افزود: از این مبلغ اعتباری ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان مربوط به منابع سازمان برنامه و بودجه، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان منابع استانی و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سایر منابع است.
ابلاغ مصوبه آییننامه کالای همراه ملوان
محمد جعفر قائمپناه درمورد پیگیری مشکلات منطقهای نیز گفت: مسأله کولبران و تهلنجیها نیز که در سفرهای قبلی مطرح شده بود، قانونگذاری و آییننامه آن تصویب و دستورالعملهایی برای اجرایی شدن آن در نظر گرفته شده است، از ۲۳ بهمن تا پایان مرداد ماه سال آینده، فرصتهای اقتصادی جدیدی برای مردم ساحلنشین بوشهر فراهم خواهد شد.
بیتناسبی نرخ اشتغال بوشهر با ظرفیتهای موجود
استاندار بوشهر با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل این استان در حوزههای مختلف از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، صنعت و کشاورزی گفت: با وجود این پتانسیلها، نرخ اشتغال استان همخوانی و تناسب با وضعیت موجود ندارد. «ارسلان زارع» در نشست شورای برنامهریزی استان بوشهر با حضور رئیسجمهوری اظهارکرد: بررسی شاخصهای اقتصادی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد سهم استان از تولید ناخالص ملی با نفت ۵.۸۵ درصد و بدون نفت ۵.۷۴ درصد است که رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است. وی یادآور شد: از مجموع شاغلین استان بوشهر ۱۰.۴ درصد مربوط به بخش کشاورزی است که در بین استانها رتبه ۲۶ و در بخش صنعت و معدن ۲۶.۹ درصد یعنی رتبه ۲۷ کشوری است. زارع ادامه داد: نرخ بیکاری استان براساس آخرین گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی ۷.۸ درصد است.
معاون رئیسجمهور: مشارکت اقتصادی زنان تقویت میشود
عملیات اجرایی ساخت بازارچه مشاغل خانگی و مهارتآموزی بانوان سرپرست خانوار و افتتاح همزمان پروژههای اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان بوشهر روز پنجشنبه با حضور زهرا بهروزآذر معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده آغاز شد. این بازارچه با زیربنای یکهزار و ۲۰۰ مترمربع در دو طبقه و اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت احداث خواهد شد.
گلخانهداران استان بوشهر حمایت میشوند
وزیر جهاد کشاورزی در جریان سفر استانی به بوشهر گفت: باتوجه به اهمیت توسعه گلخانهها در تأمین امنیت غذایی و کمک به صادرات، این وزارتخانه همواره در خدمت تولیدکنندگان خواهد بود و به حمایت از کشاورزان ادامه میدهد.
غلامرضا نوری قزلجه، با تأکید بر اهمیت نقش کشاورزان در تأمین امنیت غذایی کشور ادامه داد: در وزارت جهاد کشاورزی، از ستاد تا بخشها و دهستانها، همواره در خدمت بهرهبرداران و کشاورزان هستیم. همچنین طرح پرورش ماهی در سواحل تنگستان بوشهر با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست سازمان شیلات ایران با سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی افتتاح شد.
پیشبینی 4 همت برای افزایش سرمایه صندوق صنایع دریایی
معاون وزیر صمت و رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) گفت: با توجه به دستور رئیسجمهوری و پیگیری وزیر صنعت، معدن و تجارت در این استان، در بحث صندوق صنایع دریایی چهار همت منابع مالی برای افزایش سرمایه این صندوق پیشبینی شده است. فرشاد مقیمی اظهار کرد: تأمین منابع مالی برای ساخت شناورها بازه زمانی حداقل ۲ تا سه ساله را سپری میکند و بانکهای تجاری هم هیچ انگیزهای برای اینکه تسهیلات بلندمدت بدهند، ندارند. وی افزود: چنانچه ابتدای سال ۱۴۰۴ این منابع (چهار همت) تزریق شود، تسهیلات درخواستی برای این واحدها را در اختیارشان میگذاریم. رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) یادآور شد: یکی از اهداف اصلی که در سفرهای استانی دنبال میشود، شناسایی چالشها و مسائل مربوط به صنعتگران است. رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) تصریح کرد: بهنظر میرسد ۱۴۰۴، سال رونق صنایع دریایی کشور باشد و بهتبع در استان بوشهر هم بهدلیل اینکه تقریباً ۲۶ درصد ظرفیت ساخت شناورها در این استان است، این ظرفیتها منجر به ایجاد اشتغال و فعالیتهای اقتصادی مطلوب در استان خواهد شد.
