فست فود متهم شماره یک اوتیسم

آرزوکیهان
خبرنگار

آخرین یافته‌های محققان امریکایی نشان می‌دهد مصرف فست فودها عامل اصلی بیماری‌هایی همچون سرطان، اوتیسم و ناباروری است.
بنا بر اطلاعات به دست آمده، فست فودها حاوی مقادیر بالایی از میکروپلاستیک‌ها هستند که می‌تواند زمینه‌ساز اختلال در میزان ترشح هورمون‌های استروژن و تستوسترون و بروز بیماری‌های مختلف شود.
بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، میزان قرار گرفتن روزانه در معرض فتالات‌ها که معمولاً در ظروف بسته‌بندی مواد غذایی بویژه فست فودها یافت می‌شود، خطرات بالقوه‌ای برای سلامت بدن دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که هر عدد چیزبرگر حاوی 0.04 میلی گرم فتالات و هر عدد کینگ برگر حاوی 0.03 میلی گرم ذرات فتالات است. این ماده می‌تواند با هر غذای فست فودی وارد چرخه خون ما شود. این، تنها بخشی از مواد خطرناکی است که همراه با فست فودها وارد بدن می‌شود و در گذر زمان می‌تواند بر سلامت ما تأثیر‌گذار باشد.
«دارین دتویلر»، کارشناس ایمنی مواد غذایی آمریکا نیز دراین باره گفت: نتیجه تحقیقات وجود زیرپلاستیک‌ها، نگران کننده است و مصرف کنندگان باید به آن توجه کنند چراکه این وضعیت برای کودکان در سنین پایین‌تر خطرناک‌تر است.
این کارشناس افزود: «فتالات‌ها» معمولاً در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شوند و به آنها «مواد شیمیایی همیشگی» گفته می‌شود زیرا پس از ورود به بدن تجزیه نمی‌شوند. این موضوع باید بیشتر مورد توجه کارشناسان قرار گیرد، زیرا این ماده با بروز اختلالات بارداری، تأثیر بر جنین متولد نشده، اختلالات هورمونی و آسیب به کبد و کلیه و در نهایت بیماری سرطان مرتبط است.
این تنها مطالعه درباره تأثیر فتالات بر سلامت انسان نیست و پیش از این هم یک مطالعه استرالیایی نشان داد نوزادانی که در رحم مادر در معرض«فتالات» قرار دارند، 6 برابر بیشتر از دیگر نوزادان در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند زیرا این ماده خطرناک ارتباط تنگاتنگی با تغییرات عصبی و رفتاری مرتبط با اوتیسم دارد.