هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ایران آغاز به کار کرد

حضور ۱۴ کشور خارجی در نمایشگاه تهران

 ایران در تهران خیابان سئول تهران از دیروز میزبان فعالان بخش خصوصی و دولتی گردشگری در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته بود. نمایشگاه بین‌المللی گردشگری بزرگ‌ترین رویداد سالانه گردشگری کشور است و هر سال در بهمن ماه و پیش از شروع تعطیلات نوروزی به مدت چهار روز برگزار می‌شود. سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تمامی فعالان حوزه گردشگری شامل سرمایه‌گذاران، هتلداران، آژانس‌های مسافرتی و بوم‌گردی‌ها را به عنوان پیشگامان تمدن ایران یاد کرد و گفت:ایران دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای از جذابیت‌های گردشگری است و تمامی انواع گردشگری در جهان را داراست. قرار است هر استان با یک تم در این نمایشگاه حضور داشته باشد که بر این اساس، استان البرز با تِم رویدادهای گردشگری، استان‌های بوشهر، مازندران و هرمزگان با تم گردشگری دریایی، استان تهران با تم گردشگری صلح و وفاق ملی، چهارمحال و بختیاری با تم گردشگری ماجراجویانه، خوزستان با تم گردشگری اقوام، استان خراسان جنوبی و سمنان با تم گردشگری روستایی، خراسان رضوی با تم گردشگری زیارت و سلامت، استان زنجان با تم گردشگری اکوتوریسم، سیستان و بلوچستان و گیلان با تم گردشگری خوراک، استان قزوین با تم گردشگری‌های نوین، استان قم با تم گردشگری مذهبی، کرمان با تم گردشگری میراث جهانی و راه ادویه، کردستان با تم گردشگری موضوعی، کهگیلویه و بویر احمد با تم گردشگری صنعتی، استان گلستان با تم گردشگری فرهنگی، لرستان با تم گردشگری تاریخی، استان مرکزی با تم گردشگری ادبی، همدان با تم گردشگری کودک و استان‌های ایلام و یزد با تم گردشگری طبیعت گردی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند. وزیر میراث‌فرهنگی هم به ظرفیت‌های مختلف گردشگری در ایران از جمله گردشگری زیارتی، طبیعی، روستایی و بوم‌گردی، دریایی، کشاورزی، تاریخی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: بوم‌گردی‌ها به عنوان جاذبه‌های جدید گردشگری، گردشگران را با فرهنگ، سبک زندگی، آداب و رسوم، پوشش و خوراک محلی آشنا می‌کنند. او همچنین با اشاره به تأکید رهبر انقلاب و رئیس‌جمهوری بر توسعه گردشگری دریایی و دریامحور و ابلاغ برنامه هفتم توسعه، از فرصت‌های طلایی در این حوزه سخن گفت و ادامه داد: از آبادان و خرمشهر تا سواحل مکران و از آشوراده تا انزلی، تمامی این نقاط به عنوان فرصت‌های منحصر به فرد برای توسعه گردشگری دریایی به شمار می‌آیند که در این زمینه به طور جدی فعالیت می‌کنیم و نتایج آن بزودی مشخص خواهد شد.
صالحی امیری، همچنین با بیان اینکه در ۹ ماه اول سال‌جاری، پنج میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر به ایران سفر کرده‌اند، گفت: پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا پایان سال به بیش از ۷ میلیون نفر برسد که رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته خواهد داشت. وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه تأکید کرد: موتور محرکه صنعت گردشگری، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران هستند و دولت به‌عنوان سیاست‌گذار، حامی و ناظر، رسالت خود را در زمینه حمایت و نظارت بر این بخش تعریف کرده است و اعتقاد داریم که تمامی امور گردشگری باید توسط بخش خصوصی مدیریت شود.
صالحی‌امیری همچنین به تحولاتی که تاکنون در دولت چهاردهم در حوزه گردشگری اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: تا کنون ۴۶ هتل در دولت چهاردهم افتتاح شده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال به تعداد هتل‌های فعال کشور افزوده شود. صالحی‌امیری در پایان جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را مهم‌ترین سیاست پیش‌‌روی وزارت میراث‌فرهنگی دانست و افزود: برای تحقق این اهداف، اجماع و وفاق ملی ضروری است. ما باید به دنیا نشان دهیم که ایران سرزمین بزرگان، تاریخ و تمدن است و ایران به عنوان ملت مقاوم و شکست‌ناپذیر همیشه در تاریخ جاودانه خواهد ماند. از برنامه‌های جنبی این نمایشگاه، کارگاه‌های آموزشی است که در سالن اجتماعات و آمفی‌تئاتر مجموعه نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. آسیب‌شناسی و بررسی چالش‌های آموزش گردشگری، شرکت‌های مسافرتی، هتل‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و راهنمایان گردشگری، پرنده‌نگری و نقش آن در توسعه پایدار، استارتاپ‌های گردشگری، گردشگری کودک، راه‌اندازی و مدیریت بوتیک هتل، ژورنالیسم سفر، چالش‌های سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی طرح‌ها، برندسازی مقاصد سفر، موزه‌ها به عنوان مکان هویت‌ساز، تجربه‌های نمایشگاه‌های بین‌المللی، گردشگری محیط زیست و باستان‌شناسی، نقدی بر برنامه هفتم توسعه، مقاصد جدید گردشگری خوراک، گردشگری علمی، عشایر و هوش مصنوعی از جمله محورهای این کارگاه‌های آموزشی است.
 به گفته انوشیروان محسنی‌بندپی معاون گردشگری کشور، ۱۴ کشور از جمله ترکیه، قطر، مالزی، تایلند، روسیه، ازبکستان، تاجیکستان، اندونزی، ماداگاسکار و امارات در نمایشگاه دارای غرفه هستند. علاوه بر خبرنگاران داخلی 35 خبرنگار از 19 رسانه خارجی نیز برای تهیه گزارش در این نمایشگاه حضور دارند. به گفته مسلم شجاعی، مدیرکل توسعه گردشگری خارجی گفت، در قالب پروژه «سلام ایران» نیز ۱۵ اینفلوئنسر که مجموعاً ۴۵ میلیون بازدیدکننده در فضای مجازی دارند، برای پوشش این نمایشگاه حضور خواهند داشت.