تشخیص سلامت آب و غذا در ۳ ثانیه

مسمومیت‌های غذایی و بیماری‌های عفونی ناشی از مصرف غذا و آب آلوده، بسیار دردسرساز است و به همین دلیل فعالان حوزه فناوری به دنبال راهی برای تشخیص سریع آلودگی مواد غذایی و آب بوده‌اند. نتیجه این تلاش‌ها، تولید ابزاری نوآورانه به نام «اکوترکر» (EcoTracker) بوده است که می‌تواند در عرض 3 ثانیه، میزان مواد مضر موجود در میوه‌، سبزیجات و گوشت‌ را شناسایی و شاخص‌های کلیدی کیفیت آب را اندازه‌گیری کند.
 کاربران با استفاده از «اکوترکر» می‌توانند میزان TDS آب شامل ترکیباتی مانند سولفات‌ها، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم و نیترات‌ها را که بر رنگ، طعم و بوی آب تأثیر دارد، بررسی کنند. در حالت ایده‌آل، میزان TDS بین ۵۰ تا ۱۵۰ قسمت در میلیون است و باید از نوشیدن آب دارای بیش از ۱۲۰۰ قسمت در میلیون اجتناب کرد. اگرچه برای بررسی جزئیات TDS باید به آزمایشگاه مراجعه کرد، اما می‌توان با کمک این دستگاه به وجود ترکیبات سمی‌آرسنیک، سرب یا نیترات‌ها پی برد.
«اکوترکر» همچنین می‌تواند میزان آلودگی میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و گوشت‌ به نیترات‌ها، کلریدها و آفت‌کش‌ها را برای مصرف‌کنندگان نشان دهد. این دستگاه دارای یک نمایشگر دیجیتالی بزرگ است که تنها در 3 ثانیه اطلاعات مربوط به سلامت غذا یا نوشیدنی را نمایش می‌دهد. اگر غذا یا آب در «منطقه امن» قرار داشته باشد، علامت سبز‌رنگی به نمایش درمی‌آید.همچنین در صورت نیاز می‌توان تنظیمات «اکوترکر» را شخصی‌سازی کرد. به عنوان مثال افرادی که دارای بیماری کلیوی هستند باید آب با سطح TDS پایین‌تری نسبت به عموم افراد مصرف کنند، بنابراین محدوده خطر نمایش داده شده با افراد معمولی متفاوت خواهد بود. در نهایت، این فناوری به ابزاری کارآمد و ضروری برای ارتقای سلامت جامعه تبدیل خواهد شد.