افزایش ظرفیت بندر بوشهر
به ۱۵ میلیون تن
معاون وزیر راه و شهرسازی و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: طرح توسعهای بندر بوشهر باعث میشود تا ظرفیت این بندر از هشت میلیون تن فعلی در آیندهای کوتاه به ۱۵ میلیون تن افزایش یابد.
سعید رسولی گفت: با اجرای طرحهای سرمایهگذاری در مجتمع بندری نگین، ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر بوشهر به ۱۵ میلیون تن افزایش پیدا میکند. وی تصریح کرد: در راستای توسعه دریامحور، طرحهای مهمی در بنادر استان بوشهر اجرایی شده که اتمام آنها نویدبخش رونق دوچندان این بنادر خواهد بود. رسولی یادآور شد: بندر بوشهر با ایجاد زیرساختهای لازم توانسته رشدی خیرهکننده را تجربه کند، بهگونهای که ترانزیت این بندر با رشد ۲۲.۵ برابری به بیش از یکمیلیون و ۵۰ هزار تن افزایش یافته است.
بــــرش
سطح رضایت مردم بوشهر در بخشهای آب، گردشگری و فضای آموزشی بین ۲۲ تا ۲۴ درصد است!
امیدواری 53 درصدی بوشهریها به موفقیت دولت چهاردهم
۵۳ درصد از مردم بوشهر به موفقیت دولت چهاردهم امیدوارند و مسعود پزشکیان نزد ۶۰ درصد مردم این استان، رئیسجمهوری محبوب است.
با این حال مردم بوشهر از این رئیسجمهوری محبوب انتظاراتی دارند. بر اساس نظرسنجی انجام شده که نتیجه آن در شورای برنامهریزی استان بوشهر و در حضور رئیسجمهوری قرائت شد، مردم ساکن استان بوشهر کمبود آب آشامیدنی را به عنوان مهمترین مشکل زندگی خود مطرح کردند.
شرکتکنندگان در این نظرسنجی، حمایت از بهرهبرداران نخل و ملوانان را به عنوان اقدامهای درخواستی مردم بوشهر مطرح کردند.
براساس نظرسنجی صورت گرفته، ۷۳ درصد از مردم بوشهر موافق مهاجرت به خارج از کشور نیستند و بیش از نیمی از شرکتکنندگان موافق به زندگی در استانهای دیگر هستند. 76 درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی، خدمات شرکت گاز را خوب ارزیابی کردهاند.
میزان رضایتمندی شهروندان شرکتکننده در نظرسنجی انجام گرفته در بخشهای آب، گردشگری و فضای آموزشی بین ۲۲ تا ۲۴ درصد است که نشان میدهد سطح نارضایتی مردم بوشهر از این بخشها بالاست.
استان بوشهر با جمعیت یک میلیون و ۲۷۷ هزار نفر، از نظر نرخ تورم با عدد ۲۹.۷ درصد در جایگاه بیستونهم کشور قرار دارد و نرخ بیکاری آن با ۷.۸ درصد، کمتر از میانگین کشوری و جایگاه پانزدهم را کسب کرده است.
متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری در بوشهر ۲۳۰ میلیون تومان و هزینههای آنان ۲۱۷ میلیون تومان است. در حوزه روستایی نیز متوسط درآمد سالانه خانوارها با ۱۹۷ میلیون تومان، استان را در رتبه ششم کشور قرار داده است. همچنین بوشهر از نظر متوسط هزینههای سالانه خانوارهای روستایی در رتبه اول کشور قرار دارد. راههای روستایی آسفالت به کل راههای استان در بوشهر ۹۷ درصد است که در کشور جایگاه سیزدهم را دارد. همچنین از نظر تراکم راههای اصلی به کل مساحت، استان رتبه دوم کشور را داراست، اما در زمینه دسترسی به آب آشامیدنی، مشکلاتی وجود دارد که بوشهر را در جایگاه بیستوهفتم کشور قرار داده است. در حوزه فاضلاب، سهم جمعیت تحت پوشش بوشهر نیز در جایگاه بیستوهفتم قرار دارد که نیازمند برنامهریزی و سرمایهگذاری برای بهبود وضعیت است